Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
p.v.x написа:
LazarGanev написа:
Не работи за пари, но за приятели прави чудеса, виж тук:
Що?

Другите как дават съвети и работят. :?

Само с пари ли става при вас. :?

Да знам.

Като питам.

:rock:
Ами аз съм си нормален човек и работя за пари. Имам семейство, работници, бирници и т.н. Ти като пораснеш и почнеш работа ще си говорим. :wink:
Veso01 - напреднал
Не се джафкайте, Лазаре кажи така по грамотна ли е схемата и има ли смисал за тази система да се прави кръг за връщаща топла вода?
Ами не е грамотна, аз го казах. Тили ги измисляш схемите или твоите майстори?
Veso01 - напреднал
Аз, не е пълна е знам, майторите се услушват нещо а неска а утре. Просто искам като дойдат да съм наясно какво, правят за да не импровизират като предния. Помпите са 25 40 60 grundfos пък и времето си тече тука почва да застудява.
Veso01 - напреднал
Ааа и Шопа се е включил :supz: сега ми става ясно тука едните са ПРО и си пазят хляба с другите трябва да си приятел, пък аз една ракия не съм изпил с Шопа. Дообрее Шопе заповядай на ракия и домати да се упознаем пък ако се харесаме може и до парното да стигнем :drinkers: малко работата става като вица за полицая с дрегера- първо малко да се поцелуваме хахахахах :supz:
шоп - майстор
:-D
Аз съм пас, но имам един познат майстор от Горна Малина. След празниците мога да го попитам, ако не е захванал много обекти и има време да погледне и твоя. Съмнявам се, че ще има време и ще се навие да преправя след друг майстор, но не пречи да попитам.
Успехи!
Виж сега Весо,
съжалявам че си изпаднал в такава ситуация, но въпреки всичко пак тръгваш по грешния път - ти да измисляш схема, да викаш майстор да оправя насраното от друг и да му даваш в ръцете схема, по която да работи и тази схема да е отново грешна... Просто не се прави така (не се обиждай)! Това, което искаш да бъде изпълнено не е сложно, но хич не е просто и не се прави всеки ден от всеки "майстор", хванат от улицата или по обява. Сега ако кажа, че правилният подход е да си платиш едни 200-300лв на проектант ще бъда обвинен, че не е в духа на форума, както бях обвинен, че съм ПРО и си пазя хляба! Е, да де, ама темата е молба за помощ преди пускане на инсталация, а то още няма схема, която трябва да е ясна далеч преди началото на СМР. Ами като спестява човек от проект, като спестява от фирма-изпълнител и се хваща с някой "майстор", то поне е задължително да поиска предварително една схемичка, начертана на ръка, за да е ясно какво ще се прави. Както някой каза още в началото - ако "майсторът" не може да начертае една схема, значи изобщо не трябва да се захващаш с него! Подобни схеми сме обсъждали многократно във форума, както може да се намерят в нета с едно кликване. Ето например аз написах "схема на подвързване на котел с радиатори и подово" и ми излязоха 10 страници, като прегледах само първа страница и ти изкарах няколко работещи схеми, които нямат нищо общо с твоята. Принципно при теб е най-добре да има буфер или поне хидравличен изравнител (90% от майсторите, които ще извикаш не са чували за такова животно), но може да се изпълни и без тях, има и такива схеми. Все пак не може безкрайно да се икономисва и да се спестяват помпи и други компоненти. Като публикувам тези схеми, не искам да ги натяквам на твоя майстор! Напротив - той трябва да ти предложи схема, аз само давам примери. Ето схемите:

Прикачен файл

С котел на твърдо гориво.jpg
С котел на твърдо гориво.jpg (25.03 KиБ) Видяна 1192 пъти

Прикачен файл

С газов котел.jpg
С газов котел.jpg (28.7 KиБ) Видяна 1192 пъти

Прикачен файл

11.GIF
11.GIF (62.48 KиБ) Видяна 1192 пъти

Прикачен файл

Кръгова схема.JPG
Кръгова схема.JPG (51.59 KиБ) Видяна 1192 пъти
шоп - майстор
LazarGanev + 1

последната схема е много интересна. Не съм я срещал досега. С хидравличен изравнител е по-лесен баланса на дебитите. За съжаление в Бг той не е много познат и не се използва често. Много хора го бъркат с колекторни разпределители. Руснаците го наричат "гидрострелка" и си го правят сами от черни тръби. Трябва диаметрите да са изчислени, както и обема му, но това е много лесно и нета е пълен с формули.

Долните снимки показват принципа на работата му.

Прикачен файл

222222222222222222222222222222222222.jpg
222222222222222222222222222222222222.jpg (33.43 KиБ) Видяна 1173 пъти

Прикачен файл

111111111111111111111111111111.jpg

Прикачен файл

-монтажа гидрострелки.jpeg
-монтажа гидрострелки.jpeg (67.4 KиБ) Видяна 1173 пъти
Veso01 - напреднал
Лазаре защо го приемаш като обвинение, не трябваше така да прозвучи. Няма нищо лошо да си ПРО и да си пазиш хляба. За другото си прав. :drinkers:
filmatoplo - майстор
Може да се оправи, само да съм там. схема не мога да обясня, някой решения са на место.

Тема "Моля за помощ, инсталация преди пускане!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: