Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Каква е тръбата ,от кой модел - този без Ал сложната ли ,от къде . :)
boqnkov - специалист
Тръбата е овентроп - copert - 4слойна с кислородна бариера - най - евтината на овентроп за подово. Фирмата - на лично за да не е реклама. Ти как полагаш самата тръба (като изпълнение)? Колега от форума ме светна за един лесен начин, но е за двама човека - един захваща тръбата с опашки за мрежата, а другия развива и търкаля кангала пред полагащия. :supz:
filmatoplo - майстор
:supz: точно така - единия върви напред и размотава ролото - аз я полагам както и където трябва и свързвам с миши опашки за скарата :supz: ако скарата не е захваната за пода - започва да се повдига заедно с тръбите ,тук там ще я натискаш с нещо тежко :wink: докато правиш майките за замазката.
шоп - майстор
boqnkov написа:
Още е не е късно да поразместя мрежата и да махна найлона и да почвам да дюбелирам... Моля за съвет как да процедирам.
Аз лично не бих направил замазка при подаваща основа. Бих инвестирал в поне 4-5-6 флакона пяна за лепене на ТИ. Фибрана трябва да не мърда при ходене отгоре му.

Сумата не е голяма и е нищожна пред опцията след време да се кърти всичко. Задължително е обезпрашаването на плочата преди лепене.

Ще се забавиш 1-2 часа...ще инвестираш да кажем едни 50 лв в повече...дали не си заслужава спокойствието?
boqnkov - специалист
Шопе, основата реално е здрава. Въпроса е дали фибрана ще се огъне по неравностите. Ако се огъне , реално ефекта ще е все едно е лепен на гребен... Плочата е метена, но не е обезпрашавана. За да я обезпраша трябва да я измия и мина с прахосмукачка... :rock:
шоп - майстор
Много добре те разбрах. Под подаваща основа визирах фибрана. Аз бих направил следното

прахусмокачка
с влажна четка или парцал обиране на останалата прах
лепене на фибрана за плочата с пяна за ТИ

Натам найлон, мрежа, тръба, замазка си е тривиално
boqnkov - специалист
Ти ми *** ******. Ще направя една стая с дюбели ( така и така ги имам) и ако не хлопа ще правя целия под навсякъде и ще действам.
шоп - майстор
С дюбели няма да сбъркаш. Просто предложих пяна за лепене на топлоизолация с цел икономия на време и труд.

П.П. В интерес на истината винаги предпочитам да се презастраховам. Досега това презастраховане не ме е подвело, но сигурно има случаи, когато съм вложил повече пари и време от оптималното, но поне не съм къртил преправял от начало обект :supz:
Прикачен файл:
20161216_203658.jpg Приемам сериозни критики.Благодаря предварително,имам ивъпроси.колекторите одгоре са за радиатори и бойлер.
8-[
само с трипътен вентил ще стане ли?
клапана за налягане там ли трябва да е? защитен клапан по температура трябва ли да има и ако има къде ?
Последна промяна от hory на пет дек 16, 2016 9:47 pm, променено общо 1 път.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: