Бай Гого написа:С тази горелка се родих,но май ще се прави още по малка..Виждам че си е доста силничка.А пилетките на каква цена са ти? И аз съм със същия разход ,като тонаж ,за същия период време ,и топля 6 стаи + коридор и баня . и държа температурата на котела ,на над 65 градуса ,къщата ми много е студена северна ,на открит склон . С черупките излиза евтино ,но са като обем много и проблема е в складирането .
andro440 написа:Пелетите като цена /нормална цена/не се набутвам със скъпи . Топлим девет стаи и три коридора с температура на водата 56 градуса и 24.5 - 25.0 градуса в помещенията. Къщата няма изолация само ПВЦ дограма.Бай Гого написа:С тази горелка се родих,но май ще се прави още по малка..Виждам че си е доста силничка.А пилетките на каква цена са ти? И аз съм със същия разход ,като тонаж ,за същия период време ,и топля 6 стаи + коридор и баня . и държа температурата на котела ,на над 65 градуса ,къщата ми много е студена северна ,на открит склон . С черупките излиза евтино ,но са като обем много и проблема е в складирането .
1115 написа:Време ми е.имам едно копче за балтон ,мога да ти го дам -даже да го зашия -ама ти и балтон май нямаш ,,пък искаш водна риза
Нямам котел, нямам си и парно (вилата я съборих наполовина преди 5..6г, къщата изоставих не ремонтирана преди 4... търся си строител за новата на новото място...), НО ми е време да си сглобя горелка. Дано да я направя поне нея.
После ще му мисля ...
Купих си един вентилатор преди нова година ма е на 110в и май се понабутах, но си поръчах шнек, запалка, редуктор и датчик.
Миналата седмица пък ми изпадна един повреден, но много готин вентилатор и по чудо си го ремонтирах. Ще стане с него супер горелка. Днес си го въртя по цял ден - 130м3. Малее ми ,но мисля горелката да е малка. Някой мислил ли е партия на неръждаеми тръби (ф130, ф160)да спретнем? Управлението ще си го правя аз, че мисля със солара на едно да ги вържа - да с топлят бойлер и да си помагат лятото.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: