Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Не знам как са направени изчисленията за топлозагубите. Струват ми се нереални. Също така цената за монтажа би трябвало да расте доста повече според мен за по-дебелата изолация - самото укрепване на такава дебела изолация става изключително трудно и консумативите стават изключително скъпи. За справка един дюбел за 10см изолация мисля че беше към 3-4пъти (дали не беше и повече) по-скъп от такъв за 5см.
EnergySolutions - напреднал
Аз твърдя, че са коректни и цените и топлинните загуби, според условията които споменах в горните коментари. Който твърди обратното да ги направи същите изчисления и съответното проучване на пазара. Аз говоря с конкретни цифри, а вие ми говрите наизуст.
radius - майстор
Баси несвързаните неща дето пишеш. :shock: Явно не можеш да дадеш смислен отговор на конкретното ми питане след като изчислих, че не е вярно.
Аз няма да коментирам повече. Казвам за последен път, че цените са ми дадени от фирма, занимаваща се с полагане на топлоизолации. Аз не се занимавам с това и за това съм взел цените на готово. Не съм правил анализ на цената. Ако на някой му се занимава, може да поиска оферта от 5 фирми, да осредни стойностите и ще получи средно положение. Като прегледам цените в Google виждам, че моите са реални. За съжаление там дават цени само до 10 см. Пак казвам, че всеки може да си договори различна цена. Не знам защо влизаме в такива спорове. Казвате, че не са коректни данните. ОК! Няма да споря повече.
syncho - майстор
EnergySolutions написа:
Аз няма да коментирам повече. Казвам за последен път, че цените са ми дадени от фирма, занимаваща се с полагане на топлоизолации. Аз не се занимавам с това и за това съм взел цените на готово. Не съм правил анализ на цената. Ако на някой му се занимава, може да поиска оферта от 5 фирми, да осредни стойностите и ще получи средно положение. Като прегледам цените в Google виждам, че моите са реални. За съжаление там дават цени само до 10 см. Пак казвам, че всеки може да си договори различна цена. Не знам защо влизаме в такива спорове. Казвате, че не са коректни данните. ОК! Няма да споря повече.
Виж сега, мнението е като задника - всеки си го има. Няма нужда от сръдни. Като гледам общо взето повечето сме на мнение, че прекалената изолация не е рентабилна и всеки сам за себе си трябва да прецени къде да тегли чертата.

На мен ми се сториха малко ниски тези цени, които са дадени, но има и майстори и майстори на изолации има и материали и материали, така че всичко е възможно. Интересно ми е сметките за топлозагубите с каква ламбда на изолацията са правени. Просто така дадени данните не дават яснота как са смятани, за да знаем за какви продукти са смятани. Дебелината е едно, плътността - второ, коефициента на топлопредаване - трето и т.н.
Гипсова мазилка - δ=0.02м - λ=0.28 (кнауф)
Зидария - δ=0.25м - λ=0.34 (Poroterm)
Варова мазилка - δ=0.02м - λ=0.7
Каменна вата - δ=....м - λ=0.039
EPS - δ=....м - λ=0.04

Тема "Отопление+топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: