• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hidrogen - напреднал
andy_forresite написа:
Утре отивам в един цех да попитам дали ще може да ми изработят каквото съм замислил. Моят котел няма димогарни тръби, а на мен много ми се иска да го снабдя с такива. Ще е както каза Евгений - продължение на котела.

Не знам дали с турболатори в тръбите ще има по-добър ефект,но аз днес реших да си почистя камината основно и виж какво намерих в тръбите.
Прикачен файл:
20170205_142458_opt.jpg
20170205_142458_opt.jpg (39.16 KиБ) Видяна 2154 пъти
Прикачен файл:
20170205_142435_opt.jpg
20170205_142435_opt.jpg (37.65 KиБ) Видяна 2154 пъти
Прикачен файл:
20170205_140236_opt.jpg
20170205_140236_opt.jpg (45.41 KиБ) Видяна 2154 пъти
Прикачен файл:
20170205_140206_opt.jpg
20170205_140206_opt.jpg (85.64 KиБ) Видяна 2154 пъти
До днес си мислех,че са някакви ламели,които служат за почистване на тръбите.
bulhomes2 - майстор
payov написа:
...като се пипни ...
payov написа:
...Ха наздрави ...
Баци, малко оффтопик - от Руси ли си? :partyman:
payov - специалист
Пия си червеното вино ,/хамбурски мискет лично производство /и сърце не ми дава да не вляза във форума , четах ,видях и пиша моя димоотвот е 159мм тръба и върху нея тръба 220мм водна риза, и пак казвам ако някой от форума има съмнения към мен,може да ми пише тук, но може и на лични и сам да се убеди ,разбира се че после няма да сме на празна маса .Желая успех на всички хора които действат по схемата /НАПРАВИ СИ САМ/ .Нямам нищо против/ майстори и фирми/. На вълка врата му е як защото сам си върши работата - стара българска поговорка. Черноморски поздрави от мен и наздрави на всички реялни хора във форумите.
payov - специалист
bulhomes2 написа:
payov написа:
...като се пипни ...
payov написа:
...Ха наздрави ...
Баци, малко оффтопик - от Руси ли си? :partyman:
Баце, от Бургас съм, на 200 м от морето.
НаздравЕ, мой човек!
payov - специалист
Пак се вкючвам че сега се сетих, тъй като сина ми закъсня , а аз бях обещал снимки, сетих се че той беше качил във форума /отзиви за пелетна горелка РМ 30 /, това е моя котел с водна риза на димоотвода. Лека нощ на всички.
olelemaiko - специалист
payov написа:
Пак се вкючвам че сега се сетих, тъй като сина ми закъсня , а аз бях обещал снимки, сетих се че той беше качил във форума /отзиви за пелетна горелка РМ 30 /, това е моя котел с водна риза на димоотвода. Лека нощ на всички.

Изображение
Изображение
Изображение
payov - специалист
Олелемайко , имаш яка почерпка от мен ,на брега на морето-благодаря ти за жеста от сърце и душа.
bulhomes2 - майстор
Пак не схващам нещо. Водна риза на димоотвода съм си правил на котела преди 20 години в бившия ми апартамент. Но на котел на твърдо гориво. Не разбирам от пелети, но съм чувал, че там изходящите газове са с ниска температура. Доколкото разбирам според теб тая допълнителна риза е супер хард техно еко решение, но аз не виждам някакъв особен смисъл. Занимавал съм се доста с рекуператори и много добре знам каква повърхност е необходима за обмяна на температури при малки температурни разлики (viewtopic.php?t=36342&f=23#p502595).
andy_forresite - майстор
Да, нещо такова ми хрумна и на мен по отношение на вертикалния. Размерите ще са 230/700 мм. Изчислил съм чистия обем вода и лицето на тръбите за отвеждане на пушека към комина. Оставил съм аванс от 50 см2. Помислил съм и за почистването. Турболатори също може да се сложат, но това ще го реша след пробите. Проблемът е да намеря майстори и материалите.
Evgeniy - майстор
bulhomes2 написа:
Занимавал съм се доста с рекуператори и много добре знам каква повърхност е необходима за обмяна на температури при малки температурни разлики (viewtopic.php?t=36342&f=23#p502595).
Вероятно може да се постигне добра ефективност и в малки обеми чрез директен контакт (конденз):
http://hvac-bulgaria.com/article/594-po ... instalacii
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (38.51 KиБ) Видяна 2024 пъти
Не ми е много ясно водата като стане доста киселинна дали се сменя или просто се долива изпарената.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: