Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Конструктивно няма голяма разлика между котлите Бош и Грейко. Вратичка струва 80-100 лв., пък турболатори яз не виждам нужда да се слагат на Бош.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Конструктивно няма голяма разлика между котлите Бош и Грейко. Вратичка струва 80-100 лв., пък турболатори яз не виждам нужда да се слагат на Бош.
Не виждаш защото гориш дървестни пелети. Ако сложиш слънчоглед ти трябва място където да пада пепеляка, а човека си гори слънчоглед.
kalin72 - майстор
Ами пак в пепелника ще пада пепелта, само дето ще се чисти по-често, не е ли така?
nandrolon - специалист
Боша си го предлагат масово за пелетен. Малко кпд -то му е по - малко по спецификаця.

Иначе то остана ли някой чисто пелетен освен грейкото?
gnt69 - майстор
Има как да няма. Златния огън на ерато как се казваха пелетерм,
pavkaTRG - напреднал
в крайна сметка да се спирам на Котел Bosch SFU 24 HNS. не е проблем колкочесто изхвърлям пепелника, защото котела е извън къщата и аз съм пушач, но вкъщи не се пуши и всяка сутрин си пия кафето при котела. въпроса беше като махна това прити какво да сложа на негово място за тази горелка.
:)
andy_forresite - майстор
Бош 32 кв, дакон 32 кв или грейко 20-30 кв. Първите два с турболатори.
Ако искаш потърси с какви котли куплират горелките PellasX mini revo.
С водна риза на покрива е по-добре. Петходови още по-добре. Поинтересувай се за доставка от Полша.
Баси, 90% от пишещите редовно в този раздел са идиоти. Средняци по образование или такова, нямащи нищо общо с техническа наука, неграмотни, с липса на елементарни познания по физика, дори не правещи разлика между енергия и мощност.

Не знам що за човек, би търсил помощ от такива хора. Разбира се, има и изключение, но се броят на пръстите на едната ръка и половината от другата. Тези изключения обаче, са се предали на тъмната сила.

Да си купиш котел, който в цял свят е на твърдо гориво, но предлаган в България за пелетен и да започнеш да го модифицираш?!?!? Турболатори?!?!
nandrolon написа:
30 kw котел за 150м2. Прецени дали не е 2 пътимповече от необходимото.
Ти виждаш ли някъде да пише дали има изолация или няма???
pavkaTRG - напреднал
Мда грешката е моя къщата няма изолация. След малко игра с настройките разхода за момента на тази несъвместима конфигурация е при - 6 снощи в 00:30часа на празен бинкер сложих един човал 15кг. и в 07:45часа днес имаше само две-три шепи.
Ако някой иска имам снимки на настройките .температурата е настроена на 55гр. и държи 53-54 от както е пусната горелката досега не е гаснала работи нон-стоп в модулация. Тези дни ще сложа малко термоглави да видя дали има резултат.
pavkaTRG - напреднал
На пролет я почвам с изолацията тая къща. Но смятам да направя първо вътрешна ако останат финанси и външна.

Тема "Котел + горелка малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: