Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Чугунените 1 бр крива + n на брой прави плочил сложени ли са? Турболатори за целият трети ход и бленди на първите ребра имате ли?

Аз меря с термометри с изнесена сонда ( най-точно е) или с инфра термометър, който мери повръхносната температура на димоотвода. Това участъка след фукса дали пари или не е лична преценка. За едни това е 50 градуса по Целзии, за други 150 градуса.... Нали знаете 100 градуса разлика за 50м3 на час при 24 часова работа каква огромна разлика е :? :wink:
magvt - специалист
Има 1 крива и 4 прави плочи, но най-вече ме учудва факта че при толкова защити от обратен огън и не знам си какво още, монтажниците изрично забраниха задушаването от клапата, или да разбирам че и те толкова знаят, а темп на кюнците със сугурност е над 120 градуса
filmatoplo - майстор
Задушаването с клапата е до едно положение ,след това има опасност да върне огън назад и стапя тръбата .
borisov3252 - напреднал
judas написа:
borisov3252 написа:
Здравейте,
кой с колко най-малко въздух и пелети е накарал да гори плавно ?
F. Load 60 1 степен ми е 1s / 42% / 57s на престояли 1 лято пелети в бункера, преди беше 60s
На 1 степен ми е 1s / 50s / 34%.
С какви пелети са тез стойности и колко е F. Load при теб ?
F. Load e времето за 1 литър пелети нали ?
А и стойностите са ти по-високи от моите по-чест цикъл и същото време за работа на шнека.
Последна промяна от borisov3252 на вт окт 11, 2016 9:20 pm, променено общо 1 път.
borisov3252 - напреднал
gnt69 написа:
Нагласи му таймерите да работи по график за да не вдига температурата. Друг вариант вземи стаен термостат той пак има няколко температури и времена които контролираш / моя има 7 часови зони/. И каква е тая температура 42 градуса с подово ли си. Може би ти трябва и тръпътен.
Не искам да гасне, ползвам както съм написал КОНВЕКТОРИ, сметнах че гасенето и не възможноста от разпалване при връщане от съспенд ми консумира повече.
n.ganev - майстор
iavorjj написа:
Здравейте,явно настъпи сезона и стана страшно...ще се наложи да си монтирам сам горелка rb30 на котел грейко пак rb30 и то не по мое желание,а от протакане от един дистрибутор и съответно сега няма кой да го направи...Та въпроса ми е може ли малко насока трудно ли е,има ли фланци в комплекта на хотелската,отстрани или отпред на вратата да я сложа.Средно къдърно мйасторче съм сменям агренажи,шпакловам,водопровод слага и т.н.Смятам че ще справя.Явно по Софийско има много глад за дистрибутори 3м.мотаене и сега-"ми то няма да може да стане скоро".Да се ама с малкото детенце няма вариант да не стане скоро :?
Моля ви за малко насоки :partyman:
То до тук добре си написал ама кога си закупи продукта и кога реши, че ще минаваш на пелети та сега се жалваш от протакане и глад?
Сега видях 3м :? какво означава това? Ако е три месеца и те е домързяло да го напишеш за ТРИ СЕКУНДИ а ние тук отделяме време да отговаряме .......
andy_forresite - майстор
magvt написа:
За припушването ще го нагодя на принципа на пробването, а и без това ще сменям въжето на вратите, че е доста старо и не държи добре.

За димните газове с какво да ги измеря, не е ли показателно че кюнците парят и не могат да се пипнат с ръка, мой познат каза че неговите са студени
Чак студени не са били, преувеличава. Това е защото се топли на 40 градуса вода.
И аз меря с инфрачервен термометър.
magvt - специалист
filmatoplo написа:
Задушаването с клапата е до едно положение ,след това има опасност да върне огън назад и стапя тръбата .

ще се пробвам с клапата поне до половината да е затворено, а за връщане на огъня пише че има защита от обратен огън и би трябвало преди да стопи маркуча да се изключи
iavorjj - напреднал
judas написа:
iavorjj написа:
Здравейте,явно настъпи сезона и стана страшно...ще се наложи да си монтирам сам горелка rb30 на котел грейко пак rb30 и то не по мое желание,а от протакане от един дистрибутор и съответно сега няма кой да го направи...Та въпроса ми е може ли малко насока трудно ли е,има ли фланци в комплекта на хотелската,отстрани или отпред на вратата да я сложа.Средно къдърно мйасторче съм сменям агренажи,шпакловам,водопровод слага и т.н.Смятам че ще справя.Явно по Софийско има много глад за дистрибутори 3м.мотаене и сега-"ми то няма да може да стане скоро".Да се ама с малкото детенце няма вариант да не стане скоро :?
Моля ви за малко насоки :partyman:
https://www.youtube.com/watch?v=A9LJQKaHaJs
Мерси и аз мислех да я сложа отстрани.
judas - специалист
borisov3252 написа:
С какви пелети са тез стойности и колко е F. Load при теб ?
F. Load e времето за 1 литър пелети нали ?
А и стойностите са ти по-високи от моите по-чест цикъл и същото време за работа на шнека.
Пелетите са пловдивски МЦ, иглолистни мисля, F. Load ми е 55sec, не е за 1 литър, а 55sec качва пелети големият шнек.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: