Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1107 мнения в "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др."
filmatoplo
- майстор
Абе кой бяга от почерпка ,получавам по ЕКОНТ . 

trunski
- специалист
Засега съм пуснал обява, ако мога да я сменя с по-малката, или цялата система с по-малка. За да не се занимавам с преработка, пък и според мен по-малък котел ще работи по-икономично с по-маломощна горелка. Ако няма желаещи до месец, ще изпълня твоят вариант.
Само още една молба, според теб за посочените в първия ми пост параметри- кубатура , дограма и изолация колко мощна система ще ми върши оптимална работа.
Само още една молба, според теб за посочените в първия ми пост параметри- кубатура , дограма и изолация колко мощна система ще ми върши оптимална работа.
filmatoplo
- майстор
По 10-12 киловата макс на етаж .Ако е само 1 етаж - малкото Фероли ще работи само на 1 до мощност 2 в най студено и то като първоначално загряване ,след това ще слезе на 1 .Котела не му пречи ,едва ли си струва замяна нещо 25 клв ,ако е стоманен да ,но ако пак чугун - не .С една дума ,в момента имаш котел 50 клв но с по слабо Кпд за мощността си ,обаче като се намали мощността на горелката и тя малката заработи оптимално - котела ще усвоява почти цялата и произведена топлина защото топлообменника е голям , температурата на изходните газове ще бъде малко .За пример- котела на брата е чугунен 60 киловата с горелка Грейко 20 .
Ето я обещаната обратна връзка:
направих таблото по онази схема, даже марката на бушоните е същата (случайност), едно бутонче и глим лампа
tablo_gorelka.JPG (80.01 KиБ) Видяна 1384 пъти
Сега въпроса с настройките и много сложен и след прекарани три безсънни нощи в мазето ги нагласих.
Най общо казано нещата се свеждат до това, да се регулира подаването на гориво и количеството въздух за определен период от време. Сметката много прилича на работата на ДВГ с обеднена и прекалено обогатена гориво-въздушна смес.
Поне разбрах защо техниците искат такава баснословна сума за настройка и всеки си крие тайната. Имайте впредвид, че с листче и химикал, плюс малко анализ всеки може да си настрои сам горелката. Извода до който достигнах, че това е проста работа за умни хора.
направих таблото по онази схема, даже марката на бушоните е същата (случайност), едно бутонче и глим лампа
Прикачен файл:
tablo_gorelka.JPG (80.01 KиБ) Видяна 1384 пъти
Най общо казано нещата се свеждат до това, да се регулира подаването на гориво и количеството въздух за определен период от време. Сметката много прилича на работата на ДВГ с обеднена и прекалено обогатена гориво-въздушна смес.
Поне разбрах защо техниците искат такава баснословна сума за настройка и всеки си крие тайната. Имайте впредвид, че с листче и химикал, плюс малко анализ всеки може да си настрои сам горелката. Извода до който достигнах, че това е проста работа за умни хора.
Мисля да разкрия една мистерия, за която може да има, но аз не намерих информация.
На миналата стрница бях писал, че имам проблем с тягата на комина и това е проблем за горелката, оказа се че не е съвсем така, горелката
на комина.
По доста бедната информация (изглеждаща огромна), която производителя дава на клиента пише, че горелките им работели с отрицателно налягане или разговорно му вакуум, но не се лъжте, че това е пряко свързано с тягата на комина. Свързано е, но косвено. Когато започне горенето изгорелите газове се изсмукват от комина и това създава отрицателно налягане в самата камера, което от своя страна води до активиране на горелката ( тоест да започне изкачване по степените от 0 - 5, като 0 е началното разпалване )
П.С. отопляемата мощност която ми е необходима е около 15кW и за това съм настроил горелката да работи само на първа степен, с допълнително купен термостат, който е настроен на 60 градуса. а релето на помпата на 40 градуса. По нататък ще дам инфорамция за разход, но както казва колегата АЙС сега започва пипането с фината настройка за оптимална работа при минимален разход.
За да не пита някой защо съм взел голям котел при малка отопляема площ, отговора е че до две години ще строя втори етаж.
На миналата стрница бях писал, че имам проблем с тягата на комина и това е проблем за горелката, оказа се че не е съвсем така, горелката
по никакъв начин не мери тягата
на комина.
По доста бедната информация (изглеждаща огромна), която производителя дава на клиента пише, че горелките им работели с отрицателно налягане или разговорно му вакуум, но не се лъжте, че това е пряко свързано с тягата на комина. Свързано е, но косвено. Когато започне горенето изгорелите газове се изсмукват от комина и това създава отрицателно налягане в самата камера, което от своя страна води до активиране на горелката ( тоест да започне изкачване по степените от 0 - 5, като 0 е началното разпалване )
П.С. отопляемата мощност която ми е необходима е около 15кW и за това съм настроил горелката да работи само на първа степен, с допълнително купен термостат, който е настроен на 60 градуса. а релето на помпата на 40 градуса. По нататък ще дам инфорамция за разход, но както казва колегата АЙС сега започва пипането с фината настройка за оптимална работа при минимален разход.
За да не пита някой защо съм взел голям котел при малка отопляема площ, отговора е че до две години ще строя втори етаж.
filmatoplo
- майстор
Колкото и да се намаля горивото на голямата горелка ,под 28-29 киловата не може да падне защото се влошава пламъка и гасне .Ако се смени тръбата с малката ,тогава ще слиза до 13 киловата .
Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература