Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zoro5 - специалист
Колко е студено навън? При 1квт електрическа , топлинната е около 2.5квт. При дТ=18оЦ това значи дебит 0.12м3/ч което е супер малко.
Тази ТП има номинал 1.5кВт ,а на максимума достига и до 2.2кВт. Нещо я "спъва", вероятно високите температури вследствие на ниския дебит.
Така и не описа системата си - кое след кое е вързано, дължини на тръбите, какви са конвекторите и радиаторите, има ли някакви кранчета и вентили...
maistor Mani - напреднал
На единия кръг са вьрзани радиатор панелен 120/50 конвектор aermec ftx 24 ,радиатор 120/60 и още един 120/50 последен дьлжина на трьбите топла и студена вода общо приблизително около 30м;втория кръг радиатор 100/50 същия конвектор,радиатор 100/60,конвектор и две радиаторчета 50/60 тръбен път общо около 45м. Всички са с кранчета icma като радиаторите са стермовинтили на топлата вода,а конвекторите са само с кранчета.Конвекторите са с ел.управления.Общо взето това е.Трасето е от ППф25,а към радиаторите е ППф20 Помпата ми е wilo ps20/70 pn 10 clas F. 2,6 mF 400VDB с 4 скорости от 1400 до 2220 не знам какво е това
LazarGanev - "Велик майстор"
Всичко изглежда добре, само дето няма дебит и оттам пада мощността. Да не би да се е запушил топлообменника?
maistor Mani - напреднал
LazarGanev написа:
Всичко изглежда добре, само дето няма дебит и оттам пада мощността. Да не би да се е запушил топлообменника?
Какъв е варианта да разбера,да го сваля ли?
Е, за да го свалиш трябва да разкачаш фреона. Закарай до него маркуч с подходящи накрайници и го промий под налягане
maistor Mani - напреднал
LazarGanev написа:
Е, за да го свалиш трябва да разкачаш фреона. Закарай до него маркуч с подходящи накрайници и го промий под налягане
Защо да разкачам фреона, ако успея да закарам до него маркуч и да го промия,нали за водата са други изходи
Морозов - специалист
Нищо не раскачаи,колега нали филтъра е чист.Намали градусите на дистанционто на 19С и вентилатора на 2скорост...
maistor Mani - напреднал
Морозов написа:
Нищо не раскачаи,колега нали филтъра е чист.Намали градусите на дистанционто на 19С и вентилатора на 2скорост...
В момента е на 22 и на 3 скорост,сега ще го намаля
Морозов - специалист
22С при външнаТ около-5/-10 и вентилатор нс Алто.,Аз съм с панелни радиатори 1800/600 1 бр,1400/600 3бр,1600/500 1бр,1000/600 1бр,+2лири ,но са свързани от колектора/ топла/студена,а тръбата е 16с ал.вложка
maistor Mani написа:
LazarGanev написа:
Защо да разкачам фреона, ако успея да закарам до него маркуч и да го промия,нали за водата са други изходи
Да де, и аз това казвам, да не го сваляш

Тема "Изграждане на водната инсталация на парно от термопомпа от климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: