Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
То най-голямото перо го няма - хубавата мазилка.
Защо от 5 на 10 EPS се оскъпява с 500лв, от 10-15 със 700, а от 15-20 със 500? А от 20 на 30 само със 700лв?
EnergySolutions - напреднал
Това проучване съм си го правил за своя информация. Просто го споделям с вас. Иначе всеки може да си го направи също и да видим, той какви резултати ще получи. Интересното, което исках да видя, е изменението на цената, спрямо подобрението на ефективността. За това съм дал топлинните загуби за 100 кв.м. при различните ситуации, както и разликата в цената. Тук забравих да кажа, че цените за зидарията, както и коефициента на топлопреминаване е пи тухли wienerberger porotherm. Ако се използват друг вид, пак ще има разлика, както при цената, така и при топлопреминаването.
radius - майстор
Добре, хубаво че е за твоя употреба, но не разбрах как си смятал и те попитах нещо конкретно, което ми се видя странно. Би ли обяснил?
Цените съм ги взел от фирма занимаваща се със саниране на сгради.
radius - майстор
В такъв случай по-добре не ги гледай.
Смяташ, че не са коректни ли ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
EnergySolutions написа:
...Аз съм си направил една сравнителна табличка. Можете да я видите и вие. Не претендирам че е на 100% коректна, защото всеки може да си спазари различна цена, но е ориентировачна.
Прикачен файл:
1 001.jpg
Евала за труда, но какво казваш с тази табличка? Втори и трети ред са с еднакви стойности. Казваш, че само изолация и изолация +зидария+ струват едно и също?
Или по-полека или по-внимателно
Моля
n_a написа:
EnergySolutions написа:
...Аз съм си направил една сравнителна табличка. Можете да я видите и вие. Не претендирам че е на 100% коректна, защото всеки може да си спазари различна цена, но е ориентировачна.
Прикачен файл:
1 001.jpg
Евала за труда, но какво казваш с тази табличка? Втори и трети ред са с еднакви стойности. Казваш, че само изолация и изолация +зидария+ струват едно и също?
Или по-полека или по-внимателно
Моля
На трети ред не съм довабил стойността на зидарията. За това са с еднакви стойности. Моя грешка.
С табличката показвам връзката между инвестицията, която се прави и ефективността. С други думи за колко време ще ти се изплати. Първата колонка е само зидария, без изолация. Виждат се топлинните загуби. Във втората колонка, се вижда как се изменят топлинните загуби, като се сложи 5 см изолация. Както виждате, увеличавайки изолацията, топлинните загуби намаляват, но инвестицията расте доста по-стръмно, от колкото намаляването на загубите на енергия. Така всеки може да си направи сметка, дали иска по-дебела изолация или не. Съща така се вижда и сравнението между стиропор и вата.
radius - майстор
И как да си направи извода всеки, като данните вътре са грешни и нелогични. Попитах те конкретно защо така странно се променя цената спрямо дебелината и ми каза, че си взел готови данни. ?

Тема "Отопление+топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: