• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
saba_75 - помощник
vrangelov написа:
Тръби и фитинги ли ще сменяш? На мнение съм, че там където не може да се избегне да не завира, няма място за пластмасови тръби. В това число слагам и тези с алуминиева вложка.

Здрасти , мисля да сменям всичко като започнеш от тръбите , фитингите , кранчетата и автоматичните обезвъздушителите с ръчни .
По мой изчисления всичко може да ми излезе до 500 лв. Ако сложа бакърени тръби ми излиза до 1200 лв. и шумат от помпата се чува по цялата система. Тази година мисля да е последно на дърва и въглища . До година минавам на пелетна горелка и няма да има опасност от пригряване до колкото имам инфо . :)
saba_75 - помощник
krasi92 написа:
Каквото и да смениш ако защитната система не работи винаги ще ти се получават проблеми-все пак системата е затворена

Прав си колега , сменихме я защитната система преди миналата зима само тръбите с фитингите по закърпихме .
Мисля да ги сменя сега всичко , тръби и фитинги . Спрял съм се на HERZ като марка , дано да са сполучливи . :? :)
andy_forresite - майстор
Ползвам един чугунен радиатор като буфер - видя ли че водата прегрява, отварям му крана докрай и температурата пада. После укротявам огъня, пак спирам крана, после пак се налага да го отварям ... и така. В не много студено време често така се налага да правя. Иначе извирам от жега.
Пробвай само с нови фитинги, напълни и провери за течове. Помисли върху това къде може да пращаш излишната температура. Някакъв временен евтин вариант. Може да е стар голям чугунен радиатор, който някой е изхвърлил от вкъщи, да го сложиш при котела да грее нищото. Просто като буфер един вид. Като вземеш горелка, хипотетичният буферен съд няма да ти трябва. Или ако искаш да имаш истински буферен съд, направо взимай един и ще си го ползваш за отоплението по-късно с пелетите.
saba_75 - помощник
andy_forresite написа:
Ползвам един чугунен радиатор като буфер - видя ли че водата прегрява, отварям му крана докрай и температурата пада. После укротявам огъня, пак спирам крана, после пак се налага да го отварям ... и така. В не много студено време често така се налага да правя. Иначе извирам от жега.
Пробвай само с нови фитинги, напълни и провери за течове. Помисли върху това къде може да пращаш излишната температура. Някакъв временен евтин вариант. Може да е стар голям чугунен радиатор, който някой е изхвърлил от вкъщи, да го сложиш при котела да грее нищото. Просто като буфер един вид. Като вземеш горелка, хипотетичният буферен съд няма да ти трябва. Или ако искаш да имаш истински буферен съд, направо взимай един и ще си го ползваш за отоплението по-късно с пелетите.

Благодаря за идеята , трябва да го обмисля добре преди да се възползвам . Има нещо друго , че аз разчитам на баща ми да зарежда и пали , възрасни хора свикнали по трудния начин и неги разбират тези новите системи :) Но определено ще инсталирам нови тръби и фитинги :sad:
  • 1
  • 2

Тема "Press fitting качество и препоръки, издражливост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: