Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте и добре дошъл на мен, в този прекрасен форум. :)
Та да карам по темата. Предстоят ми ремонти по втория етаж и бих искал да сложа два климатика горе. Къщата на втория етаж обикновено държи по-приятна температура (през зимата), от колкото на първия етаж. Разликата в температурата се усеща от 2 до 4 градуса, зависи от тежките зимни дни. Интересува ме следното. Биха ли могли два инверторни климатика, да отоплят Кухня/всекидневна, коридор и спалня. Климатиците в зимата почти и няма да се спират, ориентирах се към Дайкин, тъй като на работата ми ползват такива, пък и разтоварвам само такива климатици на работата си, очевидно е, че се купуват доста, пък и много хора споменават, че са много качествени. Интересува ме, в -20 градуса (рядко, но да предложа), дали ще успея да постигна 24-25 градуса с двата климатика в споменатите помещения. Най-голямото помещение е към 20 кв. :)
p.v.x - майстор
turboDIESEL написа:
Най-голямото помещение е към 20 кв. :)
Щом си казваш добре дошъл , така да е.

Добре дошъл и от мен.

Със това обяснение , няма как да получиш верни съвети. По скоро догадки.

Давай цялата квадратура , плюс кубатурата. Каква е изолацията , ако има такава , под , таван , стени . Дограмата каква е. Във кой регион се намираш . Какво е разположението на къщата. Наблюдения от минали години.Със какво се е топлило до момента. Тока стабилен ли е.

И още до-уточняващи въпроси.

Метна едни 20кв. , и давай. :-D

:rock:

пп. И чакаш. Във форума има доста хора , които му разбират. И ние сме в момент , на такова проучване. Ще ми е интересно и на мен. :partyman:
MamaMy - майстор
Врабеца, цена да споменавам ли или направо да архивирам каталога на Атаро клима :-D
VLADO66 - майстор
Ми те Gree разтоварват 3-4 контейнера седмично.
p.v.x - майстор
MamaMy написа:
Врабеца, цена да споменавам ли или направо да архивирам каталога на Атаро клима :-D
Нещо си се объркал.Ние се замисляме за нещо , от това нагоре.http://fujielectric.bg/uploads/pdf/d73b ... 27116a.pdf

Ама ти с твоите пет лева , няма как да си го позволиш.

Вземи си лопедиум и дерзай.

Недей да гледаш лятото през прозореца , при тази жега , без климатик.
VLADO66 - майстор
От тези само LUCA биват, ама ти си знаеш както винаги.
p.v.x - майстор
VLADO66 написа:
ама ти си знаеш както винаги.
Този път(и не само) , не знам. :-D

Замисляме се за сплит-система , с четири вътрешни тела , стенен тип.

Основното отопление , ще е подово.

Темата е друга.Ще са ми интересни разискванията.
:rock:
EDI - майстор
Мамче, не забравяй другото машина от каталога, дето е първа. :wink: То дебат няма да има, докато няма условията на питащия.
VLADO66 - майстор
В случая и един климатик може да свърши работа :-D

Прикачен файл

13692470_10155001880684008_3966422841787089695_n.jpg
13692470_10155001880684008_3966422841787089695_n.jpg (18.64 KиБ) Видяна 1308 пъти

Тема "Въпрос за инверторни климатици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: