Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нещо не разбирам - тоя шнек е ератовски и маркучът е много изстрадал, що тъй? Какво направи с шнека на Грейко?
Miro4774 - специалист
LazarGanev написа:
Нещо не разбирам - тоя шнек е ератовски и маркучът е много изстрадал, що тъй? Какво направи с шнека на Грейко?
Имаше недоразумение между мен и майстора беше сложил някаква друга горелка която постоянно се запушваше и не работеше и на майстора му се наложи да я подмени с тази и явно е забравил да смени шнека. Маркуча ще го сменя няма да го оставя така.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е забравил, а нарочно си е оставил новия шнек, за да може по-лесно да шътне Бисолида :)
Miro4774 - специалист
LazarGanev написа:
Не е забравил, а нарочно си е оставил новия шнек, за да може по-лесно да шътне Бисолида :)
Не знам голямо дърво беше постоянно гаснеше е и не искаше да запали след това този въпростния каза, че комина му бил виновен и тн. След една седмица мъчение смени горелката от тогава не съм го виждал.
andy_forresite - майстор
Миналата година намерихме в нета "шнека на грейко" за 400 лв от някаква фирма. Не съм сигурен за цената, но ми се видя височка.
lakosste - специалист
chani написа:
Здравейте и весели празници. Днес при почистване на котела и горелката RB30 установих пукнатина около 2-3 см в горивната камера. Горелката е на един сезон. Това често ли се случва и признава ли се като рекламация. Според мен не е нормално ,но не можах да намеря нищо по въпроса.
Здравей аз съм човека ,който ти споменава колегата.Подмениха ми я веднага,макар,че моето не беше точно такава пукнатина май.Беше вътре в чашата където е била заварката и явно е имала шупла.Но като гледам твоята там също е заварка но мястото е шлайфано.Иначе не пречи на работата на горелката но нека да ти я подменят.Не би трябвало да се случва така,все пак не сме дали по хиляда лв за горелката а доста повече а и се надяваме да е качествено произведеното в България.
filmatoplo - майстор
Шнека може да си го събереш за около 150-60 лв .Мотора ,пружината и маркуча от Мотор и барбекю ,малко пвц гърба и един пвц фитинг - аз така направих .

Прикачен файл

IMG_20161020_160333.jpg
IMG_20161020_160333.jpg (52.52 KиБ) Видяна 2194 пъти
Evgeniy - майстор
Браво Филме, и това ще е в пъти по-добре от недомислицата на Грейко с редукцията, която е силно предразположена за задръстване с по-дълги пелети, преминали през шнека:

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (32.62 KиБ) Видяна 2168 пъти
Здравейте, ще преминавам на отопление с пелети.Спрял съм се на комбиниран котел Грейко 20 и горелка Грейко rb20.Отоплявам 70кв.м.къща с изолация и добра дограма .Вътре отоплението ми е изцяло водно подово.
Може ли съвет от специалисти ,трябва ли ми буферен съд и ако да колко литра ?Подходящи ли са котела и горелката?Комбинитания котел подходящ ли е?И други препоръки ако имате ще ви бъда благодарен.
Благодаря.
Aleksandar Ivanov написа:
Здравейте, ще преминавам на отопление с пелети.Спрял съм се на комбиниран котел Грейко 20 и горелка Грейко rb20.Отоплявам 70кв.м.къща с изолация и добра дограма .Вътре отоплението ми е изцяло водно подово.
Може ли съвет от специалисти ,трябва ли ми буферен съд и ако да колко литра ?Подходящи ли са котела и горелката?Комбинитания котел подходящ ли е?И други препоръки ако имате ще ви бъда благодарен.
Благодаря.
За тая малка квадратура, да.
500, 750 л.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: