Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chavdata - напреднал
Ето и мойте настройки
https://youtu.be/1RS1nO1-ouM
Махнах чугунените плочи за пепел и сега пламъка е голям
andy_forresite - майстор
Добре де, Филмче, след като притискат значи пропускат по-малко вода през себе си, следователно котелната вода трябва да се загрява лесно (с малко гориво), а то харчи много и не вдига градуси.
Ще ги махне тия глави, ще се загреят радиаторите и ще спадне темп на водата при запазване на разхода на макс. Пак ще е толкова топло в стаите.
Тоест циркулация има. И пак стигаме до моя въпрос, на който никой не може да отговори, особено тези с малките топлозагуби - какво по дяволите трябва да стане с температурата на водата с горелка 20 киловата и радиатори близо 30 киловата.
Големи топлоагуби. Това е моят отговор на въпроса защо харчи и не топли. Котелът не е върхът, но ми се струва че си усвоява добре. Този вид отопление е само за малки топлозагуби когато парите са фактор. В повечето случаи са.
Browning - помощник
filmatoplo написа:
Относно евтини слънчогледови пелети - 6мм пакетирани не вярвам че има на цена 150-160 лв .Те в фабриката не са толкова .Има и друго - докай 1 ТИР и пробвай да продадеш на някой .
И аз не вярвам за толкова евтини пелети както казва / achmonek
специалист /144лв. даи ми тел. да позвъня аз лично и да попитам каква цена ще кажат . Аз горя от вече 3ти сезон с Греико котел и горелка ,може би имам един от първите котли Греико произведени в Бг . Единствения недостатък е че долната вратичка е ниско долу а горелката се монтира от ляво и дясно но е по високо и трудно се почиства ,не се вижда нищо имали нагар нямали а и някои които не разбира или се занимава от една година , барка вътре и чавърка и може да нарани запалката. Знаете ли колко сме си играли с филма та настройки та пелети и какво ли не колко време в разсъждение и проби е минало . Та си имам някакво понятие по темата но не коментирам . Оставил сам достоен заместник ---- ФИЛМА ----той е по коментарите и мисля че на много хора е помогнал.Та да не ми дават акъл хора дето от два петака си взел горелка и започнали и те да дават акъл , тука има няколко човека от които може да се поучите няма да цитирам имена те се знаят..........
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
Да не намалям термо главите но как ще намалява мощноста си горелката? . Вашите радиатори когато са намалени само горе ли е топли?
Махни ВСИЧКИ термоглави!!! Котела ти развива добра температура, 68 градуса е екстра. Помпите на 2!!!
И виж след час-два каква е температурата в стаите, дали се повишава.
Айде, сипвам си вино и нарязвам мезето и следя :)
Miro4774 - специалист
andy_forresite написа:
Добре де, Филмче, след като притискат значи пропускат по-малко вода през себе си, следователно котелната вода трябва да се загрява лесно (с малко гориво), а то харчи много и не вдига градуси.
Ще ги махне тия глави, ще се загреят радиаторите и ще спадне темп на водата при запазване на разхода на макс. Пак ще е толкова топло в стаите.
Тоест циркулация има. И пак стигаме до моя въпрос, на който никой не може да отговори, особено тези с малките топлозагуби - какво по дяволите трябва да стане с температурата на водата с горелка 20 киловата и радиатори близо 30 киловата.
Големи топлоагуби. Това е моят отговор на въпроса защо харчи и не топли. Котелът не е върхът, но ми се струва че си усвоява добре. Този вид отопление е само за малки топлозагуби когато парите са фактор. В повечето случаи са.
Аз съм живия пример!
filmatoplo - майстор
Brauninga е прав - котела и горелката са първите ,котела е май номер 000004 .Първите модели това е недостатък с ниската врата ,кой да знае ,после се поправи това за другите .Почти е невъзможно да се почисти - щом аз едвам успявам с налучкване .А Браунинга не може въобще да се свие :lol: .
kalin72 - майстор
Та да не ми дават акъл хора дето от два петака си взел горелка и започнали и те да дават акъл
Това не винаги е така, защото човека може да е на два месеца служба, и да има усет към нещата. И обратното, с много години опит, но да му убягнат много малки детайлченца.
Miro4774 - специалист
Намерих стари записки когато замервах горелката. За 6 мин. на п3.6.4/45/46 паднаха 0.073 кг пелети. Шнека го замерих и него 4.24 кг за 6 мин.
Последна промяна от Miro4774 на нед яну 08, 2017 4:28 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
И колко е това 0,073 кг :? 7кг и 300 гр за 1 час ли.
Последна промяна от filmatoplo на нед яну 08, 2017 4:31 pm, променено общо 1 път.
Miro4774 - специалист
filmatoplo написа:
И колко е това 0,0073 кг :? странно .
73 грама за 6 мин добавях с ръка за да не загасне. Колко трябва да падат за да е 20 kw.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: