• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
dradonov написа:
nokoniko написа:
Обещах да снимам огнището на "екоспар" - 25кв. - https://www.youtube.com/watch?v=QUelb4_Ahog&t=6s
Качествената изработка си личи дори и на клип че.
Колега можеш ли да кажеш какво е разстоянието от калъпа до дъното на кошничката или е като на бурнита горе долу?
Не те разбрах точно кое разстояние те интересува. На кое казваш калъпа... :?
dradonov - напреднал
Мястото на което влиза кошничката със пелетите, не знам как да го нарека калъп ми дойде на ум просто.
Разстоянието от дъното на "калъпа" до дъното на кошничката ме интересува.
nokoniko - специалист
dradonov написа:
Мястото на което влиза кошничката със пелетите, не знам как да го нарека калъп ми дойде на ум просто.
Разстоянието от дъното на "калъпа" до дъното на кошничката ме интересува.
Разбрах-5 см. /кухото пространство под кошницата/
Алечка - помощник
Здравейте,
Включвам се директно с въпрос, извинете, ако вече е коментирано. Имаме пелетна камина Бурнит 13 кв. Ползваме я втора зима без проблеми. Със стаен контролер сме, който я командва, ние само я зареждаме и почистваме. Поддръжка и правят от фирмата, от която я купихме. Днес, обаче отказва да запали. Дава грешка ЕR12 и толкова. Почиствана е вчера, пак я почистихме, изпразнихме бункера, почистихме и него. Отворихме нов чувал пелети - не ще. Пуска си пелети, но не пали. Не сме сменяли пелетите, от ноември си караме с тях. Идея какво можем да направим? Ама като за пълни лаици? Утре ще звъня в сервиза, но ми е студено :) Благодаря предварително!
startx - специалист
Алечка написа:
Здравейте,
Включвам се директно с въпрос, извинете, ако вече е коментирано. Имаме пелетна камина Бурнит 13 кв. Ползваме я втора зима без проблеми. Със стаен контролер сме, който я командва, ние само я зареждаме и почистваме. Поддръжка и правят от фирмата, от която я купихме. Днес, обаче отказва да запали. Дава грешка ЕR12 и толкова. Почиствана е вчера, пак я почистихме, изпразнихме бункера, почистихме и него. Отворихме нов чувал пелети - не ще. Пуска си пелети, но не пали. Не сме сменяли пелетите, от ноември си караме с тях. Идея какво можем да направим? Ама като за пълни лаици? Утре ще звъня в сервиза, но ми е студено :) Благодаря предварително!

Запалка предполагам щом пуска пелети но не пали , погледни кошничката дали е влезнала както трябва тъй катона мен на няколко пъти в началото като я слагам в бързината не хлопва и запалката не се подава през дупката , слагах я под ъгъл , за да ти е топло я запали ръчно с хартиено чудо и запалка мяташ малко хартия и я пускаш като зареди първия етап пелети отваряш и палиш... затваряш и чакаш да лумне по старомодния начин пък утре звъни на сервиза за запалка
Последна промяна от startx на пон яну 30, 2017 10:44 pm, променено общо 1 път.
startx - специалист
grants написа:
Лично моята държи високи градуси само при първоначално палене 150-160, след това като влезне в установен режим гр варират 80-100 според зависи коя степен е. Поне за момента аз не смятам да отварям камината :lol: горенето е добре, Т на изх.газове е добра което мисля е знак че няма нужда още от основно чистене. Сигурен съм че има бая насъбрала гняс, но за момента това не пречи за хубавата работа.
Забравих да споделя вчера, че пробвах същото нещо с новата камина, но там ефект нямаше :? Трябва някак си да затапя тея страничните рамена, че май от там бяга по-голямото количество въздух.
аз в предишния пост писах че ги срязах за да отворя страничните дупки и днес ги увих с ал фолио да уплътни утре ще коментирам дали има разлика ...
grants - специалист
Колеги теста продължава - ден 4ти , а резултата е този
Изображение

Снощи само отворих да снимам и пак си затворих :)
Barbutko82 - специалист
grants написа:
Колеги теста продължава - ден 4ти , а резултата е този
Изображение

Снощи само отворих да снимам и пак си затворих :)
Колега поправи ме ако греша,но ако не се лъжа твоята камина работеше около 10-12 часа от 24, но и така да е резултата ти е поразителен.Браво.
Последна промяна от Barbutko82 на вт яну 31, 2017 1:21 pm, променено общо 1 път.
Barbutko82 - специалист
benimm8808 написа:
Barbutko82 написа:
Днес запуших страничните и 3/4 от задните,и да викажа за сега ( 10 часа) резултата е добър.Ще пиша пак,след като направи 24 часа.
Следете и температурата на изгорелите газове,не само ефекта в/у пепелника.Да не стане така да прегряват и да са повече от 170-180гр.
В режим на работа варират м/у 85 и 115 градуса.При моите експерименти резултата за сега е 48 часа непрекъсната работа около 1см шлака.Искам да постигна резултат без никаква шлака.
benimm8808 - специалист
Barbutko82 написа:
benimm8808 написа:
Barbutko82 написа:
Днес запуших страничните и 3/4 от задните,и да викажа за сега ( 10 часа) резултата е добър.Ще пиша пак,след като направи 24 часа.
Следете и температурата на изгорелите газове,не само ефекта в/у пепелника.Да не стане така да прегряват и да са повече от 170-180гр.
В режим на работа варират м/у 85 и 115 градуса.При моите експерименти резултата за сега е 48 часа непрекъсната работа около 1см шлака.Искам да постигна резултат без никаква шлака.
Това е добре като градуси.
Не виждам какво повече може да се запушва за да няма пепел.
По скоро пробвай с други пелети клас А1,за да сравниш ще има ли ефект.
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: