• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
divroker - напреднал
Управлението е NPBC-V3M - Електронен контролер за пелетни горелки.
filmatoplo - майстор
Значи стандартното като моето ,с изнесената кутийка с бутони и платка .Кое не може да настроиш .Имаш едно първоначално зареждане което е около 32-36 секунди ,и % въздух с който пали .Като запали степените са като при старото управление подаване и пауза ,разликата е само % въздуха .Не го помня колко беше ,но отговаря на мн по малки числа .Кое не се получава при теб.
divroker - напреднал
То принципа няма как да е друг,и едното управлява горелка,и другото,въпроса е в цифрите,мерните единици са други, вентилатора се коригира от 0 до 100 като 50 е тавана на оборотите на фероли а в заводските настройки на трета степен вентилатора е на 50 ..И Ко прайми? От там нататък започнах да слушам и гледам какво се случва и да гадая и псувам и да стои цялата челяд пред една елва 2 дена.Толкова ли е строго секретно да се постне един списък с числа,който да улесни живота на някой?Членувам в доста форуми и смея да твърдя,че тук наистина е направи си сам,до сега зададох няколко въпроса и отговор не получих, контекста на темата не е ли да се разискват проблеми и впечатления и взаимопомощ!Прочетох цялата тема,и новата и старата,не се опитвам с въпросите си да вляза през задната врата,но отговори не намерих.
filmatoplo - майстор
Тъй де различните управления подават ток с който вентилатора работи но различно го индицират на дисплея в % .Моя вентилатор тръгва на 20% , вентилатор на Грейко тръгва на 12 % , при Фероли май след 10 тръгва ,самите степени бяха нещо към 30.То наистина си е гадаене , освен ако не разполага човек с мултицет и да мери вентилатора със старото управление и да търси същите данни при новото управление .Аз не ползвам уред и става ,пускам вентилатора на тест и повишавам % и гледам как работи .Нагласям дозите - те не може да се объркат и гледам да наглася въздуха при степените една по една .Ти не каза точно какво се случва при теб ,сега работи ли .Знам горелка която на трета степен % вентилатор е 7 .Друга отговаря на 26 .Моята е на 42 .Бавно отговаряш ,и не върви диалога ,че да стигнем бързо до точните настройки .Имам Фероли със сменена платка но не мога сега да го търся човека ,нищо не разбира и няма да може да види нищо по дисплея .
n.ganev - майстор
Автора на темата беше дал отдавна сравнителна таблица и както е препоръчал настройки - разбира се трябва да се придържате около тях, нещата се получават. Дори преди малко се прибирам от Троян и правих точно такива гимнастики, но всяка система е идентична и не помня какво точно зададох - просто се придържай към таблицата и препоръчителните стойности, които са давани назад във темата / темите /
divroker - напреднал
Колега,то и аз искам да се придържам към старите настройки и да ги донастроя,но от преди седмица започнах да се ровя и да променям настройките на оригиналното си управление!Вчера свързах натурелата и чеп.Не че днес от 6 часа сутринта до 1 не го настроих сам на слух,проба грешка и буквара с псувни,но можеше и по лесно да се случат нещата ако имах жокер... Пиша тук,питам,но не си мислете че съм на вашето ниво,все едно аз да обяснявам на банкер за варио и пауър шифт скоростни кутии и хидравлика па и да ме разбере?!

Както и да е,получих желаните настройки предимно благодарение на себе си и сега горелката работи стабилно със слънчогледови пелети.Пали перфектно поддържа степените и пламъка синее и са 160 лв за тон ..че последните дървесни бяха 400лв и с тях не потръгна натурелата,изтекоха ми очите от неизгорелите им газове...Доволен съм от постигнатото,и най вече Направи си Сам!!
n.ganev - майстор
Колега, явно не си си направил труда да прочетеш поне от уважение към автора цялата тема било то нова, било то стара за да разбереш какво съм написал. Много точно и ясно Айса е дал сравнителна таблица за процентното съдържание на кислород необходимо за изгарянето на отделните степени на количеството подадени пелети и паскалното подаване на същият такъв. Отделно сме писали до каква степен е допустимо намалянето на кислорода и отделно има тема за НАТУРЕЛА да не говорим и пишем, че точно в нея съм описал подробно какво се е случило подобно на твоят случай - ама кой да чете то има глупаци дето по това време отговарят.
Да ама то тука стана масова практика да направиш регистрация и Оппалла видиш ли Вий Що ми се дървите?
Прочети малко повече и ще останеш доволен защото на въпросите ти отговорите са дадени отдавна.
filmatoplo - майстор
Имах ги записани на лист данните от таблицата ,но къде :? Търсих половин час и ме заболява очите ,намерих една снимка - въздуха на степен 1 е 21 % .Ти сега се сърдиш че не можахме да ти кажем цифри веднага ,мене питаш ли ме като питам нещо тук спешно и сам се оправям :) .Сега и др ще искат да ги знаят - ти имаш шанса да им дадеш жокер . :)
divroker - напреднал
Ако подкараш котела на 1ва степен с зададени проценти мощност на вентилатора по натурелската мерна единица 20 ще спечелиш солидна почерпка от мен заден свински калник! Максималните проценти на вентилатора които могат да поддържат стабилно горене при мен са 8 от 10 нагоре започват да хвърчат неизгорели и сурови пелети от скарата и огъня загася. Настройката за вентилатора в проценти е от 0 до 100,при 50 зададени проценти вентилатора е на макс обороти оттам нагоре промяна няма.........изводи
На никой не се сърдя,регистрирах се във форума да почерпя информация и да споделя,но в конкретния случай зора ми беше огромен няма как да остава малко дете на 2 години да стои на 14 15 градуса,а аз да си чета спокойно...не че цяла нощ не четох,но ми беше нужна конкретна информация навреме,а виждам че някои от вас се занимават професионално,на никой няма да изям хляба ако се притеснявате,имам си добра професия. Все пак благодаря,за помоща и аз ще съм така отзивчив.
filmatoplo - майстор
iceheart написа:
Горелка Ferroli P7 - Слънчогледови пелети.

Ferroli - Greyko :-D Цена: 1 тон слъчогледови пелети.... :-D

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Малко видео материал..... :-D

https://www.youtube.com/watch?v=hfzO1bOPgUE
Лъжа ли .
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: