Най - вълнуващия въпрос зимно време.
peshosim - напреднал
Здравейте колеги,имам проблем с термопомпа MIDEA MGA D10/N1.
Харчи страшно много ток.Помпата е 13кв на отопление и за денонощие харчи около 100-120кв.ч.
Отоплявам два етажа от къща по около 65-70кв.м.До сега отоплявах с котел като водата в системата я поддържах около 42-48гр.и в къщата е около 22гр. до 25гр.Прави ми впечатление че ТО е закачен вход вода - горе,изход вода-долу входовете фреон са два и са горе на ТО,както и два изхода в долната част на ТО и след което минават в капилярки.
Температурата на вход фреон е около 80гр, изход преди капилярките е около 40гр, след тях пада на 5гр.
Водата достига зададените градуси примерно когато е зададено 45гр на управлението е от 42 до 46гр. но с цената на много ток.
Ще се опитам да кача снимки.
GalinBelos - специалист
На тая помпа и дават 6 kW компресор , така че консумацията на ток е съвсем нормална . Ама това 80 градуса на фреона е някаква фантастика . Максималната температура на фреона едва ли надвишава 55 градуса .
Zoro5 - специалист
peshosim написа:
..Прави ми впечатление че ТО е закачен вход вода - горе,изход вода-долу ..
Водата е по-добре да влиза долу и да излиза отгоре. Но не е толкова фатално. Консумацията е около 5квт, което за добив 13кВт е нормално. По-скоро трябва да се провери дали ги получаваш 13кВт. Сигурно къщата си ги иска тези киловати, изолирана ли е ? 80оЦ на фреона са възможни - те не са критерий. По-скоро гледай Т на водата вход-изход.
peshosim написа:
...За водоизточник имам езеро срещу къщата ми и температирата на водата в него през зимния сезон не пада под 12 градуса.
Как е сега температурата на езерото , мерил ли си я ? Обикновено повърхностните води зимата изстиват (даже замръзват) - какво го топли това езеро?
filmatoplo - майстор
По принцип температурите на вход изход на фреона и водата са с разлики от около 5 градуса .Нещо от рода - вход фреон 55 гр , изход фреон 50 ,вход вода 45 гр ,изход вода 50 .Цифрите са образно казано.На другия топлообменник в който влиза езерната вода там температурите са други .

Тема "термопомпа Мидеа проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: