Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Вътрешен шнек прави по принцип повече обороти ,така е при Грейко .Запалката зависи къде се помещава и къде духа вентилатора ,та да нагнети въздух от края на тръбичката ако е гол цокъл , или да нагнети в отворите на тръбичката ако е с резба .Аз ползвам гол цокъл ,мушната в черна тръбичка 1/2 имам фиксирано болче от страни да държи цикъла да не се мърда и вади .Ама при мен от края на тръбичката смуче въздуха и го праща през запалката към пелетите .То принципа подобен ,виж как и къде се намира запалката на Фероли ,Айде там е под наклон но все пак .Или направо Бай Гого да каже къде е неговата .
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
.Или направо Бай Гого да каже къде е неговата .
Моята запалка е от дясно на малкия шнек,погледнато от задната страна на горелката. Заварил съм тръбичката Ф25мм. за тръбата на шнека. Тръбичката за нагревателя съм оставил със сантим и половина по къса /демек да не опира в задния капак на вентилатора. Нагревателя е вързан на самия капак. Така се получава пролука,между тръбичката и капака и от там влиза въздуха от вентилатора.
filmatoplo - майстор
И това е идея ,само че твоята запалка - нагревател е точно от Фероли.
petar8007 - помощник
И на мен се пада като на Бай Гого . За сега се спирам на нагревателая без резба и мисля да заваря търбата малко под наклон за да може напора от вентилатора да минава през нея колкото се може повече, мисля че черна търба половин цол ще е точния размер. А редуктора на вътрешния шнек мога да го сложа да е 16 оборота
filmatoplo - майстор
Точно ,моята тръбичка е 1/2 ,обаче отпред 1,5 см я нарязах с тънка шайба и я стесних да фокусира пламъка .При Грейко малкия шнек работи повече от големия с 150% ,точно си.
ggogov - напреднал
въпрос към filmatoplo - мерил ли си температурата на изходящите газове? Питам, за да сравня с моите, защото ми се виждат височки . Аз също се мъча с една камина, сложих вентилатор като твоя. При мен температурата измерена във вентилатора е около 170-180 градуса.
filmatoplo - майстор
Дигитално ги гледам всяка секунда на дисплей ,за различните степени варират от 115 -125 на 1 , около 135-145 на 2 ,и около 145-165 на 3 . Абе средно се движат 135 гр.

Голям кеф - камината пали и гаси по таймер ,утре сутринта би трябвало да запали в 6,30 :)
filmatoplo - майстор
Монолог ,пишете и вие . :) Днес сутринта запали .сега в момента си гори даже 3 пъти влезе в изчакване .
filmatoplo - майстор
Много Рекламираните пелети Швайгхофер - Не ме удивиха ,или въобще неме очароваха .Горят както тези които ползвах . Единственото че не правят пепел като слънчогледови пелети .Съдя по това че с еднакви дози от вчерашните пелети не вдигат двойно температура и ли нещо което да ме накара да Ахна .60 лв повече за сега май не си заслужава .Когато дозата е по богата - горят с черно по кошничката ,но не се оправя с много въздух защото скача температурата на димните газове .А снощи когато горях последните пелети микс Слънчоглед даже влезе и в изчакване ,но пък прави пепел .Който има излишък в джоба да ги купува ,аз няма да повторя.
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Много Рекламираните пелети Швайгхофер - Не ме удивиха ,или въобще неме очароваха .Горят както тези които ползвах . Единственото че не правят пепел като слънчогледови пелети .Съдя по това че с еднакви дози от вчерашните пелети не вдигат двойно температура и ли нещо което да ме накара да Ахна .60 лв повече за сега май не си заслужава .Когато дозата е по богата - горят с черно по кошничката ,но не се оправя с много въздух защото скача температурата на димните газове .А снощи когато горях последните пелети микс Слънчоглед даже влезе и в изчакване ,но пък прави пепел .Който има излишък в джоба да ги купува ,аз няма да повторя.
+1 САМО ОЛИУ.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: