Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Аз съм с аксиални вентили хъниуел и няма абсолютно никакви шумове. Пипам вентила за да разбера кога работи радиатора. Горещ ли е значи ползва котелна вода. Сигурно помпата става мощна като се позатворят радиатори при теб и това е причината да се чува.
Miro4774 - специалист
Аз съм с две помпи на 1 скорост съм ги оставил може ли нещо да се направи за да намаля шума. Има и на двете помпи от горе може да се завъртяват от тях може ли да се регулира?
n.ganev - майстор
Пробвай да регулираш налягането със секретните вентили. Явно се получава кавитация.
achmonek - специалист
dorzo написа:
Добър разход.Колко нещо отопляваш?
Отоплявам 130 квадрата + бойлер 150 литра!
Miro4774 - специалист
Това са помпите. Пробвах на единият радиатор с секретните кранове който са в края на радиатора и пак не се получава завих го и го отвих.

Прикачен файл

IMG_4401.PNG
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Това са помпите. Пробвах на единият радиатор с секретните кранове който са в края на радиатора и пак не се получава завих го и го отвих.
На първо време събори помпите легнали, после обезвъздуши от оня винт дето си мислиш че е за оборотите.

Прикачен файл

72-1.jpg
72-1.jpg (84.42 KиБ) Видяна 2878 пъти
n.ganev - майстор
Нещо не виждам филтри - имал съм случаи различни включително в момент на затваряне на трипътен вентил да се тресе цялата система защото е била отворена или още е отворена и се е затлачил трипътника - ама причини много :?
Miro4774 - специалист
Не е разбрах как да я обърна така го направиха майсторите когато правиха цялата система. Да не би от малко налягане да шумят сега е 77 градуса системата и няма и един бар налягане?
шоп - майстор
Вала на помпата трябва да е хоризонтален.

Може и помпите да са сдали багажа вече при този монтаж :|
Miro4774 - специалист
Ако не трябва да се преправя системата може ли някоя снимка на качественно сложени помпи.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: