• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Petar_32 - помощник
Това с пелетите също е добра идея :) Засега обаче имам още доста ремонтни дейности и незнам кога ще стигна дотам. Идеята ми е да прекарам тръбите преди замаската и другите ремонти за да спестя къртенето после. Мисля да прекарам гофрираните тръби към различните отклонения за радиатори. Каква гофрирана тръба сте ползвали (диаметър, материал, марка)? Как е по-добре да се направи две отделни гофрирани тръби, които вървят успоредно една до друга или по друг начин?

Поздрави
kuuuuuul - майстор
Фитилчо написа:
Чакай чакай,
как така да вкараш подовото в последствие? :oops:
Не подовото, а тръбите за радиаторите. :lol:
Две отделни,синя и червена за да ти е по лесно на колекторите.
Последна промяна от kuuuuuul на ср мар 09, 2016 5:09 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Да, затова попитах, затрудних се да си представя как се прави завоя на подовото точно :lol:
Petar_32 - помощник
Благодаря много на колегата naskov за снимковия материал. Точно по този начин си го предтавям и аз :)
Нещото, което ме притеснява обаче е до каква температура би се нагрявала тази гофрирана тръба в случай, че ползвам All Pex тръби?
Трябва ли да се търси някакъв специален гофриран шлаух за този случай и колко би била нормалната работна температура?

Поздрави
kuuuuuul - майстор
Обикновено гофре за ел. инсталация.
Petar_32 - помощник
Някой знае ли каква е максималната температура, до която се нагряват тръбите от Pex-Al-Pex когато се използват в инсталация на камина с водна риза :? ?Моля дайте съвет какъв диаметър гофриран шлаух е добре да положа предварително за да няма проблем после при прекарването на тръбите през него? От къде мога в София мога да закупя цветен (син и червен) гофриран шлаух, за да не прозвучи като реклама може да отговорите на ЛС?

Поздрави и спорен ден
EnergySolutions - напреднал
naskov написа:
Petar_32 написа:
Засега мисля да е камера за вграждане на дърва. Може ли някой да приложи някоя принципна схема на тръбите към отделните помещения? Аз също се замислих дали да не направя отклонения за коридора и лира в банята. Коя система е по-ефективна в случая?
Засега мисля да е затворена система.
Ako наистина си решил да си на дърва ти препоръчвам в близост до камината да монтираш колекторна кутия с разпределители в нея. Камината и колекторите ги свърваш с медна тръба ф22. От колектоите към всяка точка тръгваш с тръба с ал. вложка ф16. Това е най-лесното изпълнение за лаици. Само трябват качествени материали :wink:
Здравей, колега

Как реши, че тръбата трябва е ф22? :?
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на инсталация за отопление с камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: