• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
teodor7192 - напреднал
startx написа:
dradonov написа:
Аз обмислям освен отворите да уплътня и мястото на което кошницата лежи на камината.
За целта ще заваря още две метални парчета отпред и отзад и така да се получи метален обков от всички страни защото в момента не уплътнява добре от двете страни.
Както сте тръгнали защо не изпратите чертеж до шуменския завод и да изкарат нова камина направо, аз от няколко дни мисля какво искам от тази камина и получавам ли го и ако бях дал още 200-500 лв за друг модел щях ли да го получа, тук се получава нещо като робуване на материалното реално това освен че няма да ринете пепел по друг начин не допринасася за икономията но пък от друга страна като се замисля вие сте икономисали с парите което малко по малко се връща ;)

Колега критикуващото и подигравателно ти отношение към мен и хората,които искаме да си помогнем хич не ни е нужно!
След като сме купули вече камините и знаем какво искаме от тях,а фирмата няма как да си ги вземе и да ни върне парите-не ни остава никакъв вариянт освен сами да намерим решение на проблемите им!
Ако няма с какво да помогнеш моля те сдържай се от такива коментари тук! Все пак това е forum.napravisam.bg
dradonov - напреднал
benimm8808 написа:
.Изработката беше много добра,с пружинни турболатори за почистване на димогарните тръби.Електониката Италианска,поровичках се в нея-доста прилична.
Един приятел си беше взел камина с такова почистване на димогарните тръби само че италианска за 5000лв , не запомних марката, но така и не можах да схвана принципа на това почистване
benimm8808 - специалист
dradonov написа:
benimm8808 написа:
.Изработката беше много добра,с пружинни турболатори за почистване на димогарните тръби.Електониката Италианска,поровичках се в нея-доста прилична.
Един приятел си беше взел камина с такова почистване на димогарните тръби само че италианска за 5000лв , не запомних марката, но така и не можах да схвана принципа на това почистване
Принципа е ,че с едно движение на лостовата система,пружините правят възвратно -постъптелно движение в димогарните тръби и всичкия нагар пада долу,това е едното предимство.Второто е,че тези пружини играят ролята и на турболатори.
grants - специалист
benimm8808 написа:
Още лятото ти казах,че можем да измислим добра цена за това, което търсеше. За под 2200лв.,даже 25+ може да се намери(въпрос на преговори е).
Поздрави.
Знам ама с транспорта и монтажа беше неясно, че апартамента беше в ремонт и незнаех кога какво ще правим. Както и да е, надявам се като преработя кошничките на 2те камини нещата да се оправят. Всъщност при мен всичко изглежда наред , вече ... 5ти ден карам , а резултата е този :lol:
Изображение

Очаквам някой ден да ми пратят покана в проектантския екип на Бърнит :partyman:
Благодаря на всички колеги, които се включват с идеи и дискутираме нещата около камината.
Поздрави !
nokoniko - специалист
grants написа:
benimm8808 написа:
Още лятото ти казах,че можем да измислим добра цена за това, което търсеше. За под 2200лв.,даже 25+ може да се намери(въпрос на преговори е).
Поздрави.
Знам ама с транспорта и монтажа беше неясно, че апартамента беше в ремонт и незнаех кога какво ще правим. Както и да е, надявам се като преработя кошничките на 2те камини нещата да се оправят. Всъщност при мен всичко изглежда наред , вече ... 5ти ден карам , а резултата е този :lol:
Изображение

Очаквам някой ден да ми пратят покана в проектантския екип на Бърнит :partyman:
Благодаря на всички колеги, които се включват с идеи и дискутираме нещата около камината.
Поздрави !
Благодаря за - "Благодаря на всички колеги, които се включват с идеи и дискутираме нещата около камината."
Barbutko82 - специалист
teodor7192 написа:
Здравейте отново и от мен!

Вчера запуших всички странични отвори на моята горелка с кухненско(готварско) фолио ето така:
Изображение
Изображение
И ето го резултата след 20 часа непрекъсната работа:
Изображение
Мисля,че това което е останало на дъното се дължи на факта,че от скоро съм настройл стайния термостат да не изключва камината,а да я вкарва в режим модулация,при който тя изкарва доста време през ноща в този режим.
"Модификацията" за мен има положителен ефект и може би ще я занеса на някой познат заварчик да ги запуши тия отвори.
Горивния процес ми харесва повече така,а разлика в изходящите газове нямам!
Пробвайте!
И аз до това заключение стигнах,че нощно време по-време на модулация се позатлачва,а през деня няма никаква пепел.Ще я подкарам нощем на първа скорост да дотдържа 45 градуса без да модулира,но си продължавам експериментите с кошницата де :o
ivo_steel - специалист
Здравейте , да споделя и аз моите промени и резултатите които получих :
Ето така ми изглеждаше долната част на кошничката:
Прикачен файл:
koshnica1.jpg
Преди за 8 ч. непрекъсната работа и след загасяне , пепелата оставаше над нивото на страничните отвори и при следващ опит да се самозапали , отчиташе грешка за неуспешно запалване ,понеже пелетите не достигаха до запалката и трябваше постоянно да ходя да изпразвам кошничката. Ето така изглеждаше след 8 часа работа:
Прикачен файл:
koshnica3.jpg
Реших да разпробия дупки на празното място , също така, разширих Ф-то на дупките през един ред. (това го направих ,понеже пелетите с които съм се снабдил ,оставят по-едър прах и мислех, че при затворени странични отвори ще се отрази положително и съмненията ми се потвърдиха) Ето как изглежда кошничката ми сега :
Прикачен файл:
koshnica2.jpg
Сега след като разпробих долната част и затворих напълно страничните отвори (увих кошничката с алуминиево тиксо) ефекта е поразителен след 15 часа работа , с тези пелети ( от салкъм) ,които оставят доста като количество (на 3 чувала чекмеджето се напълва) и едрина пепел , има само в предния край на кошничката:
Прикачен файл:
koshnica4.jpg
Сигурен съм че с по-хубави пелети ,няма да има грам пепел. Камината съм я настроил на 40 мин. да се самопочиства по 30 сек. , на автоматичен режим я карам , изгорелите газове ми се вдигнаха на 5-та степен от 102 на 114 . Като разход ,все още не съм усетил разлика.

Имам въпрос към grants - Защо остави по един отвор от страни ,каква е разликата с тях и без тях , или ти просто не си пробвал да запушиш всички ?
Според мен ако има отвори отстрани, те трябва да са ниско долу !
Като ми остане малко време ще си скалъпя нова или ще преправя тази кошничка ,така че да уплътнява добре , също си мисля че предната част(закривеният борд) може да е още по издължена и това ще намали опушването на стъклото.
Barbutko82 - специалист
Диаметър на тръба входящ въздух:38 Ø , mm
Диаметър на тръба отработени газове:80 Ø , mm Това са техническите характеристики на Екоспара.На моя Бърнит са абсолютно същите.Визуално също не мога да намеря такава в Google-то.Ще кача снимки по-късно за да я видите.Какъв е тоя сбирутак не знам :? Поръчах си я от Орекс,беше намалена значително пролетта РМ25.
ivo_steel - специалист
Barbutko82 написа:
Диаметър на тръба входящ въздух:38 Ø , mm
Диаметър на тръба отработени газове:80 Ø , mm Това са техническите характеристики на Екоспара.На моя Бърнит са абсолютно същите.Визуално също не мога да намеря такава в Google-то.Ще кача снимки по-късно за да я видите.Какъв е тоя сбирутак не знам :? Поръчах си я от Орекс,беше намалена значително пролетта РМ25.
Моята е същата ,колега и аз от Орекс си я поръчах Октомври 2016 ! Това си е Burnit comfort plus 25. Мислиш че няма разлика с Екоспара ли ???
Barbutko82 - специалист
Да ти кажа,че след като видях клипчето на Екоспара,което любезно беше качил колегата nokoniko(за което му благодаря,много полезно)не мисля,че има някаква прилика освен във входа за чистия въздух :o Нашите Бърнити са много по-лошо изработени,дано да ни карат някоя и друга годинка :o
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: