• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Природата познава много случаи, където от един и същ градивен елемент се получават продукти с коренно различни качества, така че обобщаването по такъв признак не е коректно. Например кюмюра и диамантите са изградени от един и същ елемент - въглерода, краставицата и блатото съдържат 98% вода и т.н. Да, Бакси, Фероли и сие ползват помпи Вило или Грундфос, може да ползват платки на Хъниуел, но без софтуера на Вайлант, Бош или Витоденс 200 или 300 на Висман, нещата са съвсем различни
vrangelov - специалист
ESPACE написа:

Това важи за обикновените котли, при кондензните КПД е най-високо при ниска температура на водата и по ниска мощност
Не, че не ти вярвам, но направих бърза справка в Интернет и според първите графики, които излизат, излиза, че си прав.

Поздрави
LazarGanev написа:
Природата познава много случаи, където от един и същ градивен елемент се получават продукти с коренно различни качества, така че обобщаването по такъв признак не е коректно. Например кюмюра и диамантите са изградени от един и същ елемент - въглерода, краставицата и блатото съдържат 98% вода и т.н. Да, Бакси, Фероли и сие ползват помпи Вило или Грундфос, може да ползват платки на Хъниуел, но без софтуера на Вайлант, Бош или Витоденс 200 или 300 на Висман, нещата са съвсем различни

Здравей, Лазар, благодаря ти за отговора. Само да уточня дали правилно съм разбрал посланието ти. Италианския и немския котел са еднакво добри след като нямат софтуера на по-скъпите си събратя? Също така искам да поясня, че ще имам 5 радиатора, които ще бъдат общо с 70 глидера и 1 лира. Това не е ли достатъчно да задоволи КПД -то на немския котел и по този начин да нямам голям разход на газ? Наистина благодаря за разбирането и отговорите, но аз просто съм новак и двата котела са скъпи за мен, а искам да избера по-полезния от двата, и се надявам, че елементарните ми въпроси не Ви дразнят. Благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Избор на кондензен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: