• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Жичен 60 безжичен 115. Salux.
Plamen Petrov - помощник
Здравейте,от Понеделник съм горд собственик на горелка Pellasx Revo 35 и стаен термастат EcoSter Touch..Ще топлим къща на 2 етажа с опция за още 2 стаи на 3-я етаж..Котела е Viadrus U22 5 секции,за сега са му боднати 6 радиатора,бойлер и лира в едната баня.Инсталацията не е нещо кой знае какво..(правена от днес за вчера).Колектори на всеки етаж,бойлера е вързан и той там...Та на въпроса:искам да сложа термостати на радаторите и на 2-та етажа.Майстора който ще боде горелката,обаче ми казва,че е безмислено,като ще имам стаен термостат?!??!? Какво бихте ме посъветвали?
gnt69 - майстор
Трябва малко повече настройка да регулираш отоплението на стаите в зависимост от топлозагубите. Ако имаш термо глави на радиаторите е по лесно. Защото стайния ще измерва една стая и ще командва горелката. Аз съм на първия етаж с термостат а на втория с термогрлави и на първия имам ама са на 5 отворени. :partyman:
Plamen Petrov - помощник
И аз така мисля,ама пича вика обезсмисля се стайния по този начин.А имам стаи в които само ще циркулира водата,няма да топля толкова,имам други в които радаторите не съм сигурен,че са достатъчни..Така,че ще набождам навсякъде,а после ще си играя с тях да нагодим нещата.Другия филм е,къде да сложа стайния термостат?Един вика във всекидневната,но там има и кухненска част(фурни,котлони),ще побъркат горелката..Друг в спалнята...Накрая ще го сложа в коридора :rolleyes: Твоя къде е?
gnt69 написа:
Трябва малко повече настройка да регулираш отоплението на стаите в зависимост от топлозагубите. Ако имаш термо глави на радиаторите е по лесно. Защото стайния ще измерва една стая и ще командва горелката. Аз съм на първия етаж с термостат а на втория с термогрлави и на първия имам ама са на 5 отворени. :partyman:
filmatoplo - майстор
Дали е случайно но много пъти когато някой казва така - боднах това онова ,малко не поглежда сериозно инсталацията ,след това идат и ядовете .
gnt69 - майстор
Моят е в 60 квадрата хол кухня и трапезария заедно. Термоглавите са отворени докрай. В другите стаи термоглавите са на 3-4. На лирите в баните нямам. Радиаторите са долу горе сметнати и имам постоянна температура в цялата къща. Еднакво изстива къщата, термоглавите са обикновени но стайния пали и гаси в колкото часа му кажа :partyman: .
n.ganev - майстор
Най-добре е с малко повече заиграване което съответно отнема време да се направи баланс между ст. термостат и термоглавите в помещението където е поставен самият ст.т. Т.е. при подаване на сигнал от ст. т. за изкл. на горелката термоглавите в същото помещение да затворят и да не се повишава много температурата в това помещение а помпата да притика гореща вода в други помещения където има недостиг, защото ако в това помещение ТГ е отворена то температурата от инертността на системата може да надвиши доста от зададената и докато включи отново ст.т. децата може да облекот палтата.
filmatoplo - майстор
Де да имаше точна рецепта за това :wink:
n.ganev - майстор
Тя рецептата е до тебе на плЯжа :cool:
Plamen Petrov - помощник
Ок.захващам се със слагането на термостатите.Важното е,че никой не потвърди мнението на монтажника,че щом ще има стаен..няма нужда от термоглави... :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "горелка "PellasX"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: