Най - вълнуващия въпрос зимно време.
soton - специалист
Моля за извинение от всички,които не четат внимателно и имат излишно време,което уплътняват с писане в този форум.В първия си пост писах че трябва да завъртя една вертикална мачта на 180 градуса.Защо ме вкарвате в някакви други филми?В Китай влака се движи с 430 км/час,а тука се мъчите да ме убедите че не си струва да повишаваме к.п.д. на каквато и да е система.Вероятно всичките писали в темата ми не са виждали слънчеви панели на живо,а аз помолих за помощ тези от вас,които са се сблъсквали с проблема "завъртане на вертикална стойка на 180 гр.с лостова система" - другите въпроси не са проблемни.
Защо си губите времето да пишете в тази конкретна тема за неща,които нямат общо с конкретиката?
Hoвoceлckи - майстор
Какъв си ти? Гений, който не знае защо е такъв, но си мисли, че е такъв щото се е захванал с нещо ,което не знае точно какво е, но е разбрал, че никой не го е правил така. И всички неразбиращи го естествено не заслужават вниманието му.
Един знаещ с какво се занимава и разбиращ необходимостта си да бъде подпомогнат с нещо конкретно, описва подробно рисува, скицира, обяснява идеята си, подсказва ясно границите на знанията си. Ти отсвири всички с един дъх. Ще следя темата, щото ми е интересно дали някой ще продължи да ти се връзва оборвайки личното ти мнение, че "те такова животно нема" :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Извинявам се на автора, че съм писал в темата му и съм се осмелил да му давам съвет. Направих го, тъй като не бях сигурен (само предполагах), че става дума за соларен панел. Ако бях сигурен, нямаше да му дам такъв съвет, а ако беше написал по-рано поста за задънената улица, изобщо нямаше да давам съвети. Да, улицата му е задънена, но нека сам се убеди. То ако имаше смисъл от тая работа, немците щяха да го прилагат като задължително правило, а китайците щяха да подаряват такъв механизъм с всеки продаден панел и нямаше да чакат наш soton да пита по форумите и да открие топлата вода :wink: .
Дерзай Дон Кихоте, мелницата е пред теб!:cool:
Към останалите - не му се връзвайте толкова :wink:
soton - специалист
Типично по български поради липса на технически аргументи започвате да пишете като обидени лелки!Явно няма между вас някой да се е занимавал с подобен проблем,талка че ако модераторите позволят продължавайте безсмислените постове,за мен тази тема е приключена!Ако все пак на някой му е интересно технческо решение да ми прати телефона си на лични разполагам с неограничен лимит на телефонните си разговори.
radius - майстор
soton написа:
разполагам с неограничен лимит на телефонните си разговори.
Хем неограничен, хем лимит. Един вид нямаш лимит, да си го кажем като за прости хора ( а не типично по български).
Andri01 - майстор
Проблема ти има решение,но...!? И друго-панел за БГВ или соларен, монтиран на ВЕРТИКАЛНА мачта ще работи с 20% КПД!! Прочети /ако искаш/ темите за наклона на панелите .
vrangelov - специалист
soton написа:
Моля за извинение от всички,които не четат внимателно и имат излишно време,което уплътняват с писане в този форум.В първия си пост писах че трябва да завъртя една вертикална мачта на 180 градуса.Защо ме вкарвате в някакви други филми?В Китай влака се движи с 430 км/час,а тука се мъчите да ме убедите че не си струва да повишаваме к.п.д. на каквато и да е система.Вероятно всичките писали в темата ми не са виждали слънчеви панели на живо,а аз помолих за помощ тези от вас,които са се сблъсквали с проблема "завъртане на вертикална стойка на 180 гр.с лостова система" - другите въпроси не са проблемни.
Защо си губите времето да пишете в тази конкретна тема за неща,които нямат общо с конкретиката?
Губим си времето, защото сме на мнение, че разумните и глупакоустойчиви (на чист български език) решения нямат нищо общо с конкретиката на подхванатата от теб тема.
Ти, разбира се, не си обвързан по никакъв начин с нашите мнения и можеш спокойно да ги пренебрегнеш, без да ни обобщаваш като типажи.
preslav - майстор
soton написа:
Типично по български поради липса на технически аргументи започвате да пишете като обидени лелки!Явно няма между вас някой да се е занимавал с подобен проблем,талка че ако модераторите позволят продължавайте безсмислените постове,за мен тази тема е приключена!Ако все пак на някой му е интересно технческо решение да ми прати телефона си на лични разполагам с неограничен лимит на телефонните си разговори.
В конкретния случай ти се държиш като обидена лелка защото никой не иска да научи кучето ти да лети при това с условието да няма крила или парашут.
Така както си беше поставил въпроса в първия пост си помислих, че ще си правиш въртяща стена в жилището. След уточненията стана ясно, че това ще е панел и то "доста тежък, повече от 100 кг.". За мен повече от 100 е и 101 и 199 кг., да не кажем, че и един тон също е повече от 100 кг. Другото, което стана ясно е, че "мачтата" лагерува много добре и е някакво си Фи, ама то Фита има и от дърво и от PVC и от стомана. После стана ясно, че това самоделно устройство трябва да издържа на поривите на ураганен вятър, а там големият ти проблем ще е ветрилната площ (която също не стана ясна), а не теглото на панела. Най-накрая стана ясно, че другите са глупаци и не знаят как да решат несъществуващия ти проблем еФтино. Решения да искаш - сетих се, че и кучето ти има как да полети без крила, примерно с шут.
Hursa - майстор
Много изнервени са хората във форума :) .
Най-простото, което мога да измисля е колело от ремъчна предавка монтирано на оста на въртене (или 180 градусов сектор от такова колело - колело с жлеб). Задвижването да се предава, чрез въже фиксирано в края на този сектор. Задвижването може и да е от окачена тежест. Колкото е по голям диаметъра на колелото - толкова по малко усилие е нужно :) - не, че някой не го знае. Но управлението за бавно и "лимитирано" завъртане (или завъртане на "стъпки"), плюс автоматизирано устройство за връщане в изходно положение ще усложни схемата :) . Все пак завъртане на товар от около 100 кг на добре лагерувана вертикална ос (и ако товара е добре балансиран) не изисква големи усилия. Е вятъра ще е проблем, но ако оста е добре позиционирана (центрирана), няма да създава завъртащи усилия - поне спрямо вертикалната ос :) (е не е съвсем вярно, зависи от поривите на вятъра и къде е разположен панела).
Но защо да се ограничим само от завъртане около една ос :)
Последна промяна от Hursa на ср мар 15, 2017 11:16 pm, променено общо 1 път.

Тема "Малко механика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: