• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
С различни пелети може дозата да е различна като обем с едни и същи секунди .Важното е с тази доза да се покрие отвора на запалката ,да има тя какво да запали .Така че 45 секунди са само ориентира ,и дано да пали с тях .
n.ganev - майстор
Pepop написа:
Здравейте колеги имам GF 24.Та това чудо на техниката пали когато си пожелае !
Та някой може ли да ми каже Каква е причината? :?
Колко навътре требва да е керамичната запалка?
По напред към горивната пота или по навътре ?! :?
:shock: Керамична запалка? В Златният огИн? :?
filmatoplo - майстор
Да бе ,като на Грейко .1 към 1 ,бял цокъл ,червен кабел .-Тешко на ползвателя.
Pepop - помощник
На мен е настроена на 1,20 и ввинтилатор 42%.
Въпроса ми беше тая керамична запалка има ли значение колко навътре е в тръбичката....аз я бутнах още малко напред.., но дали не сгреших :? ....
filmatoplo - майстор
Тези които съм видял -запалката е почти равна с тръбичката ,тоест гледа се като погледнеш от към кошничката .моята я дръпнах 3 см назад - така изрично ми каза човека от Мотор барбекю ,ся той може и да не разбира не знам. :)
Pepop - помощник
Моята беше нявътре и аз я бутнах напред ,горе долу на равно с тръбичката но трудно пали....
По - рано с същите пелети палеше от раз.....иии май ще я върна пак назад :?
filmatoplo - майстор
Моята е назад с 3 сантиметра ,тоест назад от пелетите .понеже мога да гледам през тръбичката и през запалката - виждам как се получава едно синкаво пламъче концентрирано към пелетите .Явно трябва да се уцели точно момента -разстоянието ,човека от Мотор барбекю това ще го е тествал за да ме посъветва .
Здравейте !Ние сме с камина 24ка от миналата зима.Използваме едни и същи пелетни,но тази година положението е страшно! Същите пелетни и много шлака!Кажете какво да правя!Инженера който ни я монтира държи да закупим от неговите пелетни но незнам вече какво да правя!В чудо сме се хванали
n.ganev - майстор
Със Златния огън е наистина голяма Чудо.
syncho - майстор
Чета и се забавлявам :) но няма да злорадствам... много :)

Един съвет към всички с каквито и да било камини на пелети, които са на повече от 1 сезон - направете си профилактика бе хора. Основно почистване на камината и комина към нея. Това ще ви реши не малка част от проблемите. За другите проблеми потърсете монтажника, който най-вероятно ще ви прехвърли към производителя, който пък ще каже, че проблемът не е в техния телевизор и т.н. докато не дойдете тук и пак не пишете в тая тема.

Най-много мразя, когато наистина се оказвам лош пророк.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: