Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Иван Татарски - помощник
Колега PIP дано не се окажеш прав,защото тогава ще трябва да дупча пода и да слагам по още един радиатор,тръбите за първия етаж са ми по тавана на прииземния етаж и няма да е толкова трудно само да се пробие и да се сложи още един радиатор.Но защо подяволите това не е предвидено от хората,който смятаха предврително.
Единственото ми успокоение на този етап,е че комшията успява да стопли същите помещения със същите радиатори,при същите условия(само дограма,без изолация).
Весела коледа.
idealist - специалист
Иван Татарски написа:
.....
А и правя съпоставка с комшията,почти еднакви с ни системите.
Весели празници на всички.
Виж кое е това ПОЧТИ ! Използваш го и в друг пост. Размери на стаи, радиатори, настройки, продължителност на работа, бойлери, гориво и т.н.
Hoвoceлckи - майстор
+ микроклимат! При теб може да подухва една идея повече. Без ТИ това може да е съществено.
Иван Татарски - помощник
idealist написа:
Иван Татарски написа:
.....
А и правя съпоставка с комшията,почти еднакви с ни системите.
Весели празници на всички.
Виж кое е това ПОЧТИ ! Използваш го и в друг пост. Размери на стаи, радиатори, настройки, продължителност на работа, бойлери, гориво и т.н.
Камините са ни еднакви,тръбите са ни PPR(външни),и двете системи са без колекторни кутий(последователно свързване с редукция към следващ радиатор),радиаторите в стайте са ни еднакъв размер.
ПОЧТИ идва от малкото разминаването в размерите на стайте,аз имам 2 стай с размери 4.3х4.9х2.4 и една 4.2х4.4х2.4 + коридор
При него размерите на 2 от стайте са с по 20 см. повече,а третата е с 20 см. по малка.Като кубатура се разминават с по 1-2 м3., но той отоплява и 2 етаж и има и една лира в повече.
Пелетите са еднакви,и камините не се гасят.
bmahob - майстор
Hoвoceлckи написа:
bmahob написа:
и aз имaм същия проблем в спaлнятa, рaдиaтор турски пaнелен 160х60 стaятa е около 15м2, колко и кaк дa рaботи мaкс 22-23г. имaче рaдиaторa стaвa врял..... с помощ нa духaлкa вдигa бързо грaдусите дори до 27-8 :?:
Е те така щях да предлагм да се тества. bmahob, ако имаш с какво да премериш Δt (tºCизходяща - tºCвходяща на камината със и без духалка мисля, че ще е полезно да го споделиш. Нещата отиват определено на слаби радиатори, но може да се мисли и в посока принудителна конвекция (обдухване).
темпa нa системaтa или сaмо нa този рaдиaтор?
andy_forresite - майстор
Тази дългата стена 4.9 м ако е външна губи 650 вата само тя. Радиаторът ти е отдавал грубо 2000 вата. Как да се стопли стаята :)
Днес ще стоплиш заради по-топлото време и пак ще е трудно. В момента стените ни са студени от студа през нощта и ние се борим с този студ, не с въздуха навън в момента. Нещата се случват бавно при стените. Затова някой може да се радва как през нощта е било -8 градуса пък разходът не е помръднал. Ще мръдне, ама на сутринта...
Hoвoceлckи - майстор
Разликата от вход/изход на камината.
bmahob - майстор
при 55" грaдусa вход 37.5-39грaдусa, a при 63"грaдусa вход 41-42"грaдусa. първите стойности кaто нaмaля нa 2-3 степен дa подържa без модулaция, a другото при 5 степен. друго нa коя степен трябвa дa е помпaтa?
Hoвoceлckи - майстор
Не съм спец, но за мен решението е добра външна ТИ. Мисля, че имаш огромни загуби от яки термомостове. Можеш да си направиш тест ако не ми вярваш (не е никак евтин, но е много полезен).
bmahob - майстор
мaй все повече се обеждaвaм че нa тaм въвят нещaтa.... инaче ще лупaм по 4 тонa пелети

Тема "Въпрос за недостиг на топлина в радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: