Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
Тоя Prodigy изобщо не го интересува тока. Интересува го температура. Като има t° превключва от нормално затворения към нормално отверения и хич не го е.е какви токове си му пуснал през контактите. Имай в предвид, че термостата работи когато е настроен за над около 30°С. Под тях е направен да се изключва все едно го няма. Тоест, като го завъртиш към 0°С можеш с мултицет да намериш кой ти е нормално затворения контакт от трите болтчета за кабели. Би трябвало да има означения кой къде беше, но не помня и ако няма - това е начина. Та като е завъртян към 0°С помпата трябва да заработи и ако ти е студена камината. Ма ти па и нея няма да я разбереш кога работи сигурно. На моите им изкарвам по една лампичка от котлон (пих некое винце и яко ми се върти точното им име, ама не ще да кацне), която свети като работи. За да намериш нормално отворения контакт (този, който ти трябва) трябва да завъртиш търкалото на над 30°С и да загрееш леко металното гръбче с нещо (топла тръба, котлон, ютия, ...) докато чуеш цъкване. Тогава мериш между кои две от трите болтчета има връзка - те са тези, които те интересуват да мине през тях единия от кабелите за захранване на релето за управлението на помпата. Ако ще го правиш с реле. Или единия от захранващите кабели за помпата, ако ще е без реле (обичайното изпълнение).
dyordanov - помощник
Благодаря, аз също мислех за някакъв подобен тест, но и аз съм на винце, и мисля да го оставя за почивните дни.
dyordanov - помощник
Стана работата, релето работи добре и не дава признаци на проблем като се включи УПС-а.

Весела Коледа на всички!
filmatoplo - майстор
Значи стана както предположих - безнапреженовия термостат трябва само да затвори веригата - като калпазанското копче .При мен е така .

Прикачен файл

IMG_20161224_221124.jpg
IMG_20161224_221124.jpg (31.65 KиБ) Видяна 744 пъти

Тема "Електронен контактен термостат?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: