Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 написа:
Здравейте някой дали е ползвал тези термо глави и дали затварят радиатора напълно или му намаляват само дебита преди достигане на стайната температура?
Моите са същите,първо намаля и после когато достигне температура затваря.
kish написа:
Miro4774 написа:
Здравейте някой дали е ползвал тези термо глави и дали затварят радиатора напълно или му намаляват само дебита преди достигане на стайната температура?
Моите са същите,първо намаля и после когато достигне температура затваря.
Не видях,че вече са ти отговорили и е точно както са писали колегите,икономията идва от програмирането,а също и са доста шумни,което пречи в спалнята най вече.
plastkomfort - специалист
Miro4774 написа:
Тези са същите като в Лидъл.
Само че с друго име.
DimitarD - специалист
doobref написа:
Miro4774 написа:
33градуса или 22.5?
Температурата на термостата е 23 гр., а не 33 гр. Грешка при изписването.
Днес е /-7гр/ в 12.00ч. и разхода е 2,64 кг. на час за 18 часа работа. Малко са завишени, но намалих на Р2 и Р1 и ще засека отново. Температура в помещението през ноща 20 гр., а презденя 22,5 -23.00
Добър е разхода. Моя от 01.01 до 15.01.2017 е 900кг :mrgreen:
olelemaiko - специалист
от долу дето пишете с каква техника се топлите турете и квадратите които топлите.че то се забравя за какво иде реч.туи 900кг много за полувин месец.
wankata7108 - специалист
От 22.10.2016 до днес 23.01.2017 1672 кг.пелети ми е разхода днес ударих калема .е има още зима но мисля че с това темпо трудно ще надхвърля 3 тона .Средно аритметичен разход от 3,74лв.на ден си е направо супер за моите обеми .Добро попадение с горелката на грейко.
kalin72 - майстор
wankata7108 написа:
От 22.10.2016 до днес 23.01.2017 1672 кг.пелети ми е разхода днес ударих калема .е има още зима но мисля че с това темпо трудно ще надхвърля 3 тона .Средно аритметичен разход от 3,74лв.на ден си е направо супер за моите обеми .Добро попадение с горелката на грейко.
Освен горелката, спомени колко площ топлиш(помня само, че беше над 200 м2), колко време на 24 часа гори горелката, каква температура поддържаш у вас, и те такива подробности :) Щото аз от края на септември съм изгорил почти 4 тона дървесни пелети по 350-360 лв за тон....демек имам огормен разход, ако не спомена кво топля, къде живея....
VelinPetrov - специалист
kalin72 написа:
wankata7108 написа:
Освен горелката, спомени колко площ топлиш(помня само, че беше над 200 м2), колко време на 24 часа гори горелката, каква температура поддържаш у вас, и те такива подробности :) Щото аз от края на септември съм изгорил почти 4 тона дървесни пелети по 350-360 лв за тон....демек имам огормен разход, ако не спомена кво топля, къде живея....
Калине колко квадрата и къде ? Изолация ? Поддържана температура ?
Аз от 15 октомври до днес - 2700 кг. 100 кв. метра, с изолация, в софийско. Отоплявал съм и още един етаж от 100 кв. метра ама само няколко уикенда и затова не го броя.
kalin72 - майстор
Калине колко квадрата и къде ? Изолация ? Поддържана температура ?
135м2 с височина около 2.4м, Брезник, 750 м.н.в., вътрешна изолация, проблемна външна врата, 21-24 градуса.
SoMeBoDy1 - специалист
Период 1 Окт - 31 Януари: Разход пелети 1300кг

Отоплявам Къща,. мин70 макс 110 м2 + бойлер 120л. Височина тавани 2.4м . Външна изолация 10/12см . , дограма ала бала...
Температура през деня 20-24 гр. , през нощта 18.5 - 22 гр.

Котел: Екоспар Аурига 25кв.

До края на зимата очаквам да изгоря макс. още 1 тон дървесни пелети.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: