Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bic - напреднал
добре де нещо не разбирам...на горелката й е нужно гориво да кажем за 20 кВ но се слагат като за 5кВ и няма проблеми...какви са тези разходи....за мен това са несериозни неща...
kalin72 - майстор
bic написа:
добре де нещо не разбирам...на горелката й е нужно гориво да кажем за 20 кВ но се слагат като за 5кВ и няма проблеми...какви са тези разходи....за мен това са несериозни неща...
Я пак?
bic - напреднал
как горелката е настроена на 20 кВ ама гори пелети за 5кВ на час. Каквато и изолация да има , колкото и да модулира е несериозно....Сети ли се за какво говоря... :)
шоп - майстор
bic написа:
как горелката е настроена на 20 кВ ама гори пелети за 5кВ на час. Каквато и изолация да има , колкото и да модулира е несериозно....Сети ли се за какво говоря... :)
Ако работи 15 мин и 45 минути почива :)
bmahob - майстор
bic написа:
Ти пък има хора които горят по един чувал на ден това са около 3кв/ч как става и аз не го разбирам :? Егати изолацията егати чудото :shock:
kalin72 - майстор
bic написа:
Сетих се, ама що да е несериозно?? Нали затова спира, тръгва, гори толкова, колкото е нужно да гори...какво му е странното?
bic - напреднал
шоп написа:
bic написа:
Каква е тая модулация...какво е това чудо....Какво е това КПД на котела и системата..... :lol: :lol: :lol:
шоп - майстор
bic написа:
шоп написа:
bic написа:
Каква е тая модулация...какво е това чудо....Какво е това КПД на котела и системата..... :lol: :lol: :lol:

Режима на работа зависи много силно от топлозагубите, наличие на буфер и преоразмерена горелка
andy_forresite - майстор
Зависи и от управлението на горелката. Някои горелки (като моята) не могат да се гасят като постигнат някаква цел. Намаляват мощността си до 15 кг/24 часа. Друг е въпросът какво може да се стопли с този минимум и дали ще гори, защото не става с всякакви пелети на минимум. Така че изолация неизолация, 15 кила са в кърпа вързани и винаги става над 23-24 кг на ден. Щото някои казват "не го гася, паля на 25 септември в 18:37 минути и го гася на Цветница - изгорил ми е 1879 кг пелети. И ти сега вадиш калкулатори, цъкаш копчетата и :shock: въйй, къф е тоя разход, как е възможно. Ми, не знам и аз как се постига. Трудно е за вярване. Само за сравнение моят ще изхарчи 2700 кг за 180 дни на минималната. Разходът за сезон има само една посока и тя не е под 2700. Става въпрос без гасене разбира се...
kalin72 - майстор
Някои горелки (като моята) не могат да се гасят като постигнат някаква цел.
Е па не си ли чувал за стаен термостат, Анди :-D

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: