Като го включиш и се нагрее плочата, ще се разшири и ще избуши стените.
Майтап, сигурно нищо няма да стане, но не съм сигурен какъв е коеф. на разширение на бетон/замазка. Със сигурност няма да е голям, а и делта Т е малко. 15-20С

tomi777 написа: 1-на ет1.има прокарана инсталация с радиатори .те са захранени с щранг ф-40 който минава през стълбището.и сега въпросът е :Ако използваш тези тръби и за подовото отопление, смесването на водата трябва да го направиш на самите етажи, на които ще има подово. Използват се готови смесителни групи с разпределителни колектори.
За др.два етажа които ще са на водно подово трябва ли да се пуска нов щранг който да се захранва от буферен съд,или може да ги захраня със съществуващия .
.
tomi777 написа:Здравейте,Не знам как, без да са ясни топлинните загуби на сградата ти го дават този категоричен отговор. Трябва да се пресметнат загубите - нобходимия дебит на топлоносителя - скоростта при това сечение и на 99% ще се окаже, че ще чуваш свирене в тръбите.
на всички във форума. Предстои ми да се прави водно подово в къща на 3 ет.и от различни места ми дават различна информация,за това ще съм доволен да чуя и вашето мнение относно самата инсталация.
1-на ет1.има прокарана инсталация с радиатори .те са захранени с щранг ф-40 който минава през стълбището.и сега въпросът е :
За др.два етажа които ще са на водно подово трябва ли да се пуска нов щранг който да се захранва от буферен съд,или може да ги захраня със съществуващия .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: