http://www.vodoley91.com/bg/carbon_floor_heating.php може и подови климатици.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
olelemaiko
- специалист
41 мнения в "Отопление за апартамент"
Трифон П.Трифонов
- майстор
Може с климатици сякакви, ама пода се ши си е студен. Назад е обсъждан лек за туй, ако не, дебели терлици, сметки, и надежди за тънка зима.
stanislav87
- помощник
Трифон П.Трифонов написа:Може с климатици сякакви, ама пода се ши си е студен. Назад е обсъждан лек за туй, ако не, дебели терлици, сметки, и надежди за тънка зима.Е то е ясно , че ще се прави изолация.
Забравих да спомена , че всички стаи ми излизат по метър на вън ( еркер )

За климатиците питах като марка нещо да ми препоръчате , за дайкините чувам различни мнения, някакви чести дефрости ако е вярно.
preslav
- майстор
stanislav87 написа:Не съм им фен, но бих предпочел да си мълча, дори GREE са по-добре.Трифон П.Трифонов написа:Може с климатици сякакви, ама пода се ши си е студен. Назад е обсъждан лек за туй, ако не, дебели терлици, сметки, и надежди за тънка зима.Е то е ясно , че ще се прави изолация.
Забравих да спомена , че всички стаи ми излизат по метър на вън ( еркер )та преди да направя изолацията на еркера в хола ми се образуваше лед над него
![]()
За климатиците питах като марка нещо да ми препоръчате , за дайкините чувам различни мнения, някакви чести дефрости ако е вярно.
djendov
- специалист
Туй с пода е доста относително. Моята жена с терлици ходи и лятото. Ако взема апартамент на първи етаж, сигурно ще я вкарам в болницата директно.
Кръстниците ми, обаче, цял живот си живеят на първи етаж. Наскоро си купиха нов апартамент, отново на първи етаж и продължават да си ходят боси. Топлят се с климатици. Тъй, че си е до човека. Това с изолацията на гаражите, я помогне я не. Според конструкцията, може да имаш страшно много термомостове. Ламината не е толкова трудно да се разглоби и да подложиш нещо. Избора е голям. Работа за 1 ден на стая. А и може да не го правиш на един път. А за климатиците, аз съм фен на японските рециклирани хиперинвертори. Че даже и с 3 години гаранция. И все пак, ако ползваш Грандиозна отстъпка, нов дайкин си е по-добре...може би.
Иначе , ако не сте като кръстниците ми, мисли вариант за някакво подово. Ама и там няма да е малка инвестицията. Може би по-дебела топлоизолация под ламината ще помогне доста. И аз съм фен на външната топлоизолация, ама с тея гаражи в такъв филм може да влезеш, че....
Кръстниците ми, обаче, цял живот си живеят на първи етаж. Наскоро си купиха нов апартамент, отново на първи етаж и продължават да си ходят боси. Топлят се с климатици. Тъй, че си е до човека. Това с изолацията на гаражите, я помогне я не. Според конструкцията, може да имаш страшно много термомостове. Ламината не е толкова трудно да се разглоби и да подложиш нещо. Избора е голям. Работа за 1 ден на стая. А и може да не го правиш на един път. А за климатиците, аз съм фен на японските рециклирани хиперинвертори. Че даже и с 3 години гаранция. И все пак, ако ползваш Грандиозна отстъпка, нов дайкин си е по-добре...може би.
Иначе , ако не сте като кръстниците ми, мисли вариант за някакво подово. Ама и там няма да е малка инвестицията. Може би по-дебела топлоизолация под ламината ще помогне доста. И аз съм фен на външната топлоизолация, ама с тея гаражи в такъв филм може да влезеш, че....

stanislav87
- помощник
djendov написа:Туй с пода е доста относително. Моята жена с терлици ходи и лятото. Ако взема апартамент на първи етаж, сигурно ще я вкарам в болницата директно.Положението е страшно.
От няколко дни нещо ми миришеше във спалнята и преди малко виждам под цялата спалня мухал, отоплявам е с конвектор без да се спира.Дано лятото като изолирам таваните на гаражите да се оправи малко положението.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Ма с тез паропрегради полудяхте бе.
Щерката са изучи в чужбината сградо мрадо архитектура......
Чуди са що банята ми съхне за половин час, пък в иноземско се мухъл и нови технологии.
Туй интернета голяма работа. Човек да не прочете нещо и вече научен е.
Щерката са изучи в чужбината сградо мрадо архитектура......
Чуди са що банята ми съхне за половин час, пък в иноземско се мухъл и нови технологии.
Туй интернета голяма работа. Човек да не прочете нещо и вече научен е.
djendov
- специалист
То и моите родители им трябваше интернет да разберат що е то мухъл, ама на мен край морето ми избива и м/у чорапите даже....
Поредния безсмислен коментар. Като искате да кажете нещо, що не го направите така, че да помогнете, ами само се правим на интересни. Всеки влязал фермани да съченява....то ако му беше всичко наред на човека, нямаше тука да дойде да пита!
А ти вземи стани малко от компютъра, че белким щерка ти седне и ни просветли по въпроса. Че твоето мнение, освен за заяждане, за друго не става
Поредния безсмислен коментар. Като искате да кажете нещо, що не го направите така, че да помогнете, ами само се правим на интересни. Всеки влязал фермани да съченява....то ако му беше всичко наред на човека, нямаше тука да дойде да пита!
А ти вземи стани малко от компютъра, че белким щерка ти седне и ни просветли по въпроса. Че твоето мнение, освен за заяждане, за друго не става
Трифон П.Трифонов
- майстор
Въх, ей сига по същество.
То, по нагоре са коментира, ама ади пак.
Дано разрешат съседите изолация на пода от страна гаражи.
Така пак ще има термомостове, но ще се спаси от мухъла, стопляйки пода.
С водно подово, още по хубаво, ама човека иска климатици, където не отбирам ама хич.
Вътрешната изолация е задължителна алтернатива.Остава голяма вероятност от мухъл по ъглите на подовете заради "страшно многото термомостове", както се посочи по горе. На студена повърхност, топлият въздух си лепи влагата. Който има климатик на колата, зиме да не го спира!
Добър пример е и "изпотена" бутилка. Това се е случило с пода на спалнята.
Конденз върху студена повърхност и те го мухъла.
djendov, прав си да се гневиш на предходния ми пост. Сам по себеси, е кофти. По назад писах и по същество, другите също и се дадоха правилни насоки.
Щерката, отличник в клас, ама още зелена, не можа да обясни що 100 квадрата РЗП на два етажа се топлят по лесно от същите квадрати на един.
Технологиите са голяма работа, ама трябва да се прилагат с акъл.
Пример
https://goo.gl/photos/Hxv96ZdvnuhXnMpu5
Мухъл в долният ъгъл на стая, горе няма. Това ъгълче е в далечният край на терасата. Вижда се точно къде е термомоста-по цялата дължина на терасата.
Където е мухъла не достига топлина, стената е студена и те го резултата.
Същият ефект съм го срещал и при вътрешна топлоизолация, но имаше и горе. Направихме външна и край с мухъла. С това се занимавах повече от 10 години. Сега се получава при евтините санировки, щото някой трябва да вземе пари.
То, по нагоре са коментира, ама ади пак.
Дано разрешат съседите изолация на пода от страна гаражи.
Така пак ще има термомостове, но ще се спаси от мухъла, стопляйки пода.
С водно подово, още по хубаво, ама човека иска климатици, където не отбирам ама хич.
Вътрешната изолация е задължителна алтернатива.Остава голяма вероятност от мухъл по ъглите на подовете заради "страшно многото термомостове", както се посочи по горе. На студена повърхност, топлият въздух си лепи влагата. Който има климатик на колата, зиме да не го спира!
Добър пример е и "изпотена" бутилка. Това се е случило с пода на спалнята.
Конденз върху студена повърхност и те го мухъла.
djendov, прав си да се гневиш на предходния ми пост. Сам по себеси, е кофти. По назад писах и по същество, другите също и се дадоха правилни насоки.
Щерката, отличник в клас, ама още зелена, не можа да обясни що 100 квадрата РЗП на два етажа се топлят по лесно от същите квадрати на един.
Технологиите са голяма работа, ама трябва да се прилагат с акъл.
Пример
https://goo.gl/photos/Hxv96ZdvnuhXnMpu5
Мухъл в долният ъгъл на стая, горе няма. Това ъгълче е в далечният край на терасата. Вижда се точно къде е термомоста-по цялата дължина на терасата.
Където е мухъла не достига топлина, стената е студена и те го резултата.
Същият ефект съм го срещал и при вътрешна топлоизолация, но имаше и горе. Направихме външна и край с мухъла. С това се занимавах повече от 10 години. Сега се получава при евтините санировки, щото някой трябва да вземе пари.
Тема "Отопление за апартамент" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература