• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Chefo77 - майстор
Жоро_Георгиев написа:
От друга страна ако работата е извършена от лицензирана фирма и има гаранционен срок, не е ясно какви главоболия ще имаш ако нещо се случи. По добре да не се налага да се възползваш от гаранцията. Аз в момента имам проблем с гаранционна система изградена от уж реномирана фирма преди по - малко от две година.
Факт.
На единия обект, на който работим, само в този отоплителен сезон, пелетният котел бива спиран за трети път. А определено системата не е за 2000 лева, все пак постройката е почти 1000 м2. Къщата все още не се обитава (но се отоплява заради нас) и всичко е в гаранция. То не бяха проблеми с шнека, то не бяха помпи ... какво ли не беше. Последно някаква шайба дрънчеше като замаяна, една седмица идваха да я видят.
Мисълта ми е, че дори и от голяма фирма, дори и с гаранция за всичко, пак може да те влачат по гаранционните условия. Те ако в рамките на един месец отремонтират всичко, и използват целия месец, за да го направят ...
filmatoplo - майстор
Тая тема е за говорилника . :) На мен ми е обидно като майстор ,има си договорка с клиента ,той решава дали да плати определена цена и това е .Аз също плащам на майстори ,и също псувам некадърните,но да не ползваме сега тук за отдушник . Относно цените и разходите как започват с един клиент .

Ровене в компютъра 2 часа - разход ценно време 20 лв.
Звънене по телефона и търсене на материали които да удовлетворят изискванията на клиента -20лв.
Оглед на обекта на разстояние 50-60 км в една посока - гориво 30 лв ,денгуба 60 лв.
Отново ровене в компютъра 20 лв.
Разговори по телефона 20.
Плащане на куриерски услуги минимум 40 лв.
Разход за пътуване до обекта на 50 км по време на работа за 2 дни с храна 80-100 лв.
Извънредно ходене до обекта да величина или намалим Температурата или върнем кранче 30. лв.
Тури още 50-60 лв непредвидени това са ми винаги разходите при почти всеки монтаж .
Айде сега да видим колко струва да се монтира пелетна горелка ,камина и радиатори .
Жоро_Георгиев - помощник
Нямам нищо против майсторите, но когато си платил пет цифрена сума, половината авансово. Тоест си изпълнил своята част от уговорката, очакваш същото и от отсрещната страна ...
energo - специалист
Разговори по телефона и други такива -куриери ,справки с форуми и ровене в нета за изясняване „как да стане„...„.Денгубата и отново ровенето в компютъра „ се плащат с ВИНКЕЛО при нас.

На въпроса ти колега–в гр.Перник мой познат взима на точка(всичко е точка–радиатот,котел,разширителен съд,помпа ,друга помпа ,бойлер и тн, 50 лв.Разбира се идва да види на място .Запознава се с проекта от инжинерингова фирма и дейстава.
Просто да се ориентираш за цената за работа.
Иначе „бай Иван дърводелеца„ дето прави парното на баджанака...може да ти каже „че се разбереме после„ :axe: :axe:
Последна промяна от energo на чет фев 09, 2017 6:50 pm, променено общо 1 път.
Явно само аз нямам грижи, щото като хоби инструмент, работя само на роднини, не им взимам пари, не се жалват-демек доволни са.
Филма го рече-говорилня да става.
Объркахте човека бе.
dobrev - специалист
filmatoplo написа:
Тая тема е за говорилника . :) На мен ми е обидно като майстор ,има си договорка с клиента ,той решава дали да плати определена цена и това е .Аз също плащам на майстори ,и също псувам некадърните,но да не ползваме сега тук за отдушник . Относно цените и разходите как започват с един клиент .

Ровене в компютъра 2 часа - разход ценно време 20 лв.
Звънене по телефона и търсене на материали които да удовлетворят изискванията на клиента -20лв.
Оглед на обекта на разстояние 50-60 км в една посока - гориво 30 лв ,денгуба 60 лв.
Отново ровене в компютъра 20 лв.
Разговори по телефона 20.
Плащане на куриерски услуги минимум 40 лв.
Разход за пътуване до обекта на 50 км по време на работа за 2 дни с храна 80-100 лв.
Извънредно ходене до обекта да величина или намалим Температурата или върнем кранче 30. лв.
Тури още 50-60 лв непредвидени това са ми винаги разходите при почти всеки монтаж .
Айде сега да видим колко струва да се монтира пелетна горелка ,камина и радиатори .
То по тази логика трябва да се иска и някакви пари на месец за абонаментно мислене. :? Все пак по някое време може и да се сетиш за този клиент и какво си свършил там. :?:
dobrev написа:
filmatoplo написа:
Тая тема е за говорилника . :) На мен ми е обидно като майстор ,има си договорка с клиента ,той решава дали да плати определена цена и това е .
То по тази логика трябва да се иска и някакви пари на месец за абонаментно мислене. :? Все пак по някое време може и да се сетиш за този клиент и какво си свършил там. :?:
Ама си дълбок бре! Човека си цени труда и се е доказал. Карай по принцип и бъди сигурен, че се сеща!
dobrev - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
dobrev написа:
filmatoplo написа:
Тая тема е за говорилника . :) На мен ми е обидно като майстор ,има си договорка с клиента ,той решава дали да плати определена цена и това е .
Ама си дълбок бре! Човека си цени труда и се е доказал. Карай по принцип и бъди сигурен, че се сеща!
Според мен офертата трябва да включва елементи по същество без излишно залитане в несъществени подробнисти. Кратко, ясно и без излишни глупости като " качване на стълба до 3м - Х лева, за всеки метър над 3м - Х лева.
dobrev написа:
Според мен офертата трябва да включва елементи по същество без излишно залитане в несъществени подробнисти. Кратко, ясно и без излишни глупости като " качване на стълба до 3м - Х лева, за всеки метър над 3м - Х лева.
Човече, ако по това време не си приключил с аперитивчето, кво чакаш та не вземеш да се поправиш?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Майстори без срам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: