Вътрешен шнек прави по принцип повече обороти ,така е при Грейко .Запалката зависи къде се помещава и къде духа вентилатора ,та да нагнети въздух от края на тръбичката ако е гол цокъл , или да нагнети в отворите на тръбичката ако е с резба .Аз ползвам гол цокъл ,мушната в черна тръбичка 1/2 имам фиксирано болче от страни да държи цикъла да не се мърда и вади .Ама при мен от края на тръбичката смуче въздуха и го праща през запалката към пелетите .То принципа подобен ,виж как и къде се намира запалката на Фероли ,Айде там е под наклон но все пак .Или направо Бай Гого да каже къде е неговата .
filmatoplo написа:.Или направо Бай Гого да каже къде е неговата .Моята запалка е от дясно на малкия шнек,погледнато от задната страна на горелката. Заварил съм тръбичката Ф25мм. за тръбата на шнека. Тръбичката за нагревателя съм оставил със сантим и половина по къса /демек да не опира в задния капак на вентилатора. Нагревателя е вързан на самия капак. Така се получава пролука,между тръбичката и капака и от там влиза въздуха от вентилатора.