• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elmarr - специалист
Какви са ви оборотите на различните степени,че имате такива градуси на изходящите газове.При мен на втора степен с 1250 оборота 125 градуса.
grants - специалист
Barbutko82 написа:
Колега поправи ме ако греша,но ако не се лъжа твоята камина работеше около 10-12 часа от 24, но и така да е резултата ти е поразителен.Браво.
В момента камината работи от 7 до 22ч нон стоп ... 15ч мисля. Другата седмица като се постопли ще й правя пауза следобеда 2-3ч, че става много жега.
@elmarr назад в темата има доста описани настройки , аз съм дал и файл с всички възможни настройки , може да погледнеш. Високи градуси на изх.газове може да има и в следствие на запушени ревизионни отвори.
Barbutko82 - специалист
elmarr написа:
Какви са ви оборотите на различните степени,че имате такива градуси на изходящите газове.При мен на втора степен с 1250 оборота 125 градуса.
Върни 2-3 страници назад,и аз,и Grants сме си дали настройките.
burner - специалист
Barbutko82 написа:
benimm8808 написа:
Barbutko82 написа:
Днес запуших страничните и 3/4 от задните,и да викажа за сега ( 10 часа) резултата е добър.Ще пиша пак,след като направи 24 часа.
Следете и температурата на изгорелите газове,не само ефекта в/у пепелника.Да не стане така да прегряват и да са повече от 170-180гр.
В режим на работа варират м/у 85 и 115 градуса.При моите експерименти резултата за сега е 48 часа непрекъсната работа около 1см шлака.Искам да постигна резултат без никаква шлака.
_

Шлака, или пепел?
teodor7192 - напреднал
Здравейте отново и от мен!

Вчера запуших всички странични отвори на моята горелка с кухненско(готварско) фолио ето така:
Изображение
Изображение
И ето го резултата след 20 часа непрекъсната работа:
Изображение
Мисля,че това което е останало на дъното се дължи на факта,че от скоро съм настройл стайния термостат да не изключва камината,а да я вкарва в режим модулация,при който тя изкарва доста време през ноща в този режим.
"Модификацията" за мен има положителен ефект и може би ще я занеса на някой познат заварчик да ги запуши тия отвори.
Горивния процес ми харесва повече така,а разлика в изходящите газове нямам!
Пробвайте!
Последна промяна от teodor7192(стар) на вт яну 31, 2017 10:02 pm, променено общо 3 пъти.
dradonov - напреднал
Аз обмислям освен отворите да уплътня и мястото на което кошницата лежи на камината.
За целта ще заваря още две метални парчета отпред и отзад и така да се получи метален обков от всички страни защото в момента не уплътнява добре от двете страни.
startx - специалист
dradonov написа:
Аз обмислям освен отворите да уплътня и мястото на което кошницата лежи на камината.
За целта ще заваря още две метални парчета отпред и отзад и така да се получи метален обков от всички страни защото в момента не уплътнява добре от двете страни.
Както сте тръгнали защо не изпратите чертеж до шуменския завод и да изкарат нова камина направо, аз от няколко дни мисля какво искам от тази камина и получавам ли го и ако бях дал още 200-500 лв за друг модел щях ли да го получа, тук се получава нещо като робуване на материалното реално това освен че няма да ринете пепел по друг начин не допринасася за икономията но пък от друга страна като се замисля вие сте икономисали с парите което малко по малко се връща ;)
grants - специалист
Аз от камината лично съм доволен, дет се вика толкоз за тая пара :lol:
Тези проби, настройки и др са си чиста доза любопитство и мога без тях и пак ще съм доволен.
Новата им камина от 2016г като цяло е добре, но кошничката е под всякаква критика и така се прецаква цялостния ефект от пелетната камина. Реално за 100лв ще си направите нова кошничка и проблемите се решават. Другото е добре чистенето е оправено и е горе долу лесно , вентилатора е по-тих.
Аз моята я взех 2200 мисля , а новата 2300. Аналозите на Екоспар и т.н. са 2500+ , но ако ме пита някой за съвет не бих препоръчал Бърнита :)
dradonov - напреднал
Хубавите камини струват двойно и нагоре спрямо тази, а това че няма да "ринеш" пепел всеки ден не е никак малко като ефект , че да не си струва да си поиграеш ден два , поне за мене е така.
А на който си му харесва как работи камината да не я пипа в крайна сметка.
П.с. завчера гледах една камина беше 400лв по евтина от моята , но беше направена в пъти по лесна за обслужване , така че понякога нещата не опират само до пари .
Лошото е че тези подробности ги забелязваме едва след като вече сме се сблъскали с проблемите.
benimm8808 - специалист
grants написа:
Аз моята я взех 2200 мисля , а новата 2300.
Още лятото ти казах,че можем да измислим добра цена за това, което търсеше. За под 2200лв.,даже 25+ може да се намери(въпрос на преговори е).
Поздрави.
Иначе си прав в едно- burnita e камина,която няма да препоръчам на никой. На есенния панаир се натъкнах на бг. производител на камини(водна риза)за износ към Италия предимно.Изработката беше много добра,с пружинни турболатори за почистване на димогарните тръби.Електониката Италианска,поровичках се в нея-доста прилична.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: