Най - вълнуващия въпрос зимно време.
i_am_free написа:
Баси, 90% от пишещите редовно в този раздел са идиоти. Средняци по образование или такова, нямащи нищо общо с техническа наука, неграмотни, с липса на елементарни познания по физика, дори не правещи разлика между енергия и мощност.

Не знам що за човек, би търсил помощ от такива хора. Разбира се, има и изключение, но се броят на пръстите на едната ръка и половината от другата. Тези изключения обаче, са се предали на тъмната сила.

Да си купиш котел, който в цял свят е на твърдо гориво, но предлаган в България за пелетен и да започнеш да го модифицираш?!?!? Турболатори?!?!
nandrolon написа:
30 kw котел за 150м2. Прецени дали не е 2 пътимповече от необходимото.
Ти виждаш ли някъде да пише дали има изолация или няма???
Здравей, Баси!
Тва сигурно ти е името на чист български. И други го ползват, средняци и вишисти ,ма поне помагат.
Ти що дириш тука, помощ или предлагаш такава?!!
С мойто средно-технично, като какъв ма квалифицираш-грамотен, полу или вятър между ушите?
По темата - аз съм с Бош 27клв. , присадена горелка. Четох, прецених, монтирах и ми е добре. Това, според финансовите и техническите ми възможности.
И стига с тоя Златен огън ,че ще ми пратят хора , бе! Ако парите ми стигаха за него, той щеше да ме топли. Не е на Ерато.
Трифон П.Трифонов написа:
Здравей, Баси!
...
Не е на Ерато.
Здрасти, Баси,
Да ти кажа, не си блеснал с някой бисер. Или не помня. Вероятно попадаш в 10-те процента.
Ама видиш ли, един си прави кондензен котела, махайки трипътния вентил. Друг ще мери топлозагуби с електромер. Трети реди някакви тухли в котела. Четвърти предлага Златния Огън - най-големият боклук, предлаган някога. Това е като малкият подкуп. Еднакво унизително е и да го продаваш, и да го купуваш.
Гьоте написа:
Няма нищо по-страшно от активната глупост.
kalin72 - майстор
Добре, Баси. Да чуем твоето предложение по темата.
nandrolon - специалист
i_am_free написа:
Ти виждаш ли някъде да пише дали има изолация или няма???
Не заслужаваш внимани , но все пак. Топля малко по- малко, без изолация и виждам колко мощност ми трябва.

Поздрави!
andy_forresite - майстор
i_am_free написа:
...Друг ще мери топлозагуби с електромер. Трети реди някакви тухли в котела. Четвърти предлага Златния Огън - най-големият боклук, предлаган някога...
Вежлив, приветлив, добронамерен, с желание да помага, но пък с техническо образование и завидни познания по физика. Извинявай ако пропускам нещо. Ти с какво оборудване с пелети се отопляваш?
Топлинните загуби се изчисляват. Имам изчислени за всяко помещение от специалист. По метода "измерване с електромер" се вижда колко вярно са изчислени. Има си начини за снемане разхода на електроенергия от всеки отделен уред. Топлозагубите на едно жилище не е получената цифра от поредицата изчисления в края на топлотехническия анализ на дадена сграда. Истината е в сметката за месеца. Дали топлинната енергия ще е с източник газ, пелети, дърва, въглища, електричество, без термопомпи, важна е сметката за отопление. Ти ако ми изчислиш 7 киловата по методиката при 0°/22°С, а аз изразходвам 9 при дадените условия, на кое ще повярвам аз - на твоето или на реалното :) Разбира се, това няма как да присъства в учебниците :) Какво показва анализът при мен? Близо двойно по-малко от реално изразходваното гориво. Да, имам преизчислени данни директно в кг пелети. Как може да се реши спорът кое е вярното? Ами с иновативния "метод с електромер" :headstand:
Котлите дакон и бош след подобрения имат отлична ефективност. По-добра от тази на много нови пелетни системи. Доказано подходящ за целта котел. При почти всички нови комплекти има какво да се подобри в посока повишаване ефективността. Изработка на турболатори, зидария с огнеупорни тухли, вата, вермикулит ... са най-често практикуваните начини. Имаме измервания преди и след "тунинга" :yawinkle: Според теб няма ефект, но аз съм видял с очите си че има. На теб ли да вярвам, или на мен :wink: Говорим за случая наличен котел и "подкарване" с горелка, а не тепърва да срежем чисто нов гаранционен котел [-X
От дълго време ме интересува един въпрос. Имам 12 кw панелни радиатори и котел с пелети 12 kw. Въпросът ми е до каква температура би се нагряла водата в радиаторите без термостатични глави и деактивиран стаен термостат при непрекъснато отопление? Кажи какви данни да допълня.
pavkaTRG - напреднал
еее попитах само какъв котел да си взема за тази горелка а вие влязохте в лют спор. :partyman:

Тема "Котел + горелка малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: