Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
kanchev написа:
...Да ама НЕ - гредата е тотална /дайте контакт на компетентен инсталатор в района на Свищов/.
...
Хващаш си местния дистрибутор. Уговаряш се с него за доставката. Казваш, че ти сам ще се оправиш с монтажа на котела и горелката. Питаш каква сума трябва да заплатиш за преглед на направеното от теб, първоначали настройки, пуск на системата и заверяване на гаранционната карта и си готов!
filmatoplo - майстор
Имай предвид че трябва да станеш майстор за секунди , защото ти трябва да продължиш с по нататъшното обслужване с настройки при смяна на пелети и др промени .
wankata7108 - специалист
kanchev написа:
Благодаря за отговорите.
Ще възползвам най-вероятно от % ТО, която се предлага в момента ОБАЧЕ -
Един от големите проблеми е недоразвитата търговска и инженерно-монтажна политика на Грейко дори и в моят регион, който е близо до тях . Не мога да открия коректен и най-вече компетентен инсталатор с достатъчни познания за монтаж, настройки и пр. спрямо моята инсталация , на която съм изчислил почти всичко - т.е. инсталатора идва на готово за да прибере едни пари с малко умствен и физически труд. Да ама НЕ - гредата е тотална /дайте контакт на компетентен инсталатор в района на Свищов/.

Това налага май да се справям отново сам за да не правя предната грешка както със отоплителната инсталация на газ с преоразмерен котел и пр. преди повече от 10 год. - платих си, после се наложи с Ваша помощ да преправям всичко наново :axe:

Поради тази причина отново питам за съвет тук - мога ли да получа примерна схема как да подвържа най-правилно котела Грейко към отоплителна инсталация и бойлер за топла вода със трипътен вентил за предпазване на котела и модернизиране на цялата отоплителна система и какво трябва да предоставя като информация?
Обади се в Грейко и им кажи за кой район става въпрос те са достатъчно отзивчиви и ще те насочат към инсталатор .За да не си биеш главата в сената после.
LazarGanev - "Велик майстор"
kanchev написа:
Това налага май да се справям отново сам за да не правя предната грешка както със отоплителната инсталация на газ с преоразмерен котел и пр. преди повече от 10 год. - платих си, после се наложи с Ваша помощ да преправям всичко наново :axe:
Човече, ако имаш газ изобщо не се занимавай с глупости, а просто си смени газовия котел с подходящ - щети излезе и по-евтинко
n.ganev написа:
Монтирай трипътен вентил, две помпи , но сложи и по един възвратен клапан за всяка помпа. Съответно кранове преди и след помпите. Щях да пропусна филтри.
filmatoplo написа:
Имай предвид че трябва да станеш майстор за секунди , защото ти трябва да продължиш с по нататъшното обслужване с настройки при смяна на пелети и др промени .
alex_serviz написа:
kanchev написа:
...Да ама НЕ - гредата е тотална /дайте контакт на компетентен инсталатор в района на Свищов/.
...
Хващаш си местния дистрибутор. Уговаряш се с него за доставката. Казваш, че ти сам ще се оправиш с монтажа на котела и горелката. Питаш каква сума трябва да заплатиш за преглед на направеното от теб, първоначали настройки, пуск на системата и заверяване на гаранционната карта и си готов!
Кратко и ясно - много благодаря за първоначалните съвети. Ще се надявам и на още.

LazarGanev написа:
kanchev написа:
Човече, ако имаш газ изобщо не се занимавай с глупости, а просто си смени газовия котел с подходящ - щети излезе и по-евтинко
Това го направих много отдавна за мястото, където имам газ, а именно в Русе, НО относно Грейко става въпрос за къщата на село.

Започвам да действам относно подготовка на сделката, избор на търговец носещ реална отговорност, а на тънкостите в занаята ще разчитам основно на Вас :supz: .
borkata99 - специалист
Кънчев, щом си от Русе ако искаш ми звънни 0879284799, мога да ти препоръчам човек.
:)
Здравейте! Вчера ми инсталираха котел и горелка Грейко със стаен термостат Salus. Проблема е, че когато термостата достигне зададената температура горелката минава на подържане ,след което дава грешка "Fan error" .Следва едно дълго гасене, после почистване и запалване.Бихте ли ми помогнали с проблема? Благодаря предварително!!!
n.ganev - майстор
Накарай инсталатора да избере режим на поддържане на огъня Disabled - Изключено. Така при сигнал от ст. т. горелката ще се гаси и ще чака нов сигнал за включване.
Kondor1 - специалист
Това малко закърпено решение. Явно е с новата платка с контрол на вентилатора + проблем с въпросния контрол/датчик. Нямаше ли вече някакво решение на тоя ефект (fan error)?
andy_forresite - майстор
Чисто ново нещо и не работи коректно. Тц тц ... Все едно да си купя нов автомобил, на който му изхвърча чистачката и механика да ми каже да не включвам чистачките. А не е ли по-добре да си работи пък аз ще я ползвам ли тази функция или няма си е моя работа.
Радиаторите са бавно отопление и затова за мен горелката не е добре да гасне в реални зимни условия. Ще е много по-добре да може да поддържа температурата на водата в котела, т.е. след сигнал от Салус-а горелката да не започне да гаси, а да поддържа температурата в котела, за да може при сигнал "старт" на термостата топличкото да идва почти веднага. Няма да има подгряване на водата, включване на помпа/и и да чакаш радиатора да започне да топли. Водата в котела е колко ... 85 литра. Едно е тези 85 литра на 70 градуса да ги има налични през цялото време и да тръгнат веднага към радиаторите и друго да се подгряват от 40-50° и тогава да потеглят. Тоест трябва да може да работи и по двата начина по отношение поддържането на огъня.
Вече при температура навън около -2/3° през нощта и 7/9° през деня на "дизейбъл" като че ли ще е по-добре.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: