Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте момчета , нов съм във форума и ще ви бъда благодарен ако може да ми дадете съвет.
Дойде време и аз да сменям въглещарката с някое пелетно котле.Вниманието ми си е спряло на 3 котела.
1- ARTEL 28 - италиански , 2- SLIMPEL 25 - турски , 3 -Peleterm v2 - 30 ,
Някой има ли наблюдения най вече за АРТЕЛ , за другите два имаше някакво сравнение (около48-50станица),
Обекта на отопление е къша на 2 етажа , с пвц дограма и вътришна изплация с 10см минерална вата и картон на всички външни стени и тавана на втория етаж, алуминиеви радиатори ,300л бойлер, обща площ около 180м/2
Симпатии те ми са за АРТЕЛА - от гледна точка на компактните размери ,но незнам нищо за него (потдръжка , части, капризин ли е на пелети итн)
За пелетерма - има части и до колкото разбирам не е капризен от страна на пелети
Последна промяна от spasrusev на вт яну 17, 2017 5:10 pm, променено общо 3 пъти.
filmatoplo - майстор
На первъй сгляд нещо 18 макс 20 киловата заедно с бойлера ще ти стига като мощност .
джеки - специалист
Според мен помисли и за сервизното обслужване. Голяма ли е разликата в цената им
6osi6 - майстор
Този ARTEL е двойно по-скъп, но гори всякакви пелети. На тази квадратура със слънчогледови ще ти върши работа. Ако знаеш колко ти е разхода в момента, по него можеш да пресметнеш и да вземеш по-малкия.
http://artel-kamini.com/project/polifuel-automatic-18/
Здравейте. Нов съм във форума. Отскоро имам комбиниран котел на пелети. Притесняваме , че кюнеца е много е топъл което според мен са големи топлозагуби. Температурата на котела пода бързо.Имам чугунени плочи но незнам къде трябва да се сложат точно. Отгоре над водната риза или къде по точно. Моля ви за помощ. :?
gnt69 - майстор
kirkom1 написа:
Здравейте. Нов съм във форума. Отскоро имам комбиниран котел на пелети. Притесняваме , че кюнеца е много е топъл което според мен са големи топлозагуби. Температурата на котела пода бързо.Имам чугунени плочи но незнам къде трябва да се сложат точно. Отгоре над водната риза или къде по точно. Моля ви за помощ. :?
Ако кажеш какъв е котела и къде и как е монтирана горелката може и някой да ти каже.
gnt69 - майстор
6osi6 написа:
Този ARTEL е двойно по-скъп, но гори всякакви пелети. На тази квадратура със слънчогледови ще ти върши работа. Ако знаеш колко ти е разхода в момента, по него можеш да пресметнеш и да вземеш по-малкия.
http://artel-kamini.com/project/polifuel-automatic-18/
Какви пари това , наистина добре изглежда. :supz:
Котела е самоделка, горелката е Натурела монтирана е на долната врата. Разхода на пелети за 24 часа е 90 кг. все едно и топля квартала. Може би да има и някакви проблеми с настройки. Идва човек настройки напрови но голям е разхода. Къщата е 160м2 и бойлер 150 л
gnt69 - майстор
kirkom1 написа:
Котела е самоделка, горелката е Натурела монтирана е на долната врата. Разхода на пелети за 24 часа е 90 кг. все едно и топля квартала. Може би да има и някакви проблеми с настройки. Идва човек настройки напрови но голям е разхода. Къщата е 160м2 и бойлер 150 л
Като го изгасиш направи някоя снимка на камерата да ти се дадат идеи. Основната идея е да преградиш димните газове и да ги разходиш в котела докато се охладят. Трябва да им направиш няколко хода и си вземи един термометър за димни газове, да бъдеш по конкретен колко е топъл комина. А горелка натурела аз не съм виждал, би ли я показал.
Качеството на снимката не е добро. Напред има още 2 прегради. Отзад е плочата но със сигурност не трябва да е там
Прикачен файл:
20170118_002915~2.jpg

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: