• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
andro440 написа:
някой няма ли да пусне чертежче на чисто пелетен котел -сам ли да измислям нещата отново ? виадруса няма да го пипам ,ще му прикрепя едно братче в паралел с ограничен достъп
Палиш колата идваш до Русе, носиш една бира и си смъкваш чертеж от моя Грейко 20 кв. :partyman:
andro440 - майстор
gnt69 написа:
andro440 написа:
някой няма ли да пусне чертежче на чисто пелетен котел -сам ли да измислям нещата отново ? виадруса няма да го пипам ,ще му прикрепя едно братче в паралел с ограничен достъп
Палиш колата идваш до Русе, носиш една бира и си смъкваш чертеж от моя Грейко 20 кв. :partyman:
може .. хем да създам мало интрига на волво срещата в последната неделя от месеца
gnt69 - майстор
andro440 написа:
gnt69 написа:
andro440 написа:
може .. хем да създам мало интрига на волво срещата в последната неделя от месеца
Ок звънни ако решиш да идваш, сега ще пратя телефон на лични. :partyman:
Не знам как се праща на лични ама ето телефон. 0888 227 366 Георги
andro440 - майстор
Прикачен файл:
Снимка1443.jpg
Прикачен файл:
Снимка1440.jpg
Прикачен файл:
Снимка1445.jpg
borvel - помощник
Здравейте,иска ми се без да се нервите,да споделите мнение за типовете пелетни горелки които според вас са най добри като конструкция,без да да робувате на марка ,почнал съм да правя нещо и ме интересува мнението ви.В общи линии съм се спрял на нещо и ми се иска да потърся плюсове и минуси.Принципно мога да изработя всякакъв тип горелка, без тези американските за големите котли
дето се въртят соплата при работа ,мисля че е неоправдано сложно и има много място за всякакви аварии,а на мен ми се иска да бъде просто като автомат Калашников.Целта на заниятието е да изработя 2бр.горелки (за мен и за Дедото),котлите са ни правени ,моя го докарах около 60 кв,другия е по малък около 50кв.Възможно е и други да направя ,тук във форума намерих готина схема с вертикални тръби топлообменник ,всичко зависи от ефективноста на горелката ,принципно управлвнието мога да го направя с електромехачнични часовници, но с оглед на това, да докараме горелката до максимална ефективност ,ще купим Натурела (тънката ми мисъл в случая е, че познавате работата на тези контролери)Благодарен съм ако помогнете с мнения.
ivanj - специалист
Възможно е и други да направя ,тук във форума намерих готина схема с вертикални тръби топлообменник

Дай линк към схемата, че я търся но не е откривам.
здравейте!
от скоро следя форума и ми харесват темите и мненията, искам да изкажа благодарско на всички които си изказват опитите и практическите умения.интересна ми е тая тема защото ас произвеждам котли предимно на твърдо гориво които много добре се държат и на пелетни горелки, но ас искам да си конструирам моя разработка на горелка която да я предлагам с котлите да се монтира странично на котела и вратите да са свободни, ако някои има собствена разработка на успешна горелка ще му бъда благодарен да сподели подробностите. Ако някой иска подробни размери за котли и инфо ас съм насреща. :prayer:
http://olx.bg/ad/kotel-na-tvardo-gorivo ... 2R26t.html
borvel - помощник
за съжаление не успях да намеря темата ,но мога да постна снимката на топлообменника и скицата
borvel - помощник
надявам се да е това ,което търсиш.

Прикачен файл

hbv iuhbnb.jpg
hbv iuhbnb.jpg (75.82 KиБ) Видяна 2620 пъти

Прикачен файл

14022014765.jpg
14022014765.jpg (31.58 KиБ) Видяна 2620 пъти
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85