• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vasil7011 - помощник
Извинете за късния отговор но имах много работа и не можах да седна на компа. Мойте настройки на параметрите са следните.
парам. - 2 стойност-1,15
парам. - 4 стойност -56%
парам. - 10 стойност - 0,25
парам. - 11 стойност - 04,4
парам. - 12 стойност - 03,7
парам. - 13 стойност - 02,6
парам. - 15 стойност - 37%
парам. - 16 стойност - 35%
парам. - 17 стойност - 27%

С тези параметри камината работи супер на първа степен температурата на изходящите газове е около 95-99С ,загрява водата до 65С.Имам 4бр радиатори от които единия голям плюс бойлер 80Л.Пак ми изгасна снощи но не съм чистил нищо повече от 12ч.
Здравейте . И аз се изгорих от "Златния огън" с промоционален котел и горелка. Втора година мъка.Всеки ден шлака и почистване на легенчето.Ако забравиш и на сутринта студено :lol: .А като чувам колеги как по седмица не припарват до котелното си и ми се плаче.Та се замислям , ако бодна на котлето една пърлачка Грейко дали и аз ще съм от тях.Моля дайте съвет.
gergo91 - специалист
rapito71 написа:
Здравейте . И аз се изгорих от "Златния огън" с промоционален котел и горелка. Втора година мъка.Всеки ден шлака и почистване на легенчето.Ако забравиш и на сутринта студено :lol: .А като чувам колеги как по седмица не припарват до котелното си и ми се плаче.Та се замислям , ако бодна на котлето една пърлачка Грейко дали и аз ще съм от тях.Моля дайте съвет.
Даже сама ще сипва пелетите в бункера :D
Мисълта ми бе дали ще мога да монтирам горелка Грейко на котела на Златния огън.А комшийката помага за пелетите :) .
vasil7011 написа:
Имам напредък вече 24 часа без аларма пали гасне .Снощи изчистих шлаката която се беше образувала за през нощта и всичко беше ОК.Един път на 24 часа да почистиш е приемливо но на 5 или 6 часа не е добре.Ако мога да помогна на някой с параметри на печката да каже.Вече съм доволен! :weedman:
Помагай,благодаря предварително
vasil7011 написа:
Имам напредък вече 24 часа без аларма пали гасне .Снощи изчистих шлаката която се беше образувала за през нощта и всичко беше ОК.Един път на 24 часа да почистиш е приемливо но на 5 или 6 часа не е добре.Ако мога да помогна на някой с параметри на печката да каже.Вече съм доволен! :weedman:
Здравей ако може да ми помогнеш с параметрите благодаря предварително имам камина 24
gergo91 - специалист
rapito71 написа:
Мисълта ми бе дали ще мога да монтирам горелка Грейко на котела на Златния огън.А комшийката помага за пелетите :) .
Разбира се, че ще можеш да я монтираш, въпросът е заслужава ли си. Иначе и аз съм им хвърлил око на Грейко :) А и добра комшийка имаш :)
nandrolon - специалист
Толкова ли е зле горелката на златния огън?

Аз си мислех, че котела не струва като чух че има 2-3 пъте повече ходове отколкото трябв.
vasil7011 - помощник
В по-горните постове съм написал настройките с стойностите на параметрите.
vasil7011 - помощник
vasil7011 написа:
Извинете за късния отговор но имах много работа и не можах да седна на компа. Мойте настройки на параметрите са следните.
парам. - 2 стойност-1,00
парам. - 4 стойност -45%
парам. - 10 стойност - 0,25
парам. - 11 стойност - 04,4
парам. - 12 стойност - 03,7
парам. - 13 стойност - 02,6
парам. - 15 стойност - 37%
парам. - 16 стойност - 35%
парам. - 17 стойност - 27%

С тези параметри камината работи супер на първа степен температурата на изходящите газове е около 95-99С ,загрява водата до 65С.Имам 4бр радиатори от които единия голям плюс бойлер 80Л.Пак ми изгасна снощи но не съм чистил нищо повече от 12ч.
Само промених стойностите на тези два параметъра и стана още по добре :weedman:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22

Тема "Настройки на пелетна камина GOLDEN FIRE 24GF???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: