ivo_steel написа:На мен ми прави впечатление, че долната кошница от снимките изглежда доста по-дълбока от моята ... Нормално ли е на 25 кв. кошницата за пепел да е по-плитка... Всеки ден трябва да я чистя моята ,че иначе се препълва .Може да изглежда така, поради това че е снимано под ъгъл отгоре. Ако те интересува, ще я измеря с ролетката, но сега няма как, защото в момента гори.
Днес почистих със дремела разните шлаки и боклуци от тръбата за пелети и вече два часа и половина както работи - няма и една пелетка извън горелката. Увих с алуминиево тиксо и снадките на кюнците, защото сума ти прах хвърчеше от тях. Освен че вече няма прах, от ремонта има неочакван резултат. Независимо че в момента горя една торба с пелети, даващи повече прах, за тези 2,5 часа стъклото няма и помен от замърсяване. Вероятно тягата се е подобрила. Иначе след изгарянето на една торба съм измервал след почистване 100 гр. прах, заедно с парцала, с който съм чистил и вестника. Количеството прах в пепелника като обем е равно на онова, което се вижда в горивната камера по-горе.
И още нещо. След един месец работа на ниски температури на водата (49-52 гр), в кюнците имаше само сух прах и никаква следа от креозот, или някакъв твърд филм по вътрешната повърхност.