Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ние се отопляваме с пелетна камина от две години с въздуховоди пуснати към всички стаи. Изключително доволна съм...приятно топло и чисто е навсякъде. Разходът е много малък. В най-студените дни горим по 1 чувалче (15кг) слънчогледови пелети на ден.Имайки предвид, че цената им е много по-ниска от дървесните, а КПД-то им е многократно по-голямо просто се родихме в нас. Фактурите, които получавам от Енрго-Про вече не се различават от тези през летните месеци. Много се лутахме на пазара и при избор на слънчогледови пелети, но от края на миналата година ползваме търговищки, които са на много изгодна цена, икономични са, отделят много топлина и не ми се налага често да почиствам....правя го веднъж на седмица. Препоръчвам ги на всеки!
шоп - майстор
хайде стига с тези досадни реклами

две мнения имате и в двете си противоречите

в едното имате камина от 3 години, а в другото мнение пишете 2 години

веднъж пишете 3-4 тона пелети, втори път 15 кг на ден в най-големите студове
шоп написа:
хайде стига с тези досадни реклами

две мнения имате и в двете си противоречите

в едното имате камина от 3 години, а в другото мнение пишете 2 години
и
веднъж пишете 3-4 тона пелети, втори път 15 кг на ден в най-големите студове
Нали трябва да внушат, че мненията са на различни потребители.
За скрита реклама трябва интелект, но и така успяват-хората са любопитни и им харесват захаросани приказки.
Слънчогледови пелети и малко пепел.................алооооооо, Тонииииии-Т-ще, потърсете някой по кадърен да ви........................
6osi6 - майстор
Не се заяждайте с Тонката, казва ви истината.

Тони, купувам 10 тона за 1800 лева. Цената е за транспорт до София и опаковани в чували до 30 кг.
Дай сертификата за калоричност от тази година и банковата сметка.
pondzi - напреднал
Няма как да горят слънчогледови пелети във топловъздушна камина.Пепелника ще се напълни за секунди.Има същият коментар във IMOT.BG
Стоян Славев - специалист
Относно ламбда сондата на bobi65.Моето мнение е че сондата работи,достигнах по високо КПД по добре гори котела,като цяло системата е по ефективна.Не правя реклама просто това е моето мнение :)
gnt69 - майстор
Стоян Славев написа:
Относно ламбда сондата на bobi65.Моето мнение е че сондата работи,достигнах по високо КПД по добре гори котела,като цяло системата е по ефективна.Не правя реклама просто това е моето мнение :)
+1 И според мене работи добре. Настроих си въздуха и дозите, чак огромна ефективност няма но файда има. Всичко е беличко, чистичко, няма залепнали изгорели пелети на бучки, всичко е рехаво и индивидуално както си ги е вкарала горелката така ги е изкарала. :partyman:
bobi65 - специалист
Радвам се момчета че споделяте мнението си..Какпка по капка вир прави.. Има една поговорка "Пилците се броят на есен" така че с уреда в ръка и с теоретичните обосновки тук в края на сезона си сравнете разходите с подобни на вас системи или с собствените си разходи в предишни сезони и се усмихнете на скептиците ..
А за заинтересуваните подготвям нова партида от 8 бр.. до Kоледа ще е готова.. Който взел.. взел.. по натам не зная как ще стой въпроса с модела сонди който стават за целта и ползвам, трудно доставят на добра цена.
Последна промяна от bobi65 на пет дек 16, 2016 10:21 pm, променено общо 2 пъти.
6osi6 - майстор
gnt69 написа:
Всичко е беличко, чистичко, няма залепнали изгорели пелети на бучки, всичко е рехаво и индивидуално
При теб беше бяло и преди да сложиш сондата. Сега по-сива ли е пепелта в третия ход, или е станала още по-бяла?
gnt69 - майстор
Боби аз писах мисля че в темата за буферите тая година при работеща система аз инвестирах парите за двугодишно отопление. Няма да се избие това нещо никога. Всичко е относително важното е машинките да ни радват и работят безпроблемно.
Иначе сондата работи перфектно. :partyman: :supz:

Пепелта стана със зеленикъв отенък. Но преди сондата пак ми работеше котела и горелката добре и безпроблемно, но се наложиха бая корекции на въздуха, например на 2 беше 44 сега 49, на 3 беше 48 сега 54. Пламъка се успокои и не бучи горелката а пръцка както викаше колегата Ганев. :partyman:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: