• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
saba_75 - помощник
Здравейте колеги

На кратко, имам парно отопление с котел на дърва и въглища. Системата ми е затворена и с външен монтаж на тръбите , бели тръби с аломиниева флашка. Преди време качихме температурата на 100°с и избиха някой връски и прокапа от доста места. Посъветвах се с двама майстора , две различни мнения. Единият казва да се сменят трабите и фитингите а другия само фитингите. А аз не искам лесно зглобяеми фитинги и докато черпих информация от различни специализирани магазини се натъкнах на тези натиск монтаж ( press firting) . Много ще съм Благодарен ако ми дадете повече инфо за тях и дали са по надежни от другите. Знам че има специален инструмен за тях за монтажа но ако си заслужава да се направи защо да не пробвам.

Благодаря предварително :)

Ps. Ако се сетя нещо допълнително ще добавя в последствие. Лека колеги .
Последна промяна от saba_75 на чет юни 23, 2016 11:43 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
"...Ако се сетя нещо допалнително ще добавя в послецвие...." и не само тези !!
Като начало се "сети" де си проверяваш написаното за граматически грешки !!Това дразни много неприятно.Е,ако можЕш разбира се,ако не-здраве да е :).
naskov - майстор
Ако тръбите с флашката са купени от някоя железария, добре е да се сменят и те, както е казал единият от майсторите. Иначе и пресфитингите няма да помогнат.
saba_75 - помощник
saba_75 написа:
Здравейте колеги

На кратко, имам парно отопление с котел на дърва и въглища. Системата ми е затворена и с външен монтаж на тръбите , бели тръби с аломиниева флашка. Преди време качихме температурата на 100°с и избиха някой връски и прокапа от доста места. Посъветвах се с двама майстора , две различни мнения. Единият казва да се сменят трабите и фитингите а другия само фитингите. А аз не искам лесно зглобяеми фитинги и докато черпих информация от различни специализирани магазини се натъкнах на тези натиск монтаж ( press firting) . Много ще съм Благодарен ако ми дадете повече инфо за тях и дали са по надежни от другите. Знам че има специален инструмен за тях за монтажа но ако си заслужава да се направи защо да не пробвам.

Благодаря предварително :)

Ps. Ако се сетя нещо допълнително ще добавя в последствие. Лека колеги .
vrangelov - специалист
saba_75 написа:
... А аз не искам лесно зглобяеми фитинги и докато черпих информация от различни специализирани магазини се натъкнах на тези натиск монтаж ( press firting) . Много ще съм Благодарен ако ми дадете повече инфо за тях и дали са по надежни от другите. Знам че има специален инструмен за тях за монтажа но ако си заслужава да се направи защо да не пробвам..
На коя марка се натъкна? Колко ще ти струва? Ако търсиш качество, защо не разгледаш медните тръби? При тях също има скъпи прес фитинги, но има и евтини фитинги за запояване, които са на по-добри цени, и това не е за сметка на качеството. Сметни колко ще ти струва с тях.
saba_75 - помощник
naskov написа:
Ако тръбите с флашката са купени от някоя железария, добре е да се сменят и те, както е казал единият от майсторите. Иначе и пресфитингите няма да помогнат.
Всичко е купено от специализиран магазин , котела , тръбите и фитингите . Явно качеството е много ниско и за това страдаме .
Доверих се на майстора и резултата не закъсня.
saba_75 - помощник
Andri01 написа:
"...Ако се сетя нещо допалнително ще добавя в послецвие...." и не само тези !!
Като начало се "сети" де си проверяваш написаното за граматически грешки !!Това дразни много неприятно.Е,ако можЕш разбира се,ако не-здраве да е :).
Здраси колега , предпочитам да е здраве . Остани си със здраве и ти :) не искам да предполагам че сте във форумите само заради критиките :) :-D
saba_75 - помощник
vrangelov написа:
saba_75 написа:
... А аз не искам лесно зглобяеми фитинги и докато черпих информация от различни специализирани магазини се натъкнах на тези натиск монтаж ( press firting) . Много ще съм Благодарен ако ми дадете повече инфо за тях и дали са по надежни от другите. Знам че има специален инструмен за тях за монтажа но ако си заслужава да се направи защо да не пробвам..
На коя марка се натъкна? Колко ще ти струва? Ако търсиш качество, защо не разгледаш медните тръби? При тях също има скъпи прес фитинги, но има и евтини фитинги за запояване, които са на по-добри цени, и това не е за сметка на качеството. Сметни колко ще ти струва с тях.
Не помня марката но определено е много ниско качество . Запознах се с един собственик на специализиран магазин който му е писнало от ментета и недоволни майстори , та той ми предложи пак същите бели тръби с алуминиева флашка . Едната марка е Ape pipes но те нямат фитинги , другата е HERZ . Те определено имат всичко като започнеш от фитинги и размери на тръбите и цените са приемливи . Ти какво мислиш за тях ? Защтото HERZ ми изглеждат ще е най добрия избор . ЛЕКА :)
vrangelov - специалист
Тръби и фитинги ли ще сменяш? На мнение съм, че там където не може да се избегне да не завира, няма място за пластмасови тръби. В това число слагам и тези с алуминиева вложка.
krasi92 - майстор
Каквото и да смениш ако защитната система не работи винаги ще ти се получават проблеми-все пак системата е затворена
  • 1
  • 2

Тема "Press fitting качество и препоръки, издражливост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: