Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Почти всички двупътни вентили са НЗ ,освен такива които са сферични но са много скъпи . Спокойно схемата се прави с два НЗ вентила .Прави се така -един термостат подава напрежение от примерно 40 гр на втория термостат който ще командва двата вентила .Под 60 гр ще отваря долния ,над 60 гр горния ,под 40 всичко се връща в изходно положение тоест без напрежение на вентилите .Това не те ли устройва .Скъпия вариант е на снимката.

Прикачен файл

09-thermansi-ilektovana.jpg
09-thermansi-ilektovana.jpg (5.71 KиБ) Видяна 1492 пъти
Evgeniy - майстор
minca написа:
Помогнете бре хора.!Нужен ми е двупътен моторвентил 1" с kvs>4 ,нормално отворен.При отпадане на напрежението да се връща отново в отворено състояние.
На Herz термомоторите се превключват НО/НЗ.
Имат и това
http://herz.bg/index.php?p=27&id=400
minca - специалист
filmatoplo написа:
Почти всички двупътни вентили са НЗ ,освен такива които са сферични но са много скъпи . Спокойно схемата се прави с два НЗ вентила .Прави се така -един термостат подава напрежение от примерно 40 гр на втория термостат който ще командва двата вентила .Под 60 гр ще отваря долния ,над 60 гр горния ,под 40 всичко се връща в изходно положение тоест без напрежение на вентилите .Това не те ли устройва .Скъпия вариант е на снимката.

Филме,не ми четеш внимателно постовете .Ако въпросния вентил е н.з. и няма напрежение към него,не е възможна естествена циркулация.А е добре да има свободна връзка камина-буфер. Колкото до термостатите-въобще не е нужен втори при два н.з. вентила.Все тая
Този вентил който показваш норм.отворен ли е и има ли пружина да го връща?
filmatoplo - майстор
:-D Този клапан е с Он Оф мотор,две посоки и крайни изключватели ,има напрежение върти ,ако няма седи там където си е ,дори да му се подава напрежение постоянно след като отвори или затвори сам си спира в крайно положение .А за съветите ,щом си знаете защо питате . :)
minca - специалист
Винаги ценя съветите ти и не случайно те търся за съдействие.Попитах за вентила, а не за термостатите , които ще го управляват. Нека да бъдем коректни. Съжалявам ако съм те засегнал.
Знаеш,че си ми помагал и за други неща. Ако имам вина съм готов да я изкупя...с троянска.
С уважение:minca
filmatoplo - майстор
:) Нали писах как става с НЗ,вентилите които са и отворени са сверичните с мотори и дадох снимка какво представляват но са по скъпи .Тези които са с две посоки на двигатела са с две захранващи фази за ляво и дясно и една обща нула ,цвета е син за нулата и черен и кафяв за фазите ,понякога едната фаза е сива .
minca - специалист
Благодаря ти Филме,Антон ми препоръча вентилите на Белимо , които имат и такива, които се връщат в н.о. положение с пружина..Това ми трябва.А бе май няма да излезе толкова евтина тая схема

Тема "Схема за размисли и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: