Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
шоп написа:
до р. Искър) Температурата е: лято 14 градуса, сега в най-големите студове 12-13 градуса
При мен температурата на водата е 11,4°C, измерена в началото на април и 11,6°C в края на август - не се влияе от времето.
Температура от 14°C е много висока. Къде е това место до Искър?
kalin72 - майстор
Я да питам, при палене на P3 пламъка е оранжев и яко пуши в котела, това малко въздух би трябвало да значи...но процентите са 48...
filmatoplo - майстор
Как тъй пали на степен 3 ,ако преди това не са догорели пелетите при разгаряне - дозата става голяма и сместа по богата .Като поработи не се ли оправя .При мен управлението има такава логика - пали си първоначалната доза ,след това разгара на степен която аз и определя като подаване и въздух ,след разгарянето минава първо на степен 1 ,след това на степен 2 и накрая на степен 3 .Процеса е плавен и нормален ,а при теб ,няма време да разгори добре от първоначалната доза ,прас веднага да разгаря на степен 2 , и след малко прас на степен 3 . :)
kalin72 - майстор
Да, оправя се като поработи малко.
П.с. Абе пак дими, дори и на p2...
Последна промяна от kalin72 на вт яну 03, 2017 3:49 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:-D знаеш вече причината ,може да си поиграеш с времето за разгаряне ,не знам и дали първоначалната доза не е много .
achmonek - специалист
Kondor1 написа:
achmonek написа:
Колкото до титлата, напротив, означава много. Един инженер си остава инженер. Особено много това пречи на тези които не са. Друг е въпросът че има добри и лоши инженери, такива които са чели и такива които са си купували изпитите. Лисицата като неможела да стигне гроздето и викала че е кисело.
Отделно на всичко това, тук във форума имаме колега сред големите майстори, който е и инсталатор и по една или друга причина работи във ЕНЕРГОТО. Мисля, че той разбира повече от нас от токове, а лично той ми препоръча да си купя точно тази защита. Аз му се доверих, и след разговор с въпросният инженер от фирма SONO и след уточнение на модела, който е подходящ за мен си я купих. А ти си вземай каквато решиш за добре!
Не казвам, че тая защита непременно е лоша. Но понятието "инженер" е много разтегливо и щом го подчертаваш само ме караш да се съмнявам в преценката ти - обратно на очакването ти. Аз съм инженер, по-точно имам тая "титла" макар и да не я експлоатирам (т.е. работя нещо различно от специалността ми по диплома). Виждал съм и познавам достатъчно инженери и "инженери" и бих използвал думата в много крайни и съществени ситуации - иначе би означавало, че говоря иронично. Вероятно няма да разбереш какво искам да кажа, но все пак опитах. Това, че "работи в енергото" също нищо не значи - може да е обикновен диспечер, който дърпа шалтера и пише кой район е включил/изключил. Трябва да бъдеш внимателен като се респектираш от това-онова.
Абе с две думи те е срам да кажеш, че си инженер. Разбирам те. Мен не ме е срам, повярвай ми. Колкото до колегата, моля го да се включи, и да те сложи на място. Слушай сега:
1. Казваш, че защитата не става, защото както тебе са те излъгали с един сифон така трябва да са излъгали и мен.
Още един път ще спомена, че не съм седнал да лъжа и искам само да помогна. А и винаги бих предпочел българското пред китайското. Седни и отвори сайта им и се запознай малко с артикулите им.
2. Подлагаш всичко на съмнение. Винаги имаш готов отговор. Задай си въпроса на кого вярваш. Все пак се съмняваш в преценката ми. Защитата я ползвам втора година, а нашият колега инсталатор, както пише я слага при всеки монтаж извършен от него. Дали според теб той има правилна преценка? Или ще изтърсиш, че е съученик със собственика на SONO или пък им е дистрибутор.
3. Щом би говорил с ирония за титлата си не означава ли, че те срам от нея? Или всички трябва да са на твоето ниво? Може би пък има такива, които не ги е срам.
Kondor1 - специалист
achmonek написа:
Абе с две думи те е срам да кажеш, че си инженер. Разбирам те. Мен не ме е срам, повярвай ми. Колкото до колегата, моля го да се включи, и да те сложи на място. Слушай сега:
1. Казваш, че защитата не става, защото както тебе са те излъгали с един сифон така трябва да са излъгали и мен.
Още един път ще спомена, че не съм седнал да лъжа и искам само да помогна. А и винаги бих предпочел българското пред китайското. Седни и отвори сайта им и се запознай малко с артикулите им.
2. Подлагаш всичко на съмнение. Винаги имаш готов отговор. Задай си въпроса на кого вярваш. Все пак се съмняваш в преценката ми. Защитата я ползвам втора година, а нашият колега инсталатор, както пише я слага при всеки монтаж извършен от него. Дали според теб той има правилна преценка? Или ще изтърсиш, че е съученик със собственика на SONO или пък им е дистрибутор.
3. Щом би говорил с ирония за титлата си не означава ли, че те срам от нея? Или всички трябва да са на твоето ниво? Може би пък има такива, които не ги е срам.
Не ме е срам да кажа, че съм инженер, щом съм го казал (ако не го бях казал щеше да последва "гроздето е кисело" нали). Но в никакъв случай не благоговея пред титлата инженер както теб. Не разбрах инженер ли си, защото звучиш като кандидат-неосъществен инженер.
1. Защитата както казах не твърдя, че не става. Коментарът ми беше изцяло спрямо съмнителните доводи, които вадиш ("аз говорих със Самия Инженер" и той ми се закле). За сифона не са ме излъгали - купил съм го и докато коментирам съмнителни качества с невероятният Инженер-създател се убедих как той си вярва в непогрешимата творба. И не пропуска да се пише "инж.", с явна гордост.
3. За иронията нещо не си схванал. Не бих говорил с ирония за своята титла, а ако някога подчертая, че някой е инженер то би трябвало да е в ироничен смисъл - иначе не бих го споменавал. За разлика от теб, който се прехласваш. Все пак както казваш "Един инженер си остава инженер" - в тая ти мисъл има някаква непоколебимост и никакво съмнение в кой да е инженер. Надявам се си също толкова респектиран и от мен. Или има инженери и по-инженери?

Нещата отидоха към лирически отклонения и не искам да ги раздухваме, но щом г-н инж. achmonek се е впрегнал толкова се налага да му отговоря.
achmonek - специалист
Kondor1 написа:
achmonek написа:
Не ме е срам да кажа, че съм инженер, щом съм го казал (ако не го бях казал щеше да последва "гроздето е кисело" нали). Но в никакъв случай не благоговея пред титлата инженер както теб. Не разбрах инженер ли си, защото звучиш като кандидат-неосъществен инженер.
1. Защитата както казах не твърдя, че не става. Коментарът ми беше изцяло спрямо съмнителните доводи, които вадиш ("аз говорих със Самия Инженер" и той ми се закле). За сифона не са ме излъгали - купил съм го и докато коментирам съмнителни качества с невероятният Инженер-създател се убедих как той си вярва в непогрешимата творба. И не пропуска да се пише "инж.", с явна гордост.
3. За иронията нещо не си схванал. Не бих говорил с ирония за своята титла, а ако някога подчертая, че някой е инженер то би трябвало да е в ироничен смисъл - иначе не бих го споменавал. За разлика от теб, който се прехласваш. Все пак както казваш "Един инженер си остава инженер" - в тая ти мисъл има някаква непоколебимост и никакво съмнение в кой да е инженер. Надявам се си също толкова респектиран и от мен. Или има инженери и по-инженери?

Нещата отидоха към лирически отклонения и не искам да ги раздухваме, но щом г-н инж. achmonek се е впрегнал толкова се налага да му отговоря.
Какво да ти кажа. Сам си противоречиш. Ставаш за философ или политик!
P.S. По т. 2 нищо не си казал
geniya - специалист
Има толкова други интелигентни решения за защита от минимално и максимално напрежение, а не тези глупави защити!Който се интересува да пита Чичко Гугъл той ще му отговори.
filmatoplo - майстор
До скоро имах един Стабилизатор от 1970 та година ,беше свързан като бях малък преди телевизора ,колко тежи не е истина .Същия ефект ли се търси .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: