Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Аз си ги пазя за Гергьовден за агнето. 4 палета = 1 печено агне. :partyman:
bai_bradyra - специалист
grants написа:
stelibg написа:
Не бях посещавал скоро сайта на Грейко. Имат нова визия - браво, работят. Погледнах новата версия на ръководството. Направи ми впечатление, че стойностите по подразбиране на вентилатора са различни от преди, а именно:
Р3 - 38
Р2 - 32
Р1 - 25
Или експериментално са стигнали до същитер стойности, като мен :), или вентилатора е с по-голям дебит.
Бях със заводските настройки на вентилатора.Сега ги намалих с тези новите.Интересното е че не виждам никаква разлика нито в димните газове нито във времето за вдигане на температурата.Единствено се надявам налепа от сльнчогледа да намалее.Някой ако е пробвал с по малко въздух да споделя .
Някой знае ли причината да намалят почти с по 10% вентилатора на различните степени в новото описание? Досега да не би да сме духали топлото в комина :? Ако още някой има наблюдения на поведението на горелката нека сподели. Днес ще мина и аз на новите стойности.. да видим какво ще се получи.
gnt69 - майстор
Може да са сменили перката на вентилатора. Може да са сменили самия вентилатор. Може комините да им теглят повече. Аз моя вентилатор съм го нагласил с ламбдата на Боби и си е по мярка на 40 и няколко процента. Ако го намаля ще се развали горенето. :partyman:
filmatoplo - майстор
Въобще не ме интересува на колко са заводски настройки Вентилатора ,щом пелетите не горят с 35 % вдигаш и толкова ,и обратно щом заводските са високи - намалям.Същото е с първата доза и дозите за степените.Заводските Настройките са само някакъв ориентир .
шоп - майстор
filmatoplo написа:
Въобще не ме интересува на колко са заводски настройки Вентилатора ,щом пелетите не горят с 35 % вдигаш и толкова ,и обратно щом заводските са високи - намалям.Същото е с първата доза и дозите за степените.Заводските Настройките са само някакъв ориентир .
+1
димитар кисиов - специалист
Само да напомня че при преминаване от 6 мм пелети на 8мм пелети ще трябва да се настройва подаването наново, нека който го знае да не се дразни Вчера видях неприятната гледка без настройка
Evgeniy - майстор
Може би, като са свързали и хол датчика за оборотите са се осъзнали, че процентите досега са били силно предполагаеми... и са сложили истинските спрямо оборотите, а не спрямо коефициента на запълване.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, просто версия 1.7/1.4 се оказа несполучлива, много трудно се правят настройки и вече е заменена
yotebote - помощник
LazarGanev написа:
Не, просто версия 1.7/1.4 се оказа несполучлива, много трудно се правят настройки и вече е заменена

Може ли малко по подробно. Аз съм точно с 1.7/1.4 и нямам проблеми, не че се ровя много в настройките, но все пак да знам с какво може да се сблъскам. В момента съм с следните настройки Р3 - 6/45/50 Р2 -3/45/48 и Р1 1,8/45/40, като намалих подаването скоро със смяна на пелетите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пропуснах думичката "понякога" :) . Ас също съм пуснал десетки с тази версия и някъде няма проблеми, но някъде много теудно се превят настройките за да докара хубав пламък. Напрежението в мрежата оказва голямо влияние, а софтуера го мултиплицира. Стигал съм до 70% вентилатор за 20-ката. Аз вдигам процентите, софтуера сваля оборотите - майтап. На други места няма такива проблеми, както при тебе.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: