p.v.x написа:Ами аз съм си нормален човек и работя за пари. Имам семейство, работници, бирници и т.н. Ти като пораснеш и почнеш работа ще си говорим.LazarGanev написа: Не работи за пари, но за приятели прави чудеса, виж тук:Що?
Другите как дават съвети и работят.![]()
Само с пари ли става при вас.![]()
Да знам.
Като питам.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
32 мнения в "Моля за помощ, инсталация преди пускане!!!"
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
Ами не е грамотна, аз го казах. Тили ги измисляш схемите или твоите майстори?
Veso01
- напреднал
Ааа и Шопа се е включил
сега ми става ясно тука едните са ПРО и си пазят хляба с другите трябва да си приятел, пък аз една ракия не съм изпил с Шопа. Дообрее Шопе заповядай на ракия и домати да се упознаем пък ако се харесаме може и до парното да стигнем
малко работата става като вица за полицая с дрегера- първо малко да се поцелуваме хахахахах 
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
Виж сега Весо,
съжалявам че си изпаднал в такава ситуация, но въпреки всичко пак тръгваш по грешния път - ти да измисляш схема, да викаш майстор да оправя насраното от друг и да му даваш в ръцете схема, по която да работи и тази схема да е отново грешна... Просто не се прави така (не се обиждай)! Това, което искаш да бъде изпълнено не е сложно, но хич не е просто и не се прави всеки ден от всеки "майстор", хванат от улицата или по обява. Сега ако кажа, че правилният подход е да си платиш едни 200-300лв на проектант ще бъда обвинен, че не е в духа на форума, както бях обвинен, че съм ПРО и си пазя хляба! Е, да де, ама темата е молба за помощ преди пускане на инсталация, а то още няма схема, която трябва да е ясна далеч преди началото на СМР. Ами като спестява човек от проект, като спестява от фирма-изпълнител и се хваща с някой "майстор", то поне е задължително да поиска предварително една схемичка, начертана на ръка, за да е ясно какво ще се прави. Както някой каза още в началото - ако "майсторът" не може да начертае една схема, значи изобщо не трябва да се захващаш с него! Подобни схеми сме обсъждали многократно във форума, както може да се намерят в нета с едно кликване. Ето например аз написах "схема на подвързване на котел с радиатори и подово" и ми излязоха 10 страници, като прегледах само първа страница и ти изкарах няколко работещи схеми, които нямат нищо общо с твоята. Принципно при теб е най-добре да има буфер или поне хидравличен изравнител (90% от майсторите, които ще извикаш не са чували за такова животно), но може да се изпълни и без тях, има и такива схеми. Все пак не може безкрайно да се икономисва и да се спестяват помпи и други компоненти. Като публикувам тези схеми, не искам да ги натяквам на твоя майстор! Напротив - той трябва да ти предложи схема, аз само давам примери. Ето схемите:
съжалявам че си изпаднал в такава ситуация, но въпреки всичко пак тръгваш по грешния път - ти да измисляш схема, да викаш майстор да оправя насраното от друг и да му даваш в ръцете схема, по която да работи и тази схема да е отново грешна... Просто не се прави така (не се обиждай)! Това, което искаш да бъде изпълнено не е сложно, но хич не е просто и не се прави всеки ден от всеки "майстор", хванат от улицата или по обява. Сега ако кажа, че правилният подход е да си платиш едни 200-300лв на проектант ще бъда обвинен, че не е в духа на форума, както бях обвинен, че съм ПРО и си пазя хляба! Е, да де, ама темата е молба за помощ преди пускане на инсталация, а то още няма схема, която трябва да е ясна далеч преди началото на СМР. Ами като спестява човек от проект, като спестява от фирма-изпълнител и се хваща с някой "майстор", то поне е задължително да поиска предварително една схемичка, начертана на ръка, за да е ясно какво ще се прави. Както някой каза още в началото - ако "майсторът" не може да начертае една схема, значи изобщо не трябва да се захващаш с него! Подобни схеми сме обсъждали многократно във форума, както може да се намерят в нета с едно кликване. Ето например аз написах "схема на подвързване на котел с радиатори и подово" и ми излязоха 10 страници, като прегледах само първа страница и ти изкарах няколко работещи схеми, които нямат нищо общо с твоята. Принципно при теб е най-добре да има буфер или поне хидравличен изравнител (90% от майсторите, които ще извикаш не са чували за такова животно), но може да се изпълни и без тях, има и такива схеми. Все пак не може безкрайно да се икономисва и да се спестяват помпи и други компоненти. Като публикувам тези схеми, не искам да ги натяквам на твоя майстор! Напротив - той трябва да ти предложи схема, аз само давам примери. Ето схемите:
Прикачен файл
С котел на твърдо гориво.jpg (25.03 KиБ) Видяна 1264 пъти
Прикачен файл
С газов котел.jpg (28.7 KиБ) Видяна 1264 пъти
Прикачен файл
11.GIF (62.48 KиБ) Видяна 1264 пъти
Прикачен файл
Кръгова схема.JPG (51.59 KиБ) Видяна 1264 пъти
шоп
- майстор
LazarGanev + 1
последната схема е много интересна. Не съм я срещал досега. С хидравличен изравнител е по-лесен баланса на дебитите. За съжаление в Бг той не е много познат и не се използва често. Много хора го бъркат с колекторни разпределители. Руснаците го наричат "гидрострелка" и си го правят сами от черни тръби. Трябва диаметрите да са изчислени, както и обема му, но това е много лесно и нета е пълен с формули.
Долните снимки показват принципа на работата му.
последната схема е много интересна. Не съм я срещал досега. С хидравличен изравнител е по-лесен баланса на дебитите. За съжаление в Бг той не е много познат и не се използва често. Много хора го бъркат с колекторни разпределители. Руснаците го наричат "гидрострелка" и си го правят сами от черни тръби. Трябва диаметрите да са изчислени, както и обема му, но това е много лесно и нета е пълен с формули.
Долните снимки показват принципа на работата му.
filmatoplo
- майстор
Може да се оправи, само да съм там. схема не мога да обясня, някой решения са на место.
Тема "Моля за помощ, инсталация преди пускане!!!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература