Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamko_82 - напреднал
:supz: [quote="zlatev2000"]Здравейте колеги!
От една десетина дена и при мен се появи този проблем с несикането да запалва от първия път. като я стартирам втори път всичко е ок и си тръгва. Това е доста гадно защото първо като се прибера ми е студено , и второ че не го прави когато съм там за да разбера къде е проблема.
Естествено още при втория случай изчистих маркуча на пресостата , но на другия ден се прибирам и пак АЛ 7 и пак не работи. евдигнах си оборотите със по 100 на степен, изичстих всикчо което се сетих , шнек , горивна камера и т.н. но резултата беше същия.

След голямо чесане по главата , извадих пак маркуча на пресостата и с един тел започнах да ръчкам в дупката към камината ( не към престостата) и о чудо вече една седмица всичко работи коректно.

Пиша го това да знаете че като си чистите маркуча на пресостата , изчистете и отвора от към камината където се слага маркуча , за да не се навирате пак там след няколко дена. Поне при мен е доста неудобно и гадно.
:supz:
Здравейте колеги.Благодаря за информацията първото нещо беше да почистя основно камината преди 10 дена,след което проблема с аларма 5 остана.Довечера сте почистя тръбичката на пресостата и ще пиша.Пак да помоля някой ако има описание на настройките да ми прати на имейл и ако знае какви са от завода.Благодаря предварително.sotruse@gmail.com :yawinkle:
benimm8808 - специалист
plamen7424 написа:
Здравейте колеги.Благодаря за информацията първото нещо беше да почистя основно камината преди 10 дена,след което проблема с аларма 5 остана.Довечера сте почистя тръбичката на пресостата и ще пиша.Пак да помоля някой ако има описание на настройките да ми прати на имейл и ако знае какви са от завода.Благодаря предварително.sotruse@gmail.com :yawinkle:
Имаш я на Е-майла.
Здравейте колеги.
MINUTES TIME OUT П-9-6-01 05' Това излезе проблема.Увеличих времето на 10 мин и пали без проблем.Благодарности на колегата benimm8808 за документацията,спести ми много време ходене и търсене.Да попитам това ли е параметъра с колко градуса ако вдигне от зададената на водата да гасне Рг42 М-9-4-06.
benimm8808 - специалист
plamen7424 написа:
Здравейте колеги.
MINUTES TIME OUT П-9-6-01 05' Това излезе проблема.Увеличих времето на 10 мин и пали без проблем.Благодарности на колегата benimm8808 за документацията,спести ми много време ходене и търсене.Да попитам това ли е параметъра с колко градуса ако вдигне от зададената на водата да гасне Рг42 М-9-4-06.
Да това е.
mimitoni - специалист
Колега, що за модулация е това да преминава от 4ст. на 1ст. за нула време. Не трябва ли да го прави плавно? Да се бутне тук там. ПМ 23 от първите. :?
zlatev2000 - специалист
mimitoni написа:
Колега, що за модулация е това да преминава от 4ст. на 1ст. за нула време. Не трябва ли да го прави плавно? Да се бутне тук там. ПМ 23 от първите. :?
Единствения вариант е да има от къде да задаваш на колко градуса разлика от зададената, на коя степен да работи печката. Аз поне не съм виждал такава настройка. Ако някой знае да каже къде е :)

Мен също много ме дразни като работи на 5 ст и изведнъж започне да качва градусите и хоп включва на 1ст....вентилатора намаля , а вътре едни пламъци едно чудо ..
Затова съм й слложил 3 ст и повече вече не качвам.
plamko_82 - напреднал
zlatev2000 написа:
mimitoni написа:
Единствения вариант е да има от къде да задаваш на колко градуса разлика от зададената, на коя степен да работи печката. Аз поне не съм виждал такава настройка. Ако някой знае да каже къде е :)

Мен също много ме дразни като работи на 5 ст и изведнъж започне да качва градусите и хоп включва на 1ст....вентилатора намаля , а вътре едни пламъци едно чудо ..
Здравейте колеги, ако камината е настроена да модулира по Т на водата тя намаля степените в зависимост от достигнатата температура на водата, пример: ако е зададена Т на водата 60 гр. на 5 степен ще работи при 56 гр., ще мине на 4 при 57 гр., на 3 при 58 гр., на 2 при 59 гр., и на 1 при 60 гр., в модулация при 61 гр. Пламъците са големи, защото това е огън и все пак трябва да изгорят пелетите за да намалят пламъците.
mimitoni - специалист
:?
plamko_82 написа:
zlatev2000 написа:
mimitoni написа:

Здравейте колеги, ако камината е настроена да модулира по Т на водата тя намаля степените в зависимост от достигнатата температура на водата, пример: ако е зададена Т на водата 60 гр. на 5 степен ще работи при 56 гр., ще мине на 4 при 57 гр., на 3 при 58 гр., на 2 при 59 гр., и на 1 при 60 гр., в модулация при 61 гр. Пламъците са големи, защото това е огън и все пак трябва да изгорят пелетите за да намалят пламъците.
mimitoni - специалист
mimitoni написа:
plamko_82 написа:
zlatev2000 написа:

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: