• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zys - напреднал
Според мен е от слънчогледовите пелети-правят старшно много пепел.Докато вчера все още работеше наблюдавах Т20-стойности от 2до 39.Когато стигне стойност 32,36,39 и горелката спира,ветилира и пак отначало.Снощи дори работи близо 3 часа,като разбира се превентилира постоянно.Може и от това запалката да е приключила.Ще видим дали ще тръгне с новата.
filmatoplo - майстор
Слънчогледови пелети не са за Фероли , някой ги горят но с Натурела управление .но предполагам с по често почистване .
zys - напреднал
Трета година горим слънчогледови.Не е било безпроблемно разбира се,но с пипване тук там на настройките нещата се оправяха.От тази партида горим вече два месеца и не сме имали такива проблеми ,но сегакакво се случва незнам.Чакам с нетърпение да сложа новата горелка и да я подкарам.Ще пиша по=късно.
zys - напреднал
Исках да кажа новата запалка.
zys - напреднал
Здравейте,за някои деня е прекрасен ,но не и за мен.Вчера сложихме новата запалка,горелката си тръгна и 3 часа нямаше проблеми-достигна си 75 градуса,поддържа си третата степен и изглеждаше че всичко е наред.Стойностите на t20 бяха от порядъка -7-10.Днес обаче отново неще да работи.Първо не ще да пали-тръгва от третия път.Второ постоянно превентилира,независимо от градуси и време за работа.Не мога да разбера причината която я кара да вентилира и да започва отначало.Ккато си гори ,с хубав пламък и изведнъж спира и започва от начален етап.Моля помагаайте с идеи,какво да сменя вече незнам.Смених фотосензора,смених запалката,днес ще сменя и пелетите.
filmatoplo - майстор
Съмнява ме да не се запушва нещо тягата ,тоест датчика за вакуум може да регистрира ниска тяга и затова спира и вентилира да нагнети в камерата .Вакум регулатора е едно кръгло черно една шлаухка ходи до него .Първо почистете котела основно ,проверете димоотвода ,всяка клапа по котела ,проверете комина да е чист .След това извадете шлаухката от към вакумрегулатора и продухайте да е сигурно че не е запушен отвора .Направете ги тези неща .Когато спира за вентилация изписва ли някаква грешка .По принцип симптомите са че вакумрегулатора губи налягане в камерата спира горелката и започва само да вентилира - така мисля ,не е изключено и той да е повреден ,но първо започнете с почистване на котела ,комин и шлаухката.
zys - напреднал
Здравейте отново.Комина е добре почистен-висок,голям -там не е проблема.Всичко е много добре почистено,шлафката на вакуум регулатора продухана.Днес и сложих дървени пелети,като разбира се изпразних много добре шнека ,за да пуска само новите пелети.Засега се държи добре с новите пелети.Следих показателя T20-ОТ 5-10-14.Със слънчогледовите стигаше до 39 и когато стигаше над 30 спира и започва отначало.Не мога да си обясня как два месеца ги гори слънчогледовите,а сега не иска.Кака да разбера дали проблема е в този ваккум регулатор-и него ли да сменя.
  • 1
  • 2

Тема "Отново проблем с Фероли 12" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: