Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп написа:
И аз съм с виадрус и полска ретортна горелка екоенергия 35 киловата. У нас температурата под 24-25 не пада:-)
Гориво е въглища средно 25-30 килограма за 24 часа за 200м2 РЗП и 2000-2500 литра буфери и бойлери ( вече не помня колко точно)
снимките показват температурите в къщата и на топлоносителя

Какви са параметрите на котела, колко kw e котела ? Каква площ отопляваш ? Как се почиства горелката и на колко време ? Нещата с почистването не са ми много ясни. :yawinkle:
filmatoplo - майстор
До Снежана Христова - каква площ ще топлиш .
шоп - майстор
snejan.hristova написа:
шоп написа:
И аз съм с виадрус и полска ретортна горелка екоенергия 35 киловата. У нас температурата под 24-25 не пада:-)
Гориво е въглища средно 25-30 килограма за 24 часа за 200м2 РЗП и 2000-2500 литра буфери и бойлери ( вече не помня колко точно)

Какви са параметрите на котела, колко kw e котела ? Каква площ отопляваш ? Как се почиства горелката и на колко време ? Нещата с почистването не са ми много ясни. :yawinkle:
Къщата ми е 2 етажа всеки по 100м2 + още два стаи лятна кухня и доста бойлери. Изолацията е 5 см стиропор и ПВЦ дограма. Готелката не се почиства, дори и накрая на отоплителният сезон си я оставам с пепелта вътре в нея. Котела е Виадрус У 22 с общо 6 секции повдигнат на кутия.
filmatoplo написа:
До Снежана Христова - каква площ ще топлиш .
Топля два апартамента, които всеки е по 120 кв. м. Горивото е дърва. Мисля да мина на пелети.
шоп написа:
snejan.hristova написа:
шоп написа:
От къде си закупиxте горелката и на каква цена?

Къщата ми е 2 етажа всеки по 100м2 + още два стаи лятна кухня и доста бойлери. Изолацията е 5 см стиропор и ПВЦ дограма. Готелката не се почиства, дори и накрая на отоплителният сезон си я оставам с пепелта вътре в нея. Котела е Виадрус У 22 с общо 6 секции повдигнат на кутия.
Имам още един въпрос към хората, които имат ретортна горелка Екоенергия. Горелката автоматично ли се запалва? :yawinkle:
шоп - майстор
Не, пали се ръчно в началото на отоплителният сезон се гаси в края му. Макар, че вече има и управления с автоматично палене на въглища.
naskov - майстор
А ако вместо въглища се използват пелети може ли да се запали само веднъж в началото на сезона?
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, ти па сега - това си горелка за въглищша, която може да гори и пелети, ама требе си я палиш секи път, кога решиш да се топлиш - например га додат внуците, на празник, га додат гости. То секи ден да гори пелети много скъпо излазя :cool:
filmatoplo - майстор
:-D Бях написал че може ако имаш 10 тона пелети у вас ама го изтрих .хич не го умувай това с тези горелки - вземи си нещо свястно и гъвкаво на пелети GP четвърто или пето поколение .
Последна промяна от filmatoplo на нед дек 11, 2016 4:27 pm, променено общо 1 път.

Тема "Котел Viadrus и пелетни горелки golden fire" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: