Най - вълнуващия въпрос зимно време.
здравей те от къде мога да си закупя запалка за горелката
filmatoplo - майстор
Японските в Мотор барбекю с голия цокъл ,ставаха ли ,тоест на дължина дали са тамън .цена 67 лв май.
димитар кисиов - специалист
от там където купи горелката нямат ли запалки
filmatoplo - майстор
В олх срещам и за 60 лв .до сега 5-6 съм сменял гаранционно .
masterpit - специалист
niki6110 написа:
здравей те от къде мога да си закупя запалка за горелката
Как разбра, че е запалка? Може да е от контролера! Тази запалка не гори лесно! Знам го от опит. Някой версии имат проблем с контролера. Просто не се подаваше нормално напрежение на терминала за запалката. Имаше напрежение но беше импулсно. Известно време палих горелката като замоствах терминалите, докато пратят нов контролер. Свържи се с дистрибутора!
Kondor1 - специалист
Отскоро имам горелка Грейко. Ще има да се донастройва и подобрява, но поне като удобство спрямо въглищата е видимо облекчението. Имам няколко неясноти, ако може някой да даде мнение:

1) Разбрах, че може да се закачи датчик/термостат за температурата в стаята, който подава информация на горелката. Видях и на платката къде се закачат кабелите, но не ми стана ясно какъв точно трябва да е датчика. Очаквах да продават в магазина за горелките, но явно се ползват някакви универсални - не можаха да ми кажат конкретен модел. Ще питам на друго място, но ми се стори странна неподготвеност. Дано поне горелката наистина да го поддържа, а не да е някаква бъдеща функционалност, която иска ъпгрейд на софта. Смущава ме това, че на екрана и в настройките не виждам индикатор за температурата от външния датчик или някаква настройка;

2) Водата в системата се загрява до 50-54 градуса, а са зададени 60° и гори цяла нощ на втора степен (Power2), т.е. мъчи се да вдига температурата. При 54 градуса в радиаторите, в стаите става 24-25°C т.е. доста топло. Видях, че има ограничител 60-80°, който може да се променя. Ако смъкна долния лимит на 50° и да задам 50 градуса на горелката, ще заработи на Power1, което е по-икономично. Въпросът е ненормално ли е водата да е под 60 градуса, че е зададен такъв диапазон фабрично?

3) Котелът е турски на дърва/въглища. Четох, че трябва да се сложи някаква преграда над горелката, иначе разходът ще е голям. Не ми стана ясно с какво точно помага тая преграда и колко над горелката трябва да се сложи. Предполагам във вътрешния край трябва да остане пролука 4-5см за да минава въздуха нагоре;

4) Засега слагам все иглолистни пелети (такива намирам лесно), но четох, че от смолата остава повече отпадък. Вярно ли е и какви е по-добре да са пелетите, ако не са иглолистни - от широколистни или слънчоглед...?
judas - специалист
Kondor1 написа:
Отскоро имам горелка Грейко. Ще има да се донастройва и подобрява, но поне като удобство спрямо въглищата е видимо облекчението. Имам няколко неясноти, ако може някой да даде мнение:
1) Разбрах, че може да се закачи датчик/термостат за температурата в стаята...;
2) Водата в системата се загрява до 50-54 градуса...;
3) Котелът е турски на дърва/въглища. Четох, че трябва да се сложи някаква преграда над горелката...;
4) Засега слагам все иглолистни пелети...?
1) Стаен термостат - гаси и пали горелката;
2) Мисля, че не е грешка да е на по-ниска температура;
3) Чугунени или стоманени плочки - забавят димните газове, за по-добър топлообмен;
4) Май иглолистните пелети са най-добри.
Miro4774 - специалист
При мен нещата не се получават явно си е от котела. За 12 часа 2/5 чувала за 12 часа при тем. минус 1. в къщата 21г. Подържа тем.в системата от 58 до 65. Когато загасне от стайният му трябва много време да загрява докато помпата се пусне след това се повтаря няколко пъти и на края вдига тем. Работи постоянно на п3 и рядко включва п2 да не говорим за п1. Не знам ако увелича подаването дали няма да загрява повече сега е на п3-8.0/45/50 п2-6.5/45/49 п1- 4.6/45/48 :?
Kondor1 - специалист
Miro4774 написа:
За 12 часа 2/5 чувала за 12 часа при тем. минус 1. в къщата 21г.
Това 2/5 какво значи - от 2 до 5 чувала или 40%?
Miro4774 написа:
Когато загасне от стайният му трябва много време да загрява докато помпата се пусне след това се повтаря няколко пъти и на края вдига тем.
Термостата не включва ли горелката в тлеещ режим без да я гаси напълно?
judas - специалист
Miro4774 написа:
При мен нещата не се получават явно си е от котела. За 12 часа 2/5 чувала за 12 часа при тем. минус 1. в къщата 21г. Подържа тем.в системата от 58 до 65. Когато загасне от стайният му трябва много време да загрява докато помпата се пусне след това се повтаря няколко пъти и на края вдига тем. Работи постоянно на п3 и рядко включва п2 да не говорим за п1. Не знам ако увелича подаването дали няма да загрява повече сега е на п3-8.0/45/50 п2-6.5/45/49 п1- 4.6/45/48 :?
Въздухът ми се вижда много, пробва ли с по-малко въздух?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: