Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Моята пали с една шепа, но не е направена да гасне, та кел файда.
Vasko123, тези глидери са прекалено много. На 24/7 ги смятай по глидер Н500, не 600. Иначе идват над 20 kw радиатори. В хола сложи два радиатора по 17 глидера и в детската още два от теб. В кухнята 10. Там се готви и ще се топли от уредите.
За камината няма какво да се каже на този етап. Виж камини Виктория или алба екоспар 18 кв с управление фумис.
judas - специалист
Vasko123 написа:
Здравейте на всички живи и здрави, ако можете да ми дадете някакъв съвет ще ви бъда много благодарен. Решил съм от другата година да се отоплявам на пелети и от изчетеното тук съм се спрял или на пелетен котел ГРЕЙКО + ГРЕЙКО RB20 или камината на пелети ГРЕЙКО, за която май не се знае почти нищо. Ще отоплявам къща на два етажа 110 кв/м отопляема площ с вътрешна и външна изолация 8 смЕПС 20кг/м3...
Здравей, нямаш ли газ в района? С добра изолация разходът ще е нисък, аз за същата площ разходвам 25-30кг пелети на денонощие с частична външна изолация.
judas написа:
Vasko123 написа:
Здравейте на всички живи и здрави, ако можете да ми дадете някакъв съвет ще ви бъда много благодарен. Решил съм от другата година да се отоплявам на пелети и от изчетеното тук съм се спрял или на пелетен котел ГРЕЙКО + ГРЕЙКО RB20 или камината на пелети ГРЕЙКО, за която май не се знае почти нищо. Ще отоплявам къща на два етажа 110 кв/м отопляема площ с вътрешна и външна изолация 8 смЕПС 20кг/м3...
Здравей, нямаш ли газ в района? С добра изолация разходът ще е нисък, аз за същата площ разходвам 25-30кг пелети на денонощие с частична външна изолация.
Газта минава на 5 м от къщата ми, но съм наплашен от потребители на газ със сметки 400-500 лева на месец и само един със сметки около 180 лева, разликите са фрапантни.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не се плаши, а го аправи както трябва и ще си доволен
LazarGanev написа:
Не се плаши, а го аправи както трябва и ще си доволен
Направи го както трябва, пък да става квото ще :)
Газ или Пелети? Защо имам странното усещане, че на пелети ще ми е по-икономично, а може и да е измамно.
Проблемът ми с газта е монополът и обвързването с него :goodman: и после :проба:
Първо се насочих към котел Грейко + RB20 после камина, а в момента посредата, трябва ли самият комин на котелното (който ще го правя) да е нещо по специално или както казва един приятел дупчеш дупка слагаш 3 кюнеца и една кривка и си готов?
geniya - специалист
milenskior написа:
geniya написа:
Чудя се защо не пробвате фъстъчени, горят добре, но с повече въздух.КПД-то също ми се струва добре, защото сравнявам разхода за два сезона с дървесни, еми няма някаква разлика около 15кг. на ден през ноември и с двата вида.Отпадъка е доста, но е сух и не цапа, комина не пуши и според мен са по-добре от мазните слънчогледи.
Колега от къде ги купуваш и на каква цена?
От Асеновград, на цена 230лв/тона по 15кг чували, от склада на производителя.
Miro4774 - специалист
Аз мога да кажа само БЛАГОДАРЯ на Лазар Ганев. В нас не се диша от жега човека с две три думи ми обесни за настройки направих ги ефекта е страхотен разхода също. :rock:
gnt69 - майстор
Би ли споделил какво побутна. :partyman:
Miro4774 - специалист
Започнах от 10 да намалявам сек на пелетите докато не започнаха да не падат неизгорели пелети след това се получи 9/45/46 след това другите степени на половина на всяка следваща. Преди го карах да работи на около 65 -67 градуса сега работи 70 до 80 градуса. Целта е да затварят термо главите и следователно намалява степените на мощност на горелката. Стайният в най студената стая термо. главата на 5 другите на 3 и на 4 степен.
gnt69 - майстор
Радвам се че са е оправила. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: