• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
от тази зима и аз ще минавам на пелети, но имам нужда от съвет при избора на камина. Живея на втори етаж от къща изолирана с 8 см EPS. Къщата ми се състои от спалня, детска, хол, кухня, коридор, баня, тоалетна и стълбище което за сега не отоплявам. Къщата е строена 1930г. и дограмата е стара и във всяка стая имам по два прозореца 140/170. Общата площ на стаите е 70-75кв.м., височината им е 3,00м като в скоро време ще сложа вата и ще сваля таваните с 10-20см. Имам 4 радиатора, 1 лира и бойлер и може да добавя още един радиатор. Спрял съм се на Грейко Бижу, но се притеснявам да не ми дойде прекалено мощна за моята квадратура и да не ми върши работа. Моля за съвет, за което предварително благодаря.
Последна промяна от nidini на ср юли 19, 2017 12:32 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Май идеята на тази тема не е за запитвания тази или друга камина да се вземе, а само за нея. Може и аз да не съм разбрал.
Има една тема за всякакви пелетни камини. Избор на пелетна камина или какво беше, не помня точно. Намери я и премести поста си там. След година-две всеки с желание да се информира точно за грейко бижу ще трябва да ни чете всичките писания. А е готино като търсиш нещо да го намериш веднага.
По питането - хич няма да ти е мощна.
VelinPetrov - специалист
На каква цена е в момента камината на Грейко ? Ориентировъчно питам, понеже на Тъст ми трябва да се изгради система в апартамент.
Може и на ЛС.
martolk - специалист
Разопаковах я. До тук съм с отлични впечатления. Сложих и Wifi платката. Като забележка до този момент имам към бояджиите. Гония капак е на петна, не е фрапиращо, но дразни и единия страничен е леко изпръскан с фини капчици от черната боя Почти не се забелязва, но ако се бяха постарали повече, щеше да е още по-добре. Утре ще преръся горния капак. Имам високотемпературен спрей. Само за мощността все още ми е леко неспокойно...
Благодаря andy за съвета, значи и аз скоро време ще я поръчвам
martolk - специалист
Колеги, имате ли информация какви са препоръчителните настройки по подразбиране в сервизното меню? Най-вече ме интересуват горивен цикъл, подаване, вентилатор и периодично почистване. Има ли сервизна книжка както повечето от популярните модели?
grants - специалист
Колега би ли споделил каква е цената на камината ?
VelinPetrov - специалист
andy_forresite написа:
2860 или 2890 я гледах.
Ще видя колко ще ми обадят дистрибуторите в Софето, че на тъста трябва да се преправя стара система в апартамента. Ако е на тази цена която спомена Анди мисля да поръчваме, достатъчно конкурентна е.
martolk - специалист
Това е средната цена.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: